2014-02-20

Gränser är såååååå 80-tal!

42 kommentarer:

 1. Svar
  1. *Harkel* Håller med signatur Amnexis.
   Jag menar, se ut över Europa; SD i Sverige, FN i Frankrike, VlaamsBlok i Belgien, UKIP i Storbritannien etc, etc...Det känns som om det här med gränser är mer poppis än vad PP vill erkänna...

   Radera
  2. Om ni vill ha ett parti som istället för att ha åsikter och principer vänder kappan efter vinden - då har ni moderaterna.

   Radera
  3. Det handlar väl inte om kappvändning att inse att man kört in i en återvändsgränd och måste prova nåt annat så man inte definierar galenskapen åt Einstein.

   Fri rörlighet fungerar mellan länder som har liknande ekonomi, och värderingar och välfärdssystem (har man inkompatibla system så kan man heller inte bjuda ut ett rikare lands välfärd till fattigare länders befolkningar).

   Att 40000 analfabetiska somalier - som enligt MP borde hämtas med flygplan till Sverige, i den fria rörlighetens namn, inte kommer att fungera utan betydande ekonomisk förlust för svenska skattebetalare borde varje tänkande individ inse. Om inte finns det två alternativ;

   1. man är förblindad av sin ideologi likt många andra personer som "hamnat lite fel" i sin goda avsikt genom historien.

   2. man har IQ-fiskmås.

   Jag tror inte HAX lider av IQ-fiskmås...

   Radera
  4. Amnexis. Grundtanken är ingen återvändsgränd, utan fullständigt sund. Det är implementationen som haltar betänkligt.

   All kritik du framfört hittills om ex. muslimer är dessutom av typen "Jag tycker inte om deras jävla sätt att vara på", vilket inte är en konstruktiv hållning direkt. Du spyr galla om hur de "tar med sin jävla kultur hit" och "ändrar seder och bruk som minsann varit i bruk i årtionden". Du pratar om hur muslimerna håller på att införa Sharia-lagar - något som är totalt otänkbart så länge Sverige är ett sekulärt kristet land, och muslimerna inte kommer in i riksdagen.

   När det muslimska brödraskapet startar ett parti som har som mål att införa Sharia och får 4% av rösterna i riksdagsvalet kan vi börja snacka. Tills dess är ditt hatande mot muslimska seder bara ren dynga.

   Radera
  5. "Jag tycker inte om deras jävla sätt att vara på"

   "tar med sin jävla kultur hit"

   "ändrar seder och bruk som minsann varit i bruk i årtionden"


   Fina halmgubbar. Kan du länka till de inlägg där jag skrivit dessa "citat"?

   Könssegregerade fritids, användandet av hijab, att kräva halal i skolmaten, böneutrop, "äktensskaps-rådgivning" i moskén (uppdrag granskning) m.m. är alla delar av sharia. Nu vet du det.

   Varför starta ett eget parti när man kan infiltrera Socialdemokratin, MP och V? Låta Lövén göra jobbet. Läste du inte dokumentet som Carina Hägg läckte? Varför tror du hon offrade sin karriär för det?

   Radera
  6. Amnexis, det är inget specifikt citat utan kontentan är att du inte tål den islamska kulturen.

   Så länge man inte döljer sitt ansikte i utövande av myndighetsperson ser jag inga problem med alternativa huvudbonader - dock bör sådana tas fram enhetligt (e.g. bär man en turban inom polisen bör det vara samma färg osv).

   Jag ser heller inget problem att inom rimliga gränser kräva specialkost i skolmaten. Det påverkar ingen annan. Ska vi förbjuda att judiska barn servereras Kosher nu också? Och tvinga Hinduer att äta nötkött?

   Man ska heller aldrig glömma att integration går två vägar, och ska man respektera religionsfrihet och yttrandefrihet, då måste man även låta personer bete sig på ett annorlunda sätt utanför normen - så länge de inte bryter mot några specifika lagar eller stör allmän ordning.

   Kort och gott, det är inte statens uppgift att bestämma hur du ska leva ditt liv. Så enkelt är det.

   Radera
  7. Idag säger reglerna kring skolmat att konfessionella inslag ej ska beaktas. Ändå får muslimerna halal. Alla får halal - judar, hinduer, kristna och ateister. Kosher har aldrig serverats på en svensk, kommunal skola vad jag vet. Det finns redan vegetariska alternativ på alla skolbespisningar idag. Vill man inte äta fläsk eller nöt som inte är halal kan man äta vegetariskt. Men iom att det hela tiden måste krökas rygg för islam så serveras det nu på många ställen i landet halal-slaktat kött till ALLA elever. Även till judar.

   Anledningen till att jag störs av detta är att halalcertifierings-företagen står i direkt kontakt med extrema religiösa företrädare, bl.a. från Saudi Arabien. Och får därmed in pengar till ytterligare befästning av islamska idéer såsom sharia etc, från svenska sekulära skattebetalare. Oacceptabelt att våra skattepengar i förlängningen går till att upprätthålla religiöst förtryck i andra delar av världen.

   Religionsfrihet och yttrandefrihet ska respekteras hävdar du. Det håller jag med om så långt. Problemet är att du inte alls verkar förstå att religionsfriheten gäller ÄVEN oss ateister, vi ska kunna slippa religiösa inslag i det offentliga rummet - såsom böneutrop och insmygandet av halal här och där (är också mot kyrkklockor).

