2013-07-28

Tecken i tiden...

24 kommentarer:

 1. Så vad tror ni det blir, tabletter eller knölpåkar? Orwells version eller Huxleys? Just nu kan man ju likna det vid att det är nåt slags intensivt dödläge mellan de två kontrollmetoderna. Vilka är oddsen för en tredje okänd uppstickare vid horisonten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har ju förutom monsanto och matmonopol även
   tidningar&underhållning med sitt sanningsmonopol, copyright, snart kommer företag att ha vattenmonopol.
   All enforced by the state.
   Så jag tror knölpåkar vinner överlag, men på andra områden blir du nog medicinerad.
   Om du tex lär dig trivium metoden och logiska fallgropar.
   Egentligen handlar det om att muta in så många områden som möjligt för att kunna slänga folk i skattefinansierade privata fängelser.
   Jag tror soviet är ett bra exempel på både knölpåkar och medicin.

   Radera
 2. " I don’t think there are any sinister persons deliberately trying to rob people of their freedom ... But I do think there are a number of impersonal forces which are pushing in the direction of less and less freedom. And I also think there are a number of technological devices, which anybody… can use to accelerate this process of going away from freedom and imposing control."

  - Aldous Huxley

  SvaraRadera
 3. "Protect Whistleblowers: Often the best source of information about waste, fraud, and abuse in government is an existing government employee committed to public integrity and willing to speak out. Such acts of courage and patriotism, which can sometimes save lives and often save taxpayer dollars, should be encouraged rather than stifled.

  Från Obamas etikförklaring som kan läsas här:

  http://change.gov/agenda/ethics_agenda/

  Ehh? Här då:

  http://web.archive.org/web/20130425082834/http://change.gov/agenda/ethics_agenda/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tillbaka med en ny formulering:

   Obama will ensure that federal agencies expedite the process for reviewing whistleblower claims and whistleblowers have full access to courts and due process.

   Jepp, full tillgång till domstolen och efterföljande processer!

   Radera
 4. @Sahan
  Ja konstigt nog har de tagit bort det där om att skydda whistleblowers från change.gov. ;o
  Det blev väl lite FÖR skamligt att ha det kvar...

  SvaraRadera
 5. Hax du borde ta en ordentli titt på Bill Still som var presidentkandidat i Libertarianska partiet 2012, och som förespråkar public banking.

  Bill Still - Public Banking 2013: Funding the New Economy, June 2nd 2013
  https://www.youtube.com/watch?v=0OxzpmW5N60

  http://publicbankinginstitute.org/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bill Still är inte libertarian men en Greenbacker som menar en centralbank inte är tillräckligt socialistiskt.

   http://edandethan.com/ee-48-king-offended-t-shirts-cast-rebels/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+EdAndEthan+%28Ed+and+Ethan%29&utm_content=FeedBurner

   http://www.tomwoods.com/blog/why-the-greenbackers-are-wrong/

   Han skulle inte veta vad frihet är, om det så bet honom i näsan.

   Radera
  2. Problemet med motargument mot greenbackers är att dom flesta förespråkar en statlig nationell valuta uppbackad i guld.
   Vad dom inte förstår är att det inte handlar om vad som en valuta backas upp i utan vem som kontrollerar mängden.
   I fallet med guld kan valutan fortfarande kontrolleras exakt som FED gör nu, av dom som äger mest guld, bankirerna.
   Och dom som äger guldgruvorna.
   Det är ingen lösning utan man är således tillbaka på ruta ett igen.

   Med det sagt får folk välja vad dom själva vill investera i, jag har inget emot guld som sådant.
   Men bind inte upp mig i varken fiat eller guld kontrollerat av en finansiell elit.

   Radera
  3. @ Den-hjälpsamme-anarkokapitalisten

   Man kan samtidigt vända på steken och säga att rörelsen mot centralbanker är allt annat än enig om vad man vill ersätta dem med.

   Vilket förklarar varför en sådan som Bill Still gjorde ett - dessbättre misslyckat - försök att bli presidentkandidat för Libertarianska partiet.

   Förhoppningsvis kommer bitcoins frammarsch göra förespråkande av centraliserade valutor passé.

   Radera
  4. Men snälla nån vilken okunskap. Pengar är alltid uppbackade av ett värde i form av tid och arbete, pengar ska bara vara ett kvitto på det man skapat och alla kan bidra med tid, men alla har inte guld. Det är därför skuldfri valuta som Bill Still förespråkar är det enda vettiga alternativet.

   Radera
  5. @ Anonym02 augusti, 2013 00:17

   Jag håller med om att guld är ett dåligt alternativ, som jag skrev innan, och jag tänkte länge att bill still var ett bra alternativ.
   Jag tycker han har helt rätt i sitt argument mot guld.

   Dock är frågan, kan han VERKLIGEN påverka något genom att skriva till en klasul om att USA inte får låna pengar av privata banker?
   Det funkar på guernsey men förmodligen skulle bankerna som har USA i sitt grepp betala politiker eller använda sina redan köpa CFR politiker för att göra en manipulerad mugabe effekt för att visa att "bill har fel".

   Det finns fria alternativ till det som bill still förespråkar (klicka på mitt alias)
   Därtill bitcoins och annan krypterad valuta som tillsammans med lokala valutor som går att växla mot andra lokala valutor kan utgöra valmöjligheter och mindre centralmakt för bankirerna.
   Icke tvång är ledordet, och finns alternativ kan vi skita i privata centralbanker och deras agenda.

   Staten är ett nigeriabrev med våldsmonopol.

