2013-11-23

Varm luft är inte EU-kritik


Plötsligt skall alla jävlar vara EU-kritiker.

Well. Det är till stor del samma människor som lovade att vi skulle få behålla den svenska offentlighetsprincipen om vi gick med i EU – och som i torsdags inskränkte nämnda offentlighetsprincip, bland annat med hänvisning till Sveriges EU-medlemskap.

Det är inte trovärdigt. Som EU-kritiker betraktade är de av klent virke.

Att sossarna skulle vara EU-kritiska är bara trams. De älskar att bestämma över folk. Ju mer över ju fler desto bättre. EU ger dem det centralstyrda samhälle och den kommandoekonomi som socialismen inte lyckades ge dem. Mer av samma, är deras sanna program.

Borgarna... Under det svenska EU-ordförandeskapet var det full fart framåt som gällde. Den svenska regeringen var då beredd att offra så väl rättssäkerheten i unionen som folkets rätt till privatliv. Och de har inte ens vett att använda EU till att bli ett borgerligt projekt. I sin iver att få vara med i Bryssel-bubblan går de med på saker som varje sunt tänkande borgerlig väljare står främmande inför.

Vänstern har uttryckligen lagt sitt EU-motstånd i malpåse. Miljöpartiet vet man aldrig var man har. De är bara emot överstatlighet när det passar dem.

Sverigedemokraterna vrider sig som en mask på sin krok. Åkessons senaste besked är att de är för den fria rörligheten. Vilket nog får sägas vara en nyhet. Men de menar säkert inte rumäner och polacker. Bara svenskar, tyskar och några till. De gör skillnad på folk och folk. Och ena sekunden talar (sd) om att skrota all sorts överstatlighet – i nästa ögonblick går de hand i hand med europeiska politiker som vill använda EU:s överstatlighet för något som skulle kunna kallas etnisk rensning. De har nog inte riktigt tänkt igenom det där.

Kvar finns ett par piratpartister som tillsammans med några utländska liberaler och gröna försöker få Europaparlamentet att ta saker som öppenhet, demokrati och medborgerliga rättigheter på allvar. De frihetliga humanisterna. Människor som aktivt försöker sätta sig på tvären för att stoppa det vansinne de kan. Ofta förgäves. Men ändå med ett par riktiga fjädrar i hatten.

Där är spelplanen. Den som vill ge EU och dess makthavare fingret skall naturligtvis rösta på piraterna – som envist gör motstånd och vägrar stryka systemet medhårs.

11 kommentarer:

 1. Den här texten hade blivit bättre om du fokuserat kritiken mot de som verkligen förtjänar det, istället för att bara såga alla partier utom ditt eget.

  Om man kollar på PP så finns det en del saker i er politik som verkligen känns fel för en EU-kritik. Så vitt jag förstår ert program driver ni ett förslag som innebär att de länder som inte vill gå med på en ny EU-konstitution inte ska vara med i EU. På den punkten är ni superfederalister.

  Inte för att jag vill försvara Carls lakritspipa - som han ju dessutom snabbt fick äta upp - men jag tror att det är bättre att skilja på motståndare och allierade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry Max, som representant för ett parti som hycklar lika mycket som garderobsfascisterna kring det mesta och som fortfarande har pseudovetenskap i partiprogrammet samt ger uttryckligt stöd till terrororganisationer bör låta bli att kasta sten i glashus!

   Vattenmelon där!

   Radera
 2. Förstår inte varför MP finns

  SvaraRadera
 3. Tragiskt nog så är PP och SD enda alternativen man är emot EU.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, PP till EU och SD till riksdagen blir klockrent!

   Radera
 4. PPs försvar av Sveriges rättsövergrepp mot Assange visar att det inte har någon trovärdighet och heller inget existensberättigande.PP har haft straffspark efter straffspark utan målvakt och ändå inte kunnat slå in bollen i mål. Med tanke på senaste årens nyhetsflöde så är det imponerande att PP ändå inte lyckats göra sig hörda i debatten. Med PPs (påstådda)huvudfrågor ständigt på tapeten så är det imponerande att man inte är ett av de större svenska partierna. PP ger legitimitet åt statlig övervakning, statliga övergrepp mot individer och grupper mm genom att vara marginaliserade (de andra partierna kan säga att ingen motsätter sig statlig övervakning mm eftersom så få personer stöder det enda parti som på papperet driver de frågorna). Hoppet står till PP i andra länder. PPs förfall är tragiskt eftersom den samhällsutveckling vi har i hela västvärlden (och inte minst i Sverige) går mot diktatur. Inom 20 år är vi där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att det är pp som har valt att vara marginaliserade. Det är etablerad media som inte är intresserade av dem.

   Radera
  2. aktivdemokrat:

   Det spelar naturligtvis in, men också det att PPs partiledning här i Sverige börjat sväva ut i uttalanden om ämnen som inte är partiets huvudfrågor. Uttalanden som effektivt skrämt bort många missnöjesröster.

   Om ni inte kan erkänna det för er själva PP, så kommer ni tappa bollen helt och åka ur EU-parlamentet.

   Men, har partiledningen alltså skrivit och skickat in debattartiklar men inte fått dem publicerade? Eller sitter man och väntar på att någon ska fråga oss vad vi tycker? Och under tiden sysselsätta sig med genusfrågor och förespråka massinvandring?
   Byt recept säger jag.

   Radera
 5. Så kommer de där naiva stereotyperna fram igen... Sossar älskar att bestämma över folk, men varje sunt tänkande borgerlig väljare är emot det. Det är bara de borgerliga förrädarna som råkar ha makten just nu som sviker för att de inte är SANNA borgare.

  Varje tänkande människa inser att dina beskrivningar av sossar är lika relevanta som en kommunists beskrivningar av hur högeranhängare är en bunt fascister - båda är hjärnspöken som bara är pinsamma. Du är en hycklare när du drar alla vänsteranhängare över samma kam men gör skillnad på höger och höger.

  Det här är dessutom inget som gynnar piratpolitik, utan tvärtom skadar den. PP har gått på val på att INTE älta gammalt höger-vänster-groll. Du respekterar inte det, och det kan inte göra annat än att skada partiet och den politik vi står för.

  SvaraRadera
 6. Etnisk rensning!!? Av svenskar då, kanske? Du vet bättre än att kläcka ur dig idiotier som detta. Skulle det i annat fall kanske anses vara illojalt mot Piratpartiets pedofila fraktion eller att ni kanske inte skulle vara välkomna i etablissemangets finrum. Påtvingad påstådd konsensus har inget som helst med demokrati att göra. Däremot motsatsen.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.