   Yttrandefriheten har beskärts ordentligt i Sverige och väst sedan islams intåg. Eftersom en muslim tydligen är så känslig för kritik/drift av deras religion så ser vi nu Lars Vilks leva med säpo-beskydd. Vi ser danska serietecknare leva under dödshot...

   Och integrationen. En seriestrip är väl ett jättebra sätt för två olika kulturer att närma sig varandra? Men det går inte för sig för de extrema företrädarna av islam. De försökte ställa till med blodbad i Danmark pga en teckning! Som tur var så greps de precis innan de lyckades genomföra dådet.

   Muslimer måste kort och gott ta ett chill-pill, slappna av och inte gå och känna sig så kränkta hela tiden och inte reagera med bomber och våld om de råkar göra det (men det gör ju tyvärr många då RELIGIONEN förhindrar ett nyktert resonemang från deras sida).

   Ett bra första steg vore ju om vi svenskar kämpade för den muslimska kvinnans sexuella frigörelse, istället för att ledande politiker och samhällsföreträdare drar på sig slöja för att stödja en kvinna, som med största sannolikhet fått stryk av sin man då hon var ute sent på kvällen. Men istället hävdade att svenska rasister, som inte lämnat ett enda spår, har attackerat henne för att hon bar slöja. Lustig detalj bara att hennes facebookvänner planerat en slöj-manifestation, på fb, precis dagen efter överfallet sedan ett par månader tillbaks. Polisen lade ner ärendet och det blev väldans tyst om detta då t.o.m. svensk media insåg att de blivit dragna vid näsan...

   Det är mycket inte riktigt staten som bestämmer hur du ska leva ditt liv, men det är inte förenat med acceptans att en naturdyrkare går omkring helt näck i stan heller, och i jämförelse så är väl naturdyrkan och dyrkan av en profet som levde för 1600år sedan ganska likvärdiga? Jag kan heller inte kräva att få besöka banker maskerad eller iförd mc-hjälm. Samhället har många oskrivna lagar kring beteende o.dyl, visst, du måste inte följa dem. Men man får nog räkna med att bli en paria om man avviker alltför mycket eller försöker ställa till med oro på annat sätt.

   Ett samhälle består av folk som av olika anledningar valt att bo tillsammans, då måste det också finnas respekt åt alla håll, inte bara islam som ska respekteras och få sin vilja igenom. Om jag som bor i samhället tycker islam börjar ta för mycket utrymme i den offentliga debatten och bli lite väl stora på sig så är det också min lagstadgade rätt att säga det.

   Men du vill få det till att jag är rasist och intolerant, jag vet. Jag säger det en gång till; jag tycker det är Islam som uppvisar den största intoleransen, om du ser till hela jordklotet.

   Radera
  8. Så för att sammanfatta så blir du som ateist kränkt så fort du ser en religiös symbol eller ser en religiös rit, som ex bröllop, bar mitzvah, begravningståg eller böneutrop. Vad bra, då kan du väl gå och gömma dig i en grotta för det är ungefär enda sättet att undvika dylika.

   Sedan är det inte säkert att vegetariskt är samma sak som kosher vilket vilken jude som helst kan förklara för dig. Visst finns det likheter men vegetariskt är kosher på samma sätt som en rektangel är en fyrkant.

   Stör du dig på att halalföretagen är religiösa kan du ju alltid föreslå att det instiftas en sekulär halalindustri. Ska man tänka så finns det ju dock att i varje branch företag som är mer eller mindre oetiska, inte minst mediakartellerna som försöker strypa friheten på internet.

   Mer tolerans behövs men börja gärna med dig själv innan du kritiserar andra...

   Radera
  9. Religiösa symboler - kränkt nej

   Religiöst utövande som inkräktar på min integritet och mina skattepengar - kränkt, nja snarare irriterad över att man måste vara så stor på sig och breda ut sig över andra och kräva anpassning från övriga delar av samhället än att anpassa sig till majoriteten eller åtminstone knipa igen krav- och gnällhålet.

   Kosher - jag försökte visa på att kosher-mat aldrig serverats på en svensk kommunal skola, varpå du börjar yra om att vegetariskt inte är kosher... suck.

   En sekulär halal-industri - Du är väldigt okunnig inom detta område så jag finner det inte lönt att försöka förklara för dig ytterligare...

   Du vet inte vem jag är och vad jag gjort i mitt liv så att kalla mig intolerant för att jag drar saker till sin spets i en diskussion på internet tycker jag är magstarkt av dig.Tolerant har jag varit, t.o.m. skapat en tavla för många år sedan som skulle ställas ut i en söderförort i sthlm, tillsammans med andra konstnärer. Det var i samband med Vilks första tavla och jag ville visa ett positivt möte istället; varpå en tavla med graffiti-texten "drop styles not bombs" växte fram. Kring texten så stod det på ena sidan en Mohammad-figur, och på den andra ritade jag av BuddyChrist-figuren från Dogma. Tyvärr hade ju konstcentret (som drivs av skattepengar) anställt en religiös muslim som kurator. Han hade de mest krystade förklaringarna till varför min tavla inte skulle få ställas ut. Bl.a. att Mohammed-figuren var ca 4mm lägre placerad än Jesusen (det berodde på hur texten var utformad över duken), dock var Mohammed-figuren lite större. Dock på varsin sida av tavlan. Dessutom tyckte han att Jesus såg gladARE ut... Trots att Mohammed log också. Jag har sträckt ut min hand och fått spott i ansiktet. Nu är det deras tur att sträcka ut handen. Vi har sträckt ut tillräckligt med händer i det här landet! Man kan inte bara ta, man måste ge också. Trots att islam inte tillåter det....

