2014-05-06

Fri television..? Public service..?Media börjar intressera sig för att Piratpartiet inte fick vara med i SVT Agendas partiledardebatt  i söndags. [ Resumé» | Dagens Opinion» ]

Utöver sakfrågan är det en sak som irriterar mig. Som programföretag försöker SVT tvinga sig på folk. Alla som har en dator, surfplatta eller smartphone skall tvingas betala tv-avgift. Vilket är lika orimligt som om jag skulle börja kräva alla svenskar på betalning för att denna blogg finns tillgänglig för alla, på nätet.

Således: När det gäller innehåll är SVT exkluderande. Nästa ögonblick skall alla svenskar tvingas vara företagets kunder, oavsett om de vill eller inte.

Så oerhört arrogant.

Så beter sig statens tv-bolag. Lägg ner!

Public service? Well, jag kan bara tala för mig själv – men mitt behov av smal kultur, vetenskapsprogram och dokumentärer täcks rätt bra av Youtube och Vimeo.

Uppdatering - se även SvD Brännpunkt: Fult av SVT att hålla oss utanför debatten »

1 kommentar:

 1. Själv är jag upprörd av precis motsatt skäl. Jag är nämligen för public service, mestadels för att det amerikanska exemplet är så oerhört avskräckande.

  Men det kräver ju att SVT sköter sitt uppdrag. INGENTING tyder på det.

  Var fjärde fråga i deras "valkompass" handlar om ting som Europaparlamentet inte har med att göra. Ansvarig projektledare besvarar med att det är svårt att få folk intresserade. Men det är väl exakt därför vi har public service? För att de ska levandegöra dessa frågor?

  Precis när Europavalet inleds, ja då väljer SVT av outgrundliga skäl att ha "temavecka" om invandringspolitiken. En fråga som är väldigt obetydelsefull i EU-sammanhang och där 94 % anser att det finns viktigare saker att prata om. Och som en logisk följd får Åkesson en massa tv-tid i Aktuellt, ledare för ett parti som inte är invalt i Europaparlamentet men som hemskt gärna vill bli det.

  Utfrågningarna av toppkandidaterna går på en halvtimme och mycket tid spenderas på väsentligheter som vad Europas högsta berg är eller vilket folk som är gladast i EU. Bissart är vad det är.

  Man kan fråga sig om det ens är en slump att Engström får komma bara 5 dagar före valet när vi vet att kanske mer än 40 % av alla röster avges under förtidsröstningen numer. Och den har då pågått i två veckor. SVT borde ha haft alla utfrågningar klara redan innan förtidsröstningen börjar.

  Det här duger inte, SVT!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.