2013-08-27

Piratpartiet - Motståndsrörelsen i EU

Jag är åter vid mitt skrivbord i Bryssel.

Det här arbetsåret skall Piratpartiet i Europaparlamentet bland annat plocka bort internetfrågorna ur handelsavtalet med USA, reformera (eller ännu hellre avveckla) datalagringsdirektivet, vika ihop och stoppa undan förslaget om notice and action (nätcensur), ge EU ett persondataskydd värt namnet och ta striden mot den svällande övervakningsstaten. Och så skall vi se till att Piratpartiet blir omvalt, i Europavalet nästa vår.

Ibland känns det lite som en överdos och man funderar på om det inte vore enklare och bekvämare att skita i allt – och nöja sig med att hoppas att saker och ting inte blir allt för illa. Men nu vet jag att de förslag som ligger är skarpa. Jag vet att det arbete vi gör gör skillnad. Och jag vet att även den som inte bryr sig förr eller senare kommer att drabbas av Storebrorsstaten.

Striden måste utkämpas. Om man inte gör motstånd, då är man en del av problemet.

Så vi fortsätter kämpa. Vi börjar där vi är. Vi använder de resurser vi har. Och vi gör så mycket vi hinner och orkar. Det har fungerat hitintills. Det räckte för att stoppa Acta, för att ge nätanvändare rättssäkerhet (telekompaketet) och för att fila ner de värsta kanterna på EU-kommissionär Malmströms nätcensur.

Med lite tur kommer den pånyttfödda övervakningsdebatten att göra media intresserade av vårt arbete, vilket kan bidra till att skapa ett yttre tryck. Men vi behöver även hjälp av engagerade aktivister, bloggare, samhällsdebattörer och av vanligt folk som diskuterar våra frågor i sina forum och över sina kaffebord.

Det är nu vi skall visa att Piratpartiet i EU inte bara är en kraft som levererar – utan även ett parti som kan och förtjänar att bli omvalt. 

3 kommentarer:

 1. Man får hoppas att ni får lite draghjälp i Parlamentet av pirater från lite fler EU-länder efter nästa val.

  Tyska PP, gick inte de rejält framåt nyligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyska PP ligger runt 3 procent i alla mätningar för det nationella valet i höst. Så det är tveksamt om de kommer in där. Däremot så har de väldigt goda chanser i EU-valet med tanke på att spärren där numera är 3 procent i Tyskland och små partier ofta mobiliserar bättre i EU-valen. Så efter nästa val lär vi få sällskap av minst 3-4 tyska pirater.

   Radera
 2. Lustigt att man är en del av problemet om man inte utkämpar politiska teaterstrider som vill avskaffa systemet ... inom systemet. Lyckligtvis finns det många fler lösningar och alternativa ställningstaganden. Upplysningvis kan jag säga att det resonemanget är ett falskt dilemma och används oftast retoriskt då talaren inte vill gå in på subtiliteter som talaren inte riktigt förstår och som därmed kan fjärma åhörare. Det skapas en felaktig uppfattning om att det bara finns två alternativ och att man måste välja. Du kan bättre än så, Henrik. Eller så börjar politiken bli riktigt bökig?

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.