   Radera
  10. Religionsfrihet kräver viss anpassning, ja. Men det finns mycket annat som stör mig som är långt mer irriterande än några muslimer som ropar "Allah Akbar" varje fredag kl 1400 i fem minuter. Ex hög musik när jag försöker sova kl 2 en lördagsnatt som mina fina grannar brukar hålla på med.

   Kort och gott, muslimer håller inte på att ta över Sverige. Att ha muslimer bland våra folkvalda representanter är inte dåligt utan tvärtom bra för mångfalden - då kan muslimernas synpunkter direkt konsulteras, missförstånd undviks och myter förångas. Att det sitter några muslimer i ex. Socialdemokratin ser inte jag som ett problem, då de, förutsatt att de vill se Sharialagar, troligtvist är i en minoritet och med all sannolikhet kommer fortsätta vara en minoritet i Sverige i flera hundra år framöver.

   "Du vet inte vem jag är och vad jag gjort i mitt liv så att kalla mig intolerant för att jag drar saker till sin spets i en diskussion på internet tycker jag är magstarkt av dig."

   Nej, det är just det. Jag vet inte vem du är och var du kommer ifrån, därför kan jag bara utgå från vad du skriver. Och det budskap du förmedlar är väldigt intolerant, alltså är du intolerant. Inte mer med det.

   Dina handlingar visar vem du är. Yes?

   Radera
  11. Om vi ska urarta till att klistra nedsättande epitet på varandra så kan jag på goda grunder kalla dig för naiv och gravt okunnig vad gäller islam och svensk integrationspolitik (eller snarare avsaknad av integrationspolitik).

   Radera
  12. Det är din åsikt, inte min.

   Jag är av åsikten att man bör tillåta sådant som inte spelar någon större roll i det stora hela - som ex. böneutrop och moskéer, blir du som ateist lika kränkt av att se ett kyrktorn som en minaret? Blir du lika arg över att en ny kyrka byggs, som att en ny moske byggs? Troligen inte.

   Jag kan hålla med om att man i vissa fall gått lite för långt - jag motsätter mig burka i uniform, och halal i skolmaten kan jag köpa att det inte hör hemma där utan är något som islamiska familjer i så fall får bekosta själva. Visst, absolut.

   Sedan är en del islamister överkänsliga, men man måste förstå att det är en högljudd minoritet av det islamska folket som är för avrättandet av Lars Vilks ex.

   Intolerans hittas överallt, men man måste börja med sig själv. Är man själv lite mer tillmötesgående, då blir också den där andra sidan lite mer tillmötesgående. Och blir de inte det, då förlorar de en massa poäng hos tredje part. Precis som du gör nu.

   Hat föder hat. Bryt den onda cirkeln. Snälla.

   Radera
  13. Vad tycker du farbrorn på tvärbanan försöker göra här?

   http://youtu.be/BuKp6dJ8EvI

   Det finns en oresonlighet hos dessa människor som är mycket otäck. Vet inte vad man ska göra åt detta...

   Radera
  14. Där du ser folk ser jag individer.

   För c:a ett och ett halvt år sen satt det en äldre herre på bussen. Han verkade gravt alkoholpåverkad och vräkte ur sig sitt uppenbara missnöje över en zigenarfamilj som hade stigit på bussen. Ord som tattare och tjuvar användes frekvent.

   Jag försvarar inte den gubbens beteende lika lite som jag försvarar invandrarens beteende, men det man måste förstå är att det inte på något sätt är muslimer eller invandrare det rör sig om specifikt - det är individer.

   Du kan fortsätta skicka in länkar på tokigheter som invandrare gjort och jag kan fortsätta skicka in länkar på tokigheter rasister gjort. Det är fortfarande individer som gör korkade saker och inget annat.

   Du gräver bara din grop djupare min vän. :)

   Radera
  15. Killen på tvärbanan kommer från Afghanistan. Att Afghanistan ser ut som det gör beror enligt Wertigon på enskilda individer och inget annat? Inga religiösa tokerier med i spelet? Och nu importerar vi dem snabbare än vad gubbarna på tvärbanan mäktar med att integrera... Är siffran vi kan ta emot, härbärgera, integrera och sätta i arbete (ej arbetsmarknads åtgärder) infinit enligt Wertigon?

   Gropen som grävs, grävs av er som helt aningslöst styr in i framtiden med stängda ögon. Några problem vill ni inte se alls.Det är bara främlingsfientligt och rasistiskt.

   Vi får se i vems grop vi hamnar innan paradiset infinner sig... ;)

   Radera
  16. Amnexis, är Afghanistan Sverige menar du?

   Radera
  17. Om vi fortsätter plocka hit religiösa afghaner utan hämningar så kan vissa likheter med Afghanistan uppstå, ja.

   Vi kanske kan bli Absurdistan?

   Sen skulle det vara intressant att veta hur Wertigons integrations-plan för typer som tvärbane-killen ser ut?
   Han är ju svårt traumatiserad, kommer han någonsin bli en tillgång för Sverige?

   Och då till slutklämmen; är fri rörlighet till för att svenska skattebetalare ska finansiera livslånga sjukvårdsprogram för krigsskadade talibaner från andra sidan jordklotet? Var inte grundtanken att skötsamma och driftiga människor skulle kunna arbeta ute i Europa utan att ligga samhället till last? Hur landade vi därifrån i att bli världens självpåtagna socialbyrå? Alltid lätt för politiker att vara generösa med andras pengar.

