2014-05-16

EU-val: Piratpartiet rycker! Omval i sikte!


Piratpartiet rycker i opinionen inför EU-valet och är nu en hårsmån från omval. Nu är (PP) med i matchen på allvar igen!

Enligt en mätning från Novus ligger Piratpartiet nu på 3,9 procent i väljarsympatierna. Vilket är ett ryck från 1,3 procent vid årets början. (PP) är nu större än (F!), (C) och (JL).

Nu gäller det att öka, öka, öka i valrörelsen. Piratpartiet måste över spärren med god säkerhetsmarginal. Och nu kör vi på för att säkra även det andra mandatet. Vilket inte är omöjligt. Framgång föder framgång.

Nu kör vi!
Klicka på bilden för en större variant.


Uppdatering: yougov.co.uk ger (PP) 6 procent!

8 kommentarer:

 1. Hur pejlar systerpartierna i övriga EU? I Holland pejlar piratenpartij på 1 mandat. Tyskland borde väl vara starkare? Kan den vinkeln vara intressant för media?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant ang Tyskland så har de ingen spärr mot småpartier.

   Radera
 2. Piratpartiet är nu större än Centern - ett sedan länge etablerat parti i regeringsställning. Ett parti som en gång innehaft statsministerposten. Detta är helt unikt och kunde man ge Gudrun Schyman 5 minuter i Aktuellt förra veckan på 3 % så borde man ta in PP på åtminstone samma villkor.

  SvaraRadera
 3. Enligt YouGovs pan-Europeiska EuroTrack kommer Piratpartiet upp i SEX PROCENT.

  http://yougov.co.uk/news/2014/05/12/swing-eurosceptic-right/
  (klicka på "See the full EuroTrack results")

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på att FI har 18% där skulle jag inte tillmäta den så stor betydelse, det måste finnas något rejält problem med den mätningen.

   Radera
  2. Finns förmodligen en bias för storstadspopulation. Min tanke i alla fall.

   Radera

Kommentarer skall vara sakliga och hålla god ton. De skall föra diskussionen framåt - och får gärna vara intressanta, underhållande och intelligenta. Se det som en insändarsida: Kvalitet ökar chansen att kommentarer publiceras.