2014-04-16

M, FP, C & S om datalagringen: Vi struntar i de mänskliga rättigheterna


Detta är ju rent förbannat!

Bilden ovan är ett meddelande på Twitter, från Maria Ferm (MP). Det handlar om att (MP) försökt använda riksdagens möjlighet att väcka motioner "med anledning av händelser av större vikt".

Händelsen Ferm hänvisar till är naturligtvis att EU-domstolen ogiltigförklarat EU:s datalagringsdirektiv – eftersom det strider mot de mänskliga rättigheterna och vad dessa har att säga om rätten till privatliv.

Miljöpartiet vill väcka en riksdagsmotion som innebär att den svenska lagen om datalagring omprövas. Detta eftersom den strider mot de mänskliga rättigheterna, på precis samma sätt som det EU-direktiv den bygger på. Men sossar, moderater, folkpartister och centern har alltså stoppat detta.

Det innebär att Socialmoderaterna & Co säger nej till att ompröva en lag som EU:s högsta domstol säger strider mot de mänskliga rättigheterna!

De vill – med berått mod – till varje pris – hålla fast vid vid teledatalagringen och dess registrering av data om alla svenskars alla telefonsamtal, SMS, e-postmeddelanden, nätuppkopplingar och mobilpositioner. Trots att EU-domstolen ogiltigförklarat hela grunden för denna lagstiftning.

Detta är mycket anmärkningsvärt.

20 kommentarer:

 1. Eller som Anna-maria Corazza Bildt sa i Studio Ett alldeles nyss "vi lydde bara order", underförstått - när vi införde datalagringsdirektivet och nu fortsätter att bryta mot de mänskliga rättigheterna. Den har vi aldrig hört förut.

  SvaraRadera
 2. Knepiga de är, de stora partierna i sveriges riksdag, eller rent av samhällsfarliga.

  SvaraRadera
 3. "Det innebär att Socialmoderaterna & Co säger nej till att ompröva en lag som EU:s högsta domstol säger strider mot de mänskliga rättigheterna!"

  Nej, det innebär att de specifikt säger nej till just MP:s motion. Det är faktiskt inte samma sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Anonym
   Om de inte själva tar ett eget initiativ till att riva upp lagen så kan man väl absolut säga att det är samma sak.

   Radera
  2. Om man är emot en motion är man emot det motionen säger. Svårare än så är det inte.

   Nu har de säkert något skäl till varför just den här motionen inte kan behandlas precis nu. Men det är bara svepskäl. Vill man så kan man. Eller så hade man inte behövt ta ställning.

   Radera
  3. JohJoh: tror du de sitter med armarna i kors i regeringskansliet?

   Radera
  4. @Anonym.
   I detta fallet: ja
   Har du hört/sett något annat?
   Har du läst vad t.ex. Ask säger i frågan?

   Radera
  5. S vill naturligtvis inte fälla regeringen just nu - med en månad kvar till europavalet och sedan riksdagsvalet i höst - särskilt inte som de också vill göra allt för att få upp PP-frågor på dagordningen - de har ju redan en egen plan för hur valrörelsen skall se ut framförallt i höst - inga oplanerade störningsmoment utöver redan lagda planer just nu tack.

   Radera
  6. Göra allt för att SLIPPA få upp PP-frågor på dagordningen menade jag förstås.

   Radera
  7. Och Mp vill stoppa möjligheten att vara anonym på nätet! http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=5837308

   Radera
  8. Åskan:

   Kommunismen i MP lyser nu igenom.

   Radera
 4. Amelia konstaterade nyss att polisen uppmanar till domstolstrots, genom att anmäla tele-2 för att de inte längre lagrar datat.

  SvaraRadera
 5. DLD är ogiltigtförklarat, PTS har förklarat att lagen inte längre är giltig och piratpartister tror att regeringskansliet sitter med armarna i kors! Jisses så naiva ni är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Anonym.
   Nej det har du rätt i att de inte gör. De kämpar för fullt för att hitta sätt att behålla DLD. Undrar vem som är naiv...

   Radera
 6. Nu är ju inte direktivet i kraft längre iom att operatörerna inte behöver följa det. Detta gör att en lagändring inte är brådskande...

  SvaraRadera
 7. JohJoh: för två timmar sen skrev du att de satt med armarna i kors. Rimligen arbetar de med en lösning och det KAN vara en förklaring till varför MPs motion inte togs upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Anonym
   Jag tror inte de jobbar alls med att avskaffa DLD, Däremot tror jag de jobbar hårt på sätt att behålla så mycket som möjligt av lagstiftningen.

   Ja, det KAN vara som du tror, men inga uttalanden eller händelser tyder på det. Eller har du sett något som tyder på att det du tror är sant?

   Radera
 8. Hökmark har arbetat mot datalagringen sedan långt innan piratpartiet ens var grundat. Däremot har han inte - till skillnad från Piratpartiet - röstat för EU-skatt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vad gör resten av Moderaterna då?

   Hökmark kämpar för integriteten medans Moderaterna röstar för både DLD, "FRA-lagen" och IPRED.

   Ord är fina, men det är dina handlingar som visar vem du egentligen är. Och Ms handlingar har gång på gång visat var de står - Nämligen för en övervakningsstat.

   Radera
  2. M står dessutom för uppgörelser med det verklighetsfrånvända och smygkommunistiska miljöpartiet.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.