2014-05-11

EU och politikernas arroganta dubbelmoral


Dagen då riksdagen skrev in det svenska EU-medlemskapet i grundlagen var en mörk dag. Det var inget vi behövde göra. Det var en signal om att Sverige nu kommer att vara obrottsligt lojalt mot EU, vilka galenskaper Bryssel än hittar på. Det som skedde var inget mindre än att vår land i princip avsade sig sitt oberoende som självständig stat.

Sedan dess har EU-medlemskapet som sådant använts för att tvinga på svenska folket många lagar, förordningar och direktiv som vi inte vill ha.

Ett exempel är EU:s datalagringsdirektiv. I dag vet vi att regeringen och sossarna vill ha datalagringen. Men då var ursäkten att vårt medlemskap i EU tvingade oss att göra direktivet till svensk lag. Därmed rullades ännu en lag om massövervakning av vanligt, hederligt folk ut.

Mot bakgrund av detta är det intressant att se vad som händer nu, när EU-domstolen har ogiltigförklarat datalagringsdirektivet – med det ovanligt starka argumentet att urskiljningslös massövervakning strider mot de mänskliga rättigheterna.

Med samma frenesi som Alliansen och Socialdemokraterna tvingade på oss datalagringsdirektivet försöker de i dag vifta undan det beslut som EU:s högsta domstol har fattat.

Då hade vi inget val, sa de. Nu behöver vi nog inte bry oss, säger de.

EU-medlemskapet är med andra ord bara ett giltigt argument när politikerna vill tvinga på oss lagar som folket inte vill ha. Men inte i de sällsynta fall då EU ställer sig på folkets sida.

Detta är ett ohederligt förhållningssätt. Det visar tydligt den dubbelmoral våra makthavare lider av. Det blottlägger maktens solkiga arrogans.

3 kommentarer:

  1. Vill Piratpartiet införa en EU-skatt? Enligt denna sida vill Amelia Andersdotter detta: http://www.myvote2014.eu/sv/parlamentets-roster/jamfor-eu-parlamentariker

    SvaraRadera
  2. Jag misstänker att det handlar om att den gröna gruppen har enats om det och då har Amelia (enligt den deal som PP har med gröna gruppen) röstat för. PP har så vitt jag vet inte tagit ställning vare sig för eller emot en EU-skatt.

    SvaraRadera
  3. SVT & co har inget intresse för principfrågor och med en halvtimme mer kandidat så hinner man inte på djupet med någonting. Dessutom ska man ju hinna svassa för Schyman och F! också...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.