   Inte så konstigt kanske, då fler och fler svenskar överger massinvandrings-förespråkarna måste ju mer foglig röst-boskap importeras...

   Radera
  18. Här är en till enstaka individ (det börjar bli många såna nu), han blev tokig av skinka på smörgåsen;

   http://lokalavisen.dk/sur-over-skinke-mand-gik-amok-paa-tankstation-/Sjaelland-Politi/20140224/artikler/702249874/1265

   Radera
  19. Läs också på om det islamistiska Frihetspartiet Hizb ut -tharir som etablerar sig över hela världen och i Sverige för att införa ett nytt kalifat, muslimskt världsstyre byggt på sharia och islam. Även Expo har reagerat efter att Per Gudmundson skrivit om dem på sin blogg. De skriver öppet om sin odemokratiska syn:

   ”Således är den av människor konstruerade demokratiska ideologin bristfällig och därmed direkt farlig för människor, eftersom den: I) inte lagstiftar korrekt (resultatet blir egoism, omoraliskhet), II) inte lagstiftar i enlighet med människans natur (människan lämnas,full av otillfredsställelse) och, III) inte fyller henne med inre frid och förnöjdhet.”

   http://hizb-ut-tahrir.se/index.php/kategori-politik/91-demokrati

   Försök förstå dessa nutida världsomfattande planerna på kalifatets återkomst.

   Radera
  20. Amnexis, försök förstå att de exempel du tagit upp hittills i stort sett alltid varit avvikelser i systemet, alternativt bagateller som blåsts upp större än vad de behöver vara.

   Är vårt välfärdssystem uppbyggt så att gravt alkoholiserade föräldrar skall kunna få pengar av socialen för att supa sig fulla? Jag känner nämligen till ett flertal famlijer där kontentan har blivit just detta. Ändå pratar inte jag om att avskaffa socialen.

   Så du menar alltså på fullaste allvar att Sverige inom en tioårsperiod kommer vara som Afghanistan?

   Radera
  21. Alltså, jag har flertalet gånger skrivit att jag oroas över framtiden OM vi som oroas över den växande islamismen avfärdas som knäppskallar och foliehattar. Är det OK för Wertigon om det tar 20år?

   Hur kommer man tillrätta med ett problem om man inte får diskutera det utan att godhets-riddare rider ut i blänkande rustning och slåss mot dem som ställde frågan?

   Radera
  22. Winston Churchill ansåg att ” islam är den starkast bakåtsträvande makten i världen. Var det inte för att den kristna kulturen varit beskyddad av vetenskapens starka armar – den vetenskap mot vilken islam förgäves kämpat – så skulle Europas moderna civilisation gått under. Såsom den gamla romerska civilisationen gick under.”

   Men hotet kvarstår – dagliga övergrepp i islams namn mot ”otrogna” undermänniskor kan i längden inte bortförklaras eller döljas för tänkande människor. TV-bilderna med diasporans hänsynslösa mördande av oskyldiga i kyrkor, varuhus, tunnelbanor och skolor fräter på den välvilliga politikerbilden. Tålamodet bland rättsmedvetna, moderna västerlänningar är på upphällningen. Islams politiska strävan efter världsherravälde kan inte i evighet tillåtas gömma sig bakom religionsfrihetens sköld.

   Sanningen mellan vår rättsuppfattning och Sharia ligger inte ”någonstans i mitten” såsom vi i lagomlandet älskar att beskriva alla motsättningar. Det är helt oförenliga storheter. Det är antingen eller. En muslim tillåts inte vara ”lite muslimsk”.

   Radera
  23. Amnexis, det finns massvis av konservativa religioner och länder som styrs av konservativa religioner. Titta bara lite grann västerut till ett land som kallas USA, som i stort sett helt styrs av kristna värderingar, ibland så till den milda grad att landet helt styrts av högerkonservativa kristna, nu senast G.W. Bush.

   Jag brukar göra ett enkelt "bullshit-test" på allt jag läser vad gäller texter som är kritiska till islam. Jag byter mentalt ut alla islamska termer inklusive ordet islam mot kristendomen. "Islam suger och profeten muhammed suger!" blir till "Kristendomen suger och guds son Jesus suger!".

   Gör man så kan man enkelt se huruvida texten har något vettigt att säga. Vi provar på din text!

   "Idag säger reglerna kring skolmat att konfessionella inslag ej ska beaktas. Ändå får kristna elever blodpudding. Alla får blodpudding - judar, hinduer, muslimer och ateister. Kosher har aldrig serverats på en svensk, kommunal skola vad jag vet. Det finns redan vegetariska alternativ på alla skolbespisningar idag. Vill man inte äta halal eller kosher som inte är blodpudding kan man äta vegetariskt. Men iom att det hela tiden måste krökas rygg för kristendomen så serveras det nu på många ställen i landet blodpudding till ALLA elever. Även till judar.

   Anledningen till att jag störs av detta är att blodpuddings-företagen står i direkt kontakt med extrema religiösa företrädare, bl.a. från USA. Och får därmed in pengar till ytterligare befästning av kristna idéer såsom gayförbud etc, från svenska sekulära skattebetalare. Oacceptabelt att våra skattepengar i förlängningen går till att upprätthålla religiöst förtryck i andra delar av världen.

