2014-04-17

Nu blir det strid om datalagringen!

I går debatterade Europaparlamentet att EU-domstolen förra veckan ogiltigförklarade EU:s datalagringsdirektiv. [Video»]

Den kort versionen: Det blir strid om det här.

Den längre versionen: Borgerliga EPP tycks ha inställningen att datalagringen skall fortsätta, men att man kanske måste putsa lite på formuleringarna för ett nytt direktiv. Sossarna svävar på målet. Många liberaler, vänstern, de gröna och Piratpartiet vill inte ha något nytt datalagringsdirektiv.

EU-kommissionen var vag och ministerrådet (medlemsstaterna) var inte ens närvarande.

Detta kommer att bli intressant.

Juristerna är eniga: EU-domstolens dom är kristallklar. Urskiljningslös massövervakning strider mot de mänskliga rättigheterna. Endast människor som är misstänkta för allvarliga brott får övervakas.

Vad händer då i Sverige?

Moderaterna och socialdemokraterna har redan förklarat att de vill fortsätta med datalagringen – även om den strider mot de mänskliga rättigheterna. För dem är massövervakningen viktigare än medborgarnas rätt till privatliv.

Detta måste uppmärksammas och vi måste tvinga dem att ta debatten.

Vad gäller de borgerliga småpartierna har vi inte hört något bestämt ännu, men det lutar åt att de kommer att sluta upp bakom (M). Möjligen med undantag av (C). Möjligen.

(Min gissning är att (SD), (M), (S), (FP) och (KD) kommer att göra gemensam sak och kräva fortsatt datalagring.)

(PP), (MP) och (V) vill inte ha något nytt datalagringsdirektiv alls – eftersom de inte vill ha någon urskiljningslös massövervakning.

16 kommentarer:

 1. Det MÅSTE bli strid! Inte bara på nätet. Ska dela och/eller citera detta.

  SvaraRadera
 2. Vi socialdemokrater tillsammans med De Nya Moderaterna eller med andra ord De Förenade Arbetar(e)partierna informerar det svenska folket att Bod(s)trömsamhället är fullbordat. Ty så står det skrivet (Minata 19:30)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nu är ert bodströmsamhälle ogiltigförklarat av EU. Men ni kan ju alltid lobba för sharia-lagstiftning. Samarbetet med SMR finns ju kvar...

   Radera
  2. Där har ni det gott folk. Dagens propagandaord från Amnexis är alltså SHARIA, och skall in på vågrätt 5.

   /Smen

   Radera
  3. Vi har redan tillstånd för beslöjade poliser, halalkött-certifiering i skolor och restauranger, separata badtider för män och kvinnor, män som inte tar kvinnor i hand, män som jagar och antastar kvinnor som inte täcker sig... allt är en del av sharia mina kära lustigkurrar.

   Sen har vi fenomenet med att det plötsligt behövs väktare på bibliotek, badhus, biografer, akutintag och skolor. Det är propaganda också eller?

   Radera
  4. Du ser i syne Amnexis

   Radera
  5. @ Amnexis

   Mmm, så:
   Beslöjade poliser. Jag såg flickor med mönstrade byxor idag. Kan inte något parti gå till val på att förbjuda mönstrade byxor. Jag erkänner att jag är intolerant där. Det är bara motbjudande.

   Halalkött. Där gör de verkligen intrång på vår svenska tradition av att skålla kycklingarna levande. Så länge jag kan minnas har den ena skandalen efter den andra briserat om hur slakterierna bär sig åt, men jag har inte sett något om halalkött.

   Separata badtider för kvinnor och män. Det är pur ondska. Ska jag förvägras att se en rynkig gammal kärring i baddräkt. Som sagt, evil.

   Män som inte tar kvinnor i hand. Denna punkten förstår inte jag. Han är ju intolerant. Han borde värvas som husgud av er.

   Män som jagar kvinnor som inte täcker sig. Kom igen. Män som jagar kvinnor som täcker sig. Same shit, but different.

   Sen det där med väktare låter ju förfärligt. Sånt har man ju bara sett på tv innan. Dock lite förvirrande då det alltid är amerikanska filmer det gäller. Men jag tar dig på ditt ord och köper att det är sharia det beror på

   /Smen

   Radera
  6. Haha, klockrent Smen. Garvade högt :)

   Radera
  7. . Ska vi ha poliser med durkslag på skallen också då, pastafarianismens huvudbonad? Kippa? Kommer man ens att känna igen en polis i framtiden? Hur tror du en muslimsk kvinna som fått stryk av mannen för att hon vägrat beslöja sig känner sig när slöj-polisen dyker upp för att ta anmälan?


   . Understanding Halal Certification Schemes: http://youtu.be/YVPngzSE94o

   Där har du skandalen kring halal... men visst, du kanske vill betala tionde till fredens religion? Själv gick jag ur kyrkan för många år sedan för att slippa bidra till religiösa tokerier och dess spridning.


