2014-05-29

Långa skuggor över Europa. Del 2.


EU:s politiska elit är inte road.

Dess mål är en ständigt fördjupad europeisk union. Det vill säga mer överstatlighet, mer centralstyrning och mer kommandoekonomi.

Att folket inte är med på tåget har den än så länge kunnat strunta i. Men förra helgens resultat i valet till Europaparlamentet är ett tydligt tecken på att det jäser där ute. Lite beroende på hur man etiketterar folk, så är upp till en fjärdedel av ledamöterna i det nya parlamentet EU-kritiska.

Så vad skall EU:s härskande politiska klass göra nu? Hur kommer de att gå till väga för att behålla kontrollen?

Att reformera, decentralisera och demokratisera vore en väg. Men det är inte de europeiska maktpartiernas väg.

Eftersom Europa i princip helt saknar saklig, intellektuell och liberal EU-kritik kommer de att vifta bort kritiken i Europaparlamentet. Vilket inte är så svårt när den framförs av främlingsfientliga, nationalister, rojalister och en handfull rödgardister.

Allt EU:s ledare kan göra är att försöka stärka sitt grepp om makten. Verktygen för detta är redan på väg in i den politiska kvarnen.

Datalagringsdirektivet måste omarbetas. Vågar man gissa att det inte kommer att upphävas, utan bara nödtorftigt putsas upp så att massövervakningen kan fortsätta?

Under mandatperioden som kommer skall EU även besluta om sitt framtida system för övervakning och analys av alla medborgares, företags och organisationers bankaffärer.

Räkna även med att systemet med registrering av våra resor steg för steg kommer att byggas ut. Och då gäller det inte bara flygresor – utan även våra tågresor, bilhyror och hotellövernattningar. (Detta har redan diskuterats i EU:s ministerråd.)

Striden om nytt persondataskydd i EU pågår redan för fullt. Maktpartierna och de flesta medlemsstater har ingen förståelse för att medborgarna vill ha kontroll över sina egna persondata. I detta paket ingår även nya regler för statlig övervakning av folket.

Den upphovsrättsreform som skall komma de närmaste åren kan också användas för att kontrollera människor. Ser man inte upp kan nätleverantörernas budbärarimmunitet komma att skrotas, vilket öppnar för en omfattande kontroll av allt vi gör på internet. Och om man inte får rimliga undantag i upphovsrätten kan den komma att användas för att begränsa yttrandefriheten.

Den hårt kritiserade europeiska arresteringsordern kommer att byggas ut med en europeisk utredningsorder. Samkörning av all slags polisiära register inom EU har redan påbörjats. Och med EU-finansierade forskningsprojekt som Indect hoppas man kunna koppla kameraövervakning till ansiktsigenkänning, beteendeanalys och olika register.

Därefter är det bara att stärka greppet över folket ytterligare, när makten känner sig hotad.

Det är så makten fungerar.

13 kommentarer:

 1. "Vilket inte är så svårt när den framförs av främlingsfientliga, nationalister, rojalister och en handfull rödgardister."
  Jag undrar vad människor som Henrik har för mening med sina liv? Ny bil? Välklippt gräsmatta? Dyrare semester än grannen?
  Förstå. Den enda meningsfulla meningen med livet är biologisk. Avkomma. Folk. Genetisk kopiering. Titta ut genom fönstret någon gång? Blommor och bin liksom? Nåja, att göra politik av biologi är kanske motbjudande. Men ärligt talat så är det faktiskt motbjudande att håna och stigmatisera människor som faktiskt bara står för att vilja fortsätta existera som folk också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Meningen med livet är livet.

   Man skall vara hygglig mot alla mäniskor.

   Har varken bil, gräsmatta eller någon aning om vad mina grannar gör på semestern.

   Radera
  2. En intressant sak här är att "extremhögern" & Co ofta själva applåderar när övervaknings- och polisstaten rullas ut. Det har ännu inte gått upp för dem att det även är de själva som riskerar att drabbas.