   Religionsfrihet och yttrandefrihet ska respekteras hävdar du. Det håller jag med om så långt. Problemet är att du inte alls verkar förstå att religionsfriheten gäller ÄVEN oss ateister, vi ska kunna slippa religiösa inslag i det offentliga rummet - såsom kyrkklockor och insmygandet av blodpudding här och där (är också mot böneutrop).

   Yttrandefriheten har beskärts ordentligt i Sverige och väst sedan kristendomens intåg. Eftersom en kristen tydligen är så känslig för kritik/drift av deras religion så ser vi nu Lars Vilks leva med säpo-beskydd. Vi ser danska serietecknare leva under dödshot...

   Kristna måste kort och gott ta ett chill-pill, slappna av och inte gå och känna sig så kränkta hela tiden och inte reagera med bomber och våld om de råkar göra det (men det gör ju tyvärr många då RELIGIONEN förhindrar ett nyktert resonemang från deras sida).

   Ett bra första steg vore ju om vi svenskar kämpade för den kristna kvinnans sexuella frigörelse, istället för att ledande politiker och samhällsföreträdare drar på sig dok för att stödja en kvinna, som med största sannolikhet fått stryk av sin man då hon var ute sent på kvällen. Men istället hävdade att svenska rasister, som inte lämnat ett enda spår, har attackerat henne för att hon bar dok. Lustig detalj bara att hennes facebookvänner planerat en dok-manifestation, på fb, precis dagen efter överfallet sedan ett par månader tillbaks. Polisen lade ner ärendet och det blev väldans tyst om detta då t.o.m. svensk media insåg att de blivit dragna vid näsan...

   --- klippt pga platsbrist ---

   Ett samhälle består av folk som av olika anledningar valt att bo tillsammans, då måste det också finnas respekt åt alla håll, inte bara kristna som ska respekteras och få sin vilja igenom. Om jag som bor i samhället tycker kristendomen börjar ta för mycket utrymme i den offentliga debatten och bli lite väl stora på sig så är det också min lagstadgade rätt att säga det.

   Men du vill få det till att jag är rasist och intolerant, jag vet. Jag säger det en gång till; jag tycker det är kristendomen som uppvisar den största intoleransen, om du ser till hela jordklotet."

   Läs. Begrunda. Och ställ dig sedan frågan, är det bullshit?

   Radera
  24. Bra att du inser att religion är skadligt för samhället, även kristen sådan. Men för att citera Douglas Murray, som också är gay; "Jag skulle mycket hellre vilja att folk riktade sin oro mot dem som inte bara vill hindra mig ifrån att gifta mig (katolska kyrkan), utan de som vill slänga mig utför ett stup (islam). Rikta er uppmärksamhet ditåt." Summerar skillnaden rätt bra faktiskt.

   I Sverige är det väl bara hos Jehovas Vittnen som tjejerna inte genomgått sexuell frigörelse!? De kan dock om de vill, dock kan de bli utfrysta från sina familjer precis som i islam. De riskerar dock inte stening i Sverige.
   Finns heller ingen konstnär som lever med livvakter dygnet runt pga kristna fanatiker. Sen blir man ju aldrig kallad för rasist eller intolerant när man kritiserar kristendomen, och därmed faller din jämförelse angående yttrandefriheten. Ligger verkligen kristna bakom blodpuddingen i skolan? I så fall har jag ytterligare en gås oplockad med dem... :)

   Här är den intoleranta och djupt främlingsfientliga Winston Churchill's syn på det hela;


   "How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many countries, improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce and insecurity of property exist wherever the followers of the
   Prophet rule or live. A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement, the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property, either as a child, a wife, or a concubine, must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men.


   Individual Moslems may show splendid qualities, but the influence of the religion paralyzes the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising
   fearless warriors at every step, and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science, the science against which it (Islam) has vainly struggled, the civilization of modern Europe might fall, as fell the civilization of ancient Rome.”

   [ Postnotes: (1) Sir Winston, as an officer of the British Army, served in the Sudan and in the Crimean War; in both instances against the Muslims. These experiences gave him ample opportunity to observe the structure of Islamic society. (2) Churchill’s quotes were taken from the volume: Sir Winston Churchill; “The River War”, first edition, Volume II, pages 248-250, published by Longmans, Green & Company, 1899. (3) If Sir Winston were alive today, it is doubtful that a person in Great Britain criticizing Islam publicly could be arrested, and then fined or jailed, and even more doubtful that any Muslims would be sitting in the English Parliament! ]

   Radera
  25. Sen är det ju inte horder av analfabetiska kristna, med en typ av medeltida kristendom, som idag kommer till Sverige som vi skall försörja (ofta livet ut) i den fria rörlighetens namn. Som sedan kräver blasfemi-lagstiftning, skadestånd när deras religiositet kränks, sär-rättigheter och blodpudding...

   Hade verkligheten sett ut så hade min udd varit riktad mot dem istället. Nu är det inte så och det måste man förhålla sig till. Även om Wertigon gärna vill skifta fokus till en företeelse som inte skapar nämnvärda problem i samhället IDAG 2014.

   Radera
  26. Amnexis, du är rakt av för ett avskaffande av religionsfriheten hör jag. Istället vill du ha det som i Sovjet där all religion var förbjuden att utöva. :)

   Analfabeterna är en belastning i början, javisst. De behöver stöd och utbildning för att lära sig läsa, skriva och tala svenska. Men ett helt liv är väl ändå att ta i. Tre till fem år innan de blir produktiva medlemmar av samhället, efter det kan de stå på egna ben. Och det är som sagt de värsta analfabeterna, sedan har vi immigranter som är mer högutbildade och kanske enbart behöver 2 SFI språkkurser innan de klarar sig på egen hand.