   . Så när skolorna, dagis, fritidsgårdar, tunnelbanan och riksdagen m.fl. börjar delas upp efter kön så tycker smen det är helt OK och inte så farligt? Vi kanske ska börja dela upp efter religion och etnicitet när vi ändå håller på?


   . Inget roligare raljerande skämt kring detta? Besviken blev man.


   . Åk ut till Hässelby centrum med din dotter och låt henne jagas och attackeras du, varsågod.


   . Tja, att ett ungdomsgäng attackerar ett svenskt bibliotek och förstör böcker är naturligtvis ett resultat av fredens religions enorma tolerans. Eller saknas det månne en fritidsgård?

   Har inte fått intrycket att smen är en religiös tok, men det blir lite tokigt när han ska göra sig lustig över grejer han egentligen inte vet så mycket om. Men ivern att få gå i klinch och göra sig lustig över någon som inte delar synen på förd invandrings- och integrationspolitik tog över. Jojoh garvar också åt sin egen bristande kunskap i dessa frågor. Det kan jag bjuda på.

   Skönt för minata att ni bytte spår åt han så slapp han förklara sig...

   Radera
  8. Ser jag i syne Bertil?:

   http://www.expressen.se/nyheter/donna-26-ar-forsta-polis-som-bar-sloja/

   http://nimatown.blogspot.se/2014/03/stodjer-du-kvinnomisshandel-nar-du-ater.html

   http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sarskilda-badpass-for-kvinnor_2533309.svd

   http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nekad-handskakning-hos-jo_8196810.svd

   http://mitti.se/gravid-attackerad-pa-vag-till-t-bana/

   http://www.dn.se/nyheter/sverige/vaktare-pa-bibliotek-efter-misshandel/

   http://www.expressen.se/kvallsposten/kalsongbrak-sparade-ur--vaktare-hotades/

   http://www.metro.se/goteborg/sa-ska-sahlgrenska-minska-valdet/EVHmao!VgLXSW4H7C7nk/

   http://www.sydsvenskan.se/malmo/gang-soker-brak-pa-bio/

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12072007.ab


   Jag är tydligen inte ensam om att "se i syne"...


   Radera
  9. Den filmen var ju en styggelse. Ett litet tips för framtiden. När en "faktafilm" inleds med :"This great nation of ours, bla bla bla, as a wife and a mother bla bla bla", då ska du tänka jultal av Kim Jong-un, och inte att det är obestridliga fakta. Nu ska jag visserligen inte säga till dig vad du ska tänka, men du borde ha dragit den parallellen själv, kan man tycka.

   Sen måste jag fråga. Länkmattor är ju något man ser Sd-klacken slå till med så snart de får mothugg. Jag antar att meningen är att folk ska tröttna för att det blir för mycket att bemöta, så ni kan vinna på walk over. Har ni ett länkarkiv? Jag menar, länkarna ovan måste ju ta timmar att dra fram.

   /Smen

   Radera
  10. Har du något som motsäger det som läggs fram i filmen? Nej, tänkte väl det... Du får fortsätta betala tionde om du vill. Det är ju t.o.m. en scam om man är muslim. Det är ju bara att säga "bismallah" över maten, oavsett ursprung/hantering, så blir den halal.

   Hann du kolla så långt så du ens fick reda på vilka organisationer som tar pengarna från halal-certifieringen? Kolla upp det innan du kallar mig intolerant igen.

   Länkarna tog typ fem minuter att hitta med google. Jag valde dem då det var de grejer jag räknad upp i början och som Bertil trodde var fenomen som ej existerar. Då kände jag att jag var tvungen att visa hur det förhåller sig i dagens Sverige.

   Radera
 3. Det som blir roligt är hur kommissionen agerar. Kommissionen har det huvudsakliga ansvaret för att upprätthålla ramfördragen and stadgan - kommer kommissionen ha modet och orken att stå emot nationalstaterna? Det här är en kamp mellan en liberal världsordning och en realpolitisk världsordning. (Ordet liberal ska alltså här inte tolkas som "folkpartistisk" eller "centerpartistisk" eller "socialt eller ekonomiskt liberal" utan liberal i bemärkelsen "icke realpolitisk" där realpolitiken symboliseras av Otto von Bismarcks pragmatism och krigslust).

  SvaraRadera
 4. Frågan är hur S+M ska förmå operatörerna att masslagra!? De lär inte vilja dra dem inför domstol i EU direkt. Får jag gissa på en kampanj i det dolda där RPS/Säpo vädjar att operatörerna ska tänka på barnen och att frivilligt aåterinföra masslagring i smyg.

  SvaraRadera
 5. Det här är något ni får pressa M och S i den TV-debatt som PP får vara med i innan EU-valet. De ska fan i mig inte få komma undan, slipa knivarna!

  /A

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.