   Radera
 6. När Bradley Manning först blev anklagad för "aiding the enemy" presenterades som bevis att man funnit wikileaksdokument vid det sista tillslaget mot Usama Bin Laden.

  För den som tittat närmare på den tidigare CIA-medarbetaren Usama och hans påstådda delaktighet i 11:e septemberattentaten måste ett "Det kunde man ge sig fan på!" ha poppat upp. Bevis för den officiella storyn om 9/11-attentaten har nämligen också antingen pressenterat sig i lite ögonbynshöjande former eller lyst med sin frånvaro.

  OVERWHELMING EVIDENCE that Osama did 9/11?


  Many of the investigators believe that some of the initial clues that were uncovered about the terrorists’ identities and preparations, such as flight manuals, were meant to be found. A former high-level intelligence official told me, “Whatever trail was left was left deliberately—for the F.B.I. to chase.” - Seymour M. Hersh, The New Yorker, October 8, 2001 ( What Went Wrong - The C.I.A. and the failure of American intelligence )


  De "bevis" som har lagts fram för att stödja den officiella storyn har mestadels varit av ren retorisk karaktär. Dagen efter attentaten gavs i Sverige Carl Bildt mediauttrymme för att utveckla sina teorier. Megafonen Bildt brukar vara snabbt ute för att ange riktning på diskussionen.

  Men jag har svårt att se någon annan organisation än Usama bin-Ladins nätverk som skulle ha fanatismen, finanserna och förmågan att göra detta. - Carl Bildt, Aftonbladet, 2001-09-12 ( Nu är vi i ett nytt krig )  In a time of universal deceit - telling the truth is a revolutionary act. - George Orwell

  SvaraRadera
 7. Jösses, kan ingen vara lite originell och INTE dra in Orwell precis hela tiden... Karin Boyes Kallocain kom flera år före Orwells 1984, och den är minst lika intressant som litterär parallell till Snowden-grejen, om nyspråk och sanningssägare osv osv.

  Fick jag en femma för varje EU-parlamentariker som får det där "sedär, jag slog minsann till med en litterääääääär referens i mitt tal till kammaren, håhå, är jag inte intellekkkktisk nu va så säg?"-förnöjda ansiktet efter en Orwell-referens, den hundrade i ordningen , så vore jag rik. Kom igen nu HAX: BOYE!!! Världens bästa bok: Kallocain!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ähh var inte så lokalchauvinistisk. För libertarianer är Tarrin Lupos lika framtidsdystopiska roman One Nation Under Blood ännu intressantare IMHO.

   http://www.kittyfeet.com/2012/10/26/tarrin-lupo-talks-about-everything-and-a-little-bit-about-his-books/

   Radera
  2. Intressant! Ska genast ta mig en titt!

   Radera
  3. Boye var mest känd som poet inför en liten litterär svensk krets som pushade fram henne (hennes Clartékompisar, kanske?). Kallocain sorteras dessutom in i det för medelsvensson så otillgängliga sci-fi-facket (tack, för det, sa Boye). Det är förklaringen till att a l l a "bara" känner till att det fanns nån som hette Boye och som väl var poet. Två personer läser poesi i Sverige idag.
   Du vet, det är inte lätt att vara svensk. Vi hamnar alltid i skuggan från den övriga världen och i synnerhet om du var lesbisk, kvinnlig poet på tidigt 40-tal som dessutom fuskade i sci-fi-genren.
   Det är inte lätt o va feminist heller naär man bara skäller o är bitter ... ;-)

   Radera
  4. Boyes version var väl inspirerad av Huxley, gissar jag. Brave New World gavs ju ut 1931. Ingen är helt unik, kom ihåg det. Alla inspireras av alla. Så är det bara. Huxley och Boye skriver ju dessutom på samma tema, medicin-, sinnesvidgande- och hypnos- och annan sinnesmanipulation. Orwell skrev ju om batong- och Boot-on-the-face-samhället.
   Din feministiska upprördhet slänger tyvärr alla i samma fruktpress och det gör dem alla en otjänst. Så jag tror inte du skulle blivit speciellt rik, vid närmare eftertanke. Jag säger som Drakarna i nästet: "I´m out!"

   Radera
  5. Men jösses- jag är "feminist och bitter"- mitt inlägg var menat att vara skoj, herregud, kan du lugna ner dig ett par kilo här eller? Feministiska upprördhet? Verkligen? Jag skojade om att det i exempelvis EU-parlamentet är inflation på Orwell-hänvisningar och att de alla ser så förnumstigt nöjda ut, som om de sagt något originellt, när de får in en Orwell-referens. Bloggvärden arbetar i parlamentet, så han vet säkert vad jag menar - Det var menat som en rolig gliring. Din chauvinistiska upprördhet kanske gör att du inte kan läsa innantill. (OBS- ironi). Hejdå.

   Radera
  6. Du kanske ska sluta skoja och ironisera i textform då, i alla fall tills du lärt dig formulera de nyanser som krävs för det i skriven text. Din kommentars underliggande, ironiserande mening passerade fullständigt min skämtradar.

   Radera
 8. http://sv.wikipedia.org/wiki/Kallocain

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://tarrinlupo.wordpress.com/2012/08/20/one-nation-under-blood/

   Radera
 9. Ähh!

  Moraliskt och etiskt sett så var Manning:s gärning inte bättre än Nidal Malik Hasan:s gärning i Fort Hood!

  Det ÄR förräderi!

  Även om Manning:s brott kanske inte ledde till direkta dödsfall...

  Ann Onym

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.