   Visst finns det några individer som aldrig kommer anpassa sig, av olika anledningar (för gamla, för många psykiska men ex). Samtidigt känner jag ett flertal invandrare som började som analfabeter och idag har ett antal olika yrken, allt ifrån affärsbiträde och städare till lite mer högstatus som sjuksköterska och lärare. Summa summarum är det kanske 10% av de analfabeter som aldrig blir något.

   Därför är det, i teorin, inte en dum ide att ge dessa invandrare utbildning. Dock är det i praktiken en del problem med det idag, problem som borde gå att övervinna.

   Radera
  27. Dina antaganden om antalet analfabeter som kommer i arbete är INTE överensstämmande med siffror från SCB, SACO och SOM-institutet.

   Därför går det heller inte att bemöta din text då den är full av faktafel och lösa antaganden som ej överensstämmer med verkligheten.

   Utrikes födda utgör 15% av Sveriges befolkning, de uppbär 60% av landets försörjningsstöd.Sveriges kommuner och landsting, SKL, räknar med att minst 70% av dagens flyktingar förblir arbetslösa efter två år och måste försörjas med socialbidrag.

   Utrikes födda förvärvsarbetar i mindre utsträckning än svenskfödda. Under 2012 arbetade 84% av de svenskfödda och 57% av de utrikes födda i åldern 25-64år. Skillnaden kvarstår även om hänsyn tas till utbildningsnivån. Av de utrikesfödda med lång eftergymnasial utbildning, åldern 25-64, arbetade 66%. Motsvarigheten bland svenskfödda med samma utbildningsnivå är 91%. Politiker talar om att vi har ett "sysselsättnings-gap" på 11% mellan utrikes och inrikes födda. Då räknar man det osannolika åldersspannet 15-74år. Inte heller säger man att det räcker med endast en timmes arbete (t.o.m. oavlönat) under en vecka för att klassas som sysselsatt. Skulle vi mäta mellan ett rimligare åldersspann blir skillnaden 27% enligt SCB.

   Hela 40% av de nyanlända kvinnorna tar ut föräldradagar i så stor utsträckning att de inte kan delta i svenskundervisningen.

   Källor:
   http://www.scb.se/Statistik/UF/UF0506/2012A01/UF0506_2012A01_SM_UF84SM1201.pdf

   http://www.saco.se/Global/Dokument/Trycksaker/Rapporter/2010_Arbetsmarknad_och_integration.pdf

   ESO-rapport 3. Invandring och de offentliga finanserna 2009:3   Till sist, två viktiga frågor som du aldrig svarade på;

   1. Är fri rörlighet till för att svenska skattebetalare ska finansiera livslånga sjukvårdsprogram för krigsskadade talibaner från andra sidan jordklotet?

   2. Är siffran vi kan ta emot, härbärgera, integrera och sätta i arbete (EJ i arbetsmarknads åtgärder) infinit enligt Wertigon?

   Radera
  28. 1. Fri rörlighet existerar för de fördelar fri rörlighet ger, inget mer med det.

   2. Siffran av flyktingar man kan ta emot är inte infinit, nej, men den är ändå inte på långa vägar nära det teoretiska maxtak vi har i Sverige.

   Du säger att invandrare går för mycket på socialen. Så aktivera dig då människa! Hjälp de som redan är halvt integrerade att hitta jobb om det nu stör dig så mycket att de bara sitter runt och "latar sig".

   Är du chef, titta på vad din arbetsplats kan göra för att hjälpa fler invandrare (och ungdomar) i arbete.

   Är du anställd, fråga din chef samma fråga.

   Studerar du... Ptja... Då är det förmodligen så att du inte ens förstår hälften av varför dessa siffror ser ut som de gör.

   Radera
  29. 1. Jaha, då verkar ju du ha en sund inställning iaf. MP anser att det är fri rörlighet att chartra flygplan för att hämta somalier till ett livslångt bidragsberoende i Sverige. Vi ska dock ha öppnat ett arbetsförmedlings kontor... i Somalia. Somalia ligger så vitt jag vet inte i EU, inte Syrien heller (dock bodde det väldigt många syrier sen tidigare i Europ som nu passat på att skaffa PUT i Sverige. Fanns ett exempel med en familj som hade bott i Paris i många år, men som nu lockats hit av alla pengar som öses över s.k. flyktingar.

   2. Och det teoretiska maxtaket är..?

   Hur hjälper man någon till anställning som inte kan klockan, har svårigheter att tyda enkla symboler (ex för dam- resp. herrtoalett) och måste gå en kurs i hur man använder en vattenkran?

   Skulle jag få utrymme att anställa någon är ett minimikrav att vederbörande ska ha körkort och kan kommunicera med kunder på annat sätt än teckenspråk.

   Det är inte upp till mig att styra upp den icke existerande integrationspolitiken. Det är ett jobb för politikerna. En sak som jag på en gång inser skulle hjälpa är ju att drastiskt minska takten på inflödet. Så att medborgare och invandrare får en chans att integrera sig istället för som nu; att miljonprojekts-områden fylls med utomeuropeiska invandrare som har lite intresse av att blanda sig med svenskarna. "Att bo i Malmö är ju som att bo i Baghdad", sa en irakisk tjej från Malmö i en intervju..
   Det blir så klart i förlängningen en grogrund för konflikter när svenskar inte känner sig hemma i sitt eget land, och de som vi försörjer visar liten eller ingen respekt för våra sedvänjor, kultur och värderingar kring homosexualitet och kvinnors jämlikhet.

   Så mitt hetaste tips är: Minska inflödet så vi mäktar med de som kommit redan. Inte svårare än så. Borde t.o.m. en student förstå. Du krånglar till allting Wertigon.

   Radera
  30. Så du liksom så många andra säger "Det är inte mitt ansvar, fixa problemet gubbjävlar!"

   Problemet fixas dock bäst genom att enskilda tar lite ansvar. Naturligtvist kräver en analfabet från en by i Amazonas mer inlärning än en immigrant från Kanada för att kunna fungera normalt i samhället. Det är ju självklart. Jag anser dock att samhället, förutsatt att samhället inte är ett totalt iskallt monster, utan problem kan hjälpa till med detta utan att det behöver kosta skjortan.

   Dagens integrationslösningar är helt enkelt för ineffektiva. Personligen tror jag mer på att man kan skapa och bygga upp en struktur som:

   1. Förbereder invandrare för att leva i Sverige (SFI, hemkunskap, läsa, skriva)
   2. Skapa "missioner" som utbildar analfabeterna till att kunna läsa, skriva, använda modern teknologi etc i hemlandet
   3. Uppmuntrar de invandrare som har intresset till att bli "missionärer" för att åka tillbaka till hemlandet och hjälpa till på hemmaplan.

   Men, säger du, det är inte vårt ansvar att utbilda hela världen? Och det har du rätt i. Men genom att göra detta skapar vi ett flertal fördelar:

   1. Långsiktigt får vi färre "probleminvandrare" då analfabetismen mer och mer utrotas.
   2. Vi får bra till utmärkta kontakter med utlandet.
   3. Vi blir av med en massa flyktingar som springer runt här arbetslösa - de åker istället tillbaka till hemlandet och slipper stå på våra gator och tigga, etc.
   4. Programmet borde bara kosta högst 25-50 miljoner eller så, vilket är småpotatis om man tittar på statsbudgeten i sin helhet eller till och med biståndsbudgeten.

   Radera
  31. Du har fina tankar Wertigon, tyvärr tror jag de rosenskimrande förslagen blir svåra att omsätta i praktiken. Höjdarna kan inte begära att arbetslösa familjeförsörjare ska gå omkring och klappa utlänningar på huvudet och fråga hur dom trivs.

   Om det är de enskildas ansvar att fixa integrations-politiken så måste en folkomröstning (likt den i Schweiz) utlysas då folket inte alls blivit tillfrågat specifikt om detta.

   Vill PP ha det som valfråga? - "Kom igen nu godhets-apostlar, nu kavlar vi upp ärmarna och inhyser en papperslös i vårt eget hem och ger honom av vår egen mat så vi inte ligger skattebetalarna till last...", nä justja, Troberg vill ju ha hit alla homosexuella Ugandier istället. Finansieringen är oklar. Väntar arbeten på Ugandierna eller blir det ytterligare tryck på de redan ansträngda svenska kommunerna som numer tvingas att ta emot folk mot sin vilja?
   http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4865528

   Hur kommer det att säkerställas att Ugandierna verkligen är homosexuella? (Kommer Alexander Bard att undersöka deras påstådda homosexualitet vid gränsen, som ett enskilt bidrag till integrationen?) Man behöver bara åka på en veckas semester i Afrika för att upptäcka att det kryllar av människor som gärna vill komma till Sverige, och långt ifrån alla är homosexuella.

   Jag misstänker att Migrationsverket, som redan har en alltför slapp identitets och ålderskontroll på de som söker asyl, inte kommer lyckas med denna uppgift och frågan blir därmed utelämnad till enskilda tjänstemäns godtycke. Om problemen på Migrationsverket kan du läsa på Merit Wagers utmärkta blogg, den finns länkad här i HAX blogg-favoriter. (Konstigt att HAX länkar till denna "intoleranta" människa...)

   Svenska ungdomar som gång på gång rånats av invandrargängen i de mångkulturaliserade förorterna får genomgå samtalsterapi för att de inte ska bli kritiska till den förda massinvandringspolitiken och börja sympatisera med Sverigedemokraterna. I diskussionen kring reportaget är SR förstås noga med att framhålla socioekonomiska faktorer och när man ska föreslå åtgärder för att få bukt med situationen är det förstås inte polisiära insatser eller en ansvarsfull invandringspolitik som nämns. Ej heller förslag likt Wertigon's nämns...

   http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4869309

   Radera
  32. Det är allas ansvar att bidra till ett fungerande samhälle. Fenomenet kallas solidaritet och är den grundtanke vårt samhälle idag är uppbyggt på. Jag stör mig inte så mycket på invandrare som på personer som klagar, men sen bara stoppar händerna i byxfickorna och säger "det är inte mitt problem". Snart nog så blir det ditt problem.

   Naturligtvist har förslagen som jag nämnde en lång väg att gå för att bli verklighet. Men andra personer har visat på att det går.

   Visst finns det problem med organiserad brottslighet (gäng etc). Det förnekar jag inte. Men, man måste attackera roten till problemet. Roten är inte invandrargängen. De är symptomen. Likadant är tiggeriet i svenska städer symptomen, inte roten till problemet. Roten till problemet är att deras länder är så fattiga, att de får ett bättre liv av att åka till ett i-land och tigga, än att stanna hemma och ta hand om vänner och familj.

   Hur förändrar man det problemet? Genom att jobba långsiktigt. Genom utbildning. Och genom att ge dessa människor teknologi för att möta morgondagen.

   Radera
  33. Jadu... hade det där varit saker som enkelt kunnat genomföras hade världen varit en underbar plats. Nu är det tyvärr inte så och världen ser ut att bli bra mycket otrevligare innan den blir bättre.

   Tack vad mycket det hade hjälpt om dessa saker kunnat dryftas fritt i Sverige utan att man ska drunkna i hätska utfall och nedsättande tillmälen. Debatten om debatten om debatten osv...

   I dagens sönder-propaganderade Sverige verkar det bara finnas två "officiella" positioner i denna fråga - antingen är man dödsknarkarnazist och vill gasa ihjäl alt. kasta ut alla med brun hy, eller så vill man ha fri massinvandring i all oändlighet skitsamma vad budgetar och ekonomi heter. Jag efterlyser lite sans och nyansering av invandringsfrågan. Tyvärr är det inte säkert att det hjälper vänsterns behov av den konfliktytan som plattform för sin klasskamp. Intelligent och kritiskt tänkande har alltid varit vänsterns fiende nummer ett. Se bara vad Stalin gjorde med intelligentsian i Ryssland.

   Radera
  34. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  35. Såklart det är ett svårt problem. Annars hade man redan löst det! :)

   Men trots det är jag ändå övertygad om att det går att attackera roten till problemet, åtminstonde inom EU. Betänk att målet är att flytta hjälpen och utbildningen längre och längre bort från Sverige för varje år som går. Om vi börjar idag så skulle vi om 10 år fortfarande se flyktingar som flyr hit från krig, javisst - men vi kommer då ha resurserna att ta hand om dem, då landsmän från dessa länder har blivit utbildade i att ta hand om sina landsmän.

   Radera
  36. Men för att runda av denna intressanta diskussion;

   Kan vi enas om att fri rörlighet/ inga gränser fungerar med liknande länder, men sämre med länder som har en helt andra ekonomier, värderingar och kultur?

   Samt att fri rörlighet inte är detsamma som att hämta somalier med chartrade flygplan?

   Jag kan gå med på att mycket kan lösas om viljan och resurserna finnes, men då måste de saker som inte fungerar så bra lösas på ett pragmatiskt sätt och inte med den typiskt svenska "signal-givande vänsterpropaganda-politiken"...

   Ha det gött wertigon!

   Radera
  37. Absolut, jag kan enas om dessa punkter, dock med tillägget att fri rörlighet mellan två kulturer kommer att leda till krockar, det är oundvikligt. Både analfabeten i betongdjungeln och den lärde i djungeln får stora svårigheter att anpassa sig till det liv som finns. Men samtidigt är människan skapad för anpassning, så...

   Ha de!

   Radera
 2. Självförhärligande godhetsapostlar. Så vad är alternativet? Ett extremfederalistiskt EU?

  Det är lätt att vara för ökad överstatlighet när man är Tyskland, eftersom landets storlek gör att man alltid har automatiskt veto mot att EU gör något man ogillar. För oss små länder innebär EU enbart underkastelse under stormakterna.

  Krossa EU till varje pris.

  SvaraRadera
 3. Krossa EU, Ned med staten, fri marknad och ingen invandring som kräver brutala omfördelningar av resurser som nu.
  Exempel här:
  http://na.se/nyheter/askersund/1.2211940-lerbackshemmet-kan-bli-flyktingforlaggning

  Där myndigheter säljer herrgårdar och demensboenden till välfärdsenreprenörer som Bert Karlsson som sedan hyr ut dom till staten för flera miljoner i skattepengar.
  Människor blir först tvingade att betala till företaget staten, sen snuvade på konfekten, sen ska dom betala till privata entreprenörer som får deras pengar.

  Allt pga av att landet inte kan ha en normal fri marknad där människor, lixom usa på tiden det begav sig, kom och skapade sig en tillvaro av hårt arbete och bidrog till intressanta saker.
  Vi fejkar istället en mångfald med skattepengar, det är kul så man får newyork känsla till latten, och precis som vanligt i sverige är det någon annan som betalar.
  Bra ide med påtvingad integration också, not.

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.youtube.com/watch?v=H6ImP-gJvas

   Om videon inte kan visas när man klickar på namnet.

   Radera
 4. Det tråkiga för Piratpartiet, Carl Bildt, Ralf Stegner och Carl-Johan Bonnier är att de förment kloka argumenten för fri rörlighet, mångkultur och nationell upplösning för länge sedan är slut. Ingen tror på dem längre. När Sverigedemokraterna blev vågmästare i riksdagen gick kronan upp istället för att krascha, som Anders Borg påstått att den skulle göra. När Schweiz avvisade massinvandringen stärktes Zürich-börsen. Opinionsundersökningar i EU-länderna visar att samma omröstning i EU-länderna hade givit samma resultat som i Schweiz – med större majoritet till stöd för att begränsa invandringen.

  Europa har provat mångkulturen och väljarna har facit i hand. Överhetens lögner är genomskådade. Programledarnas käcka ordvändningar börjar ta slut. Maktelitens politiska verktygslåda blir allt lättare. Programmet för att förstöra nationerna kan bara komma vidare med hjälp av hot – som också snart visar sig vara tomma.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.