   Radera
  3. Men Hax, Jag har ingenting emot en naturlig invandring, alltså som följer behov av arbetskraft och marknad, och andra saker ett samhälle behöver.
   Vad jag däremot inte gillar är när regeringar och stater styr över invandringen med kvoter som måste uppfyllas eller tvingas uppfyllas även när marknaden inte har behov av det osv.
   Samt bidrag och omfördelning av resurser av olika slag för man helt enkelt bestämt sig för att "invandring är bra" till varje pris.
   Sossetänkande och liberal syn på invandring är som en dåligt blandad grogg.
   Jag tycker till exempel glass är bra, men låter min mage styra hur mycket jag äter och trycker inte i mig massor av glass hela dagarna under dygnets alla timmar.
   Jag röstar inte på SD pga deras ddr-sverige lösningar.
   Men fri invandring utan bidrag hade varit långt ifrån lika problematiskt än den bidragsinvandring vi ser idag.

   Radera
  4. I valtet mellan öppna gränser och den generella välfärds- och bidragsstaten väljer jag de öppna gränserna.

   Radera
  5. Vore det inte bättre och mer demokratiskt om svenska folket finge rösta om massinvandring eller välfärd? Varför ska välfärdssystemet medvetet förstöras genom en politik som inte berättar om det syftet?

   Är inte det svaret på varför det går så bra för SD?

   Radera
  6. Amnexis:
   Jag tycker också det vore bra om det nu vore så att staten var till för att följa folkets vilja.
   Men som jag ser det så kommer alla, som det är nu att vinna på mindre stat eller ingen stat alls.
   Folk kan flytta vart dom vill, organisera sig hur dom vill och slipper betala för olika agendor och bli beskattade för saker dom inte vill ta del av osv.
   Vi skulle i ett sådant samhälle se mindre agendor
   som folk måste rösta om eller ta del av ofrivilligt.
   Byråkrati och stat är tröga system och min farhåga är att alla kommer slåss om köttgrytorna i staten.
   Ju mer folk förlitar sig på staten, desto mer konflikter kommer att komma eftersom folk tror att denna stat ska lösa just deras problem.
   Jag säger inte emot en folkömröstning men tänker mer på att läget just nu är som så att man får tänka ut ur boxen.

   Radera
  7. anonym 13:57:

   Men ser vi verkligen en utveckling mot mindre stat, slippa betala för olika agendor parallellt med utvecklingen av invällande eu-tiggare? Som jag ser det betalar jag just nu för agendan att rasera socialförsäkringssystemen. Jag blir beskattad för att hålla de ohållbara invandringsvolymerna under armen.

   Allt det du säger låter rätt bra, men vad kommer att förändras egentligen? Det kommer att uppstå nya köttgrytor och tröga system.

   Menar du med det sista du skrev att eftersom folk när en sådan antipati mot avskaffandet av nationalstaten så är det bättre för deras eget bästa att vi gör det i smyg? Att det sen blir socialt oroligt, våldsamt och ökad kriminalitet är ett nödvändigt ont?

   Det är sådana här drömmar och experiment kring det perfekta och bestående samhället som leder till krig och konflikter. En viss mustaschprydd herre ville skapa det perfekta riket som skulle bestå i tusen år.

   Det är västvärldens största bugg, fixeringen vid det bestående. Bestående lagar, bestående samhällssystem och bestående institutioner. Det är den centrala neurosen hos de styrande i den västliga världen idag.

   Radera
  8. "En viss mustaschprydd herre ville skapa det perfekta riket som skulle bestå i tusen år."

   Han tyckte också att vi skulle skapa ett Europas Förenta Stater.

   Radera
  9. Ano 13:57

   Du har aldrig tänkt på att det är socialismen och välfärdsstaten som utgör lockelsen för de flesta som invandrar till Sverige från tredje världen?

   Hint: det är inte det kalla klimatet, den tysta och ogästvänliga kulturen, det svårlärda språket eller de enormt höga skatterna.

   Folk som är välutbildade, kompetenta och marknadsliberala invandrar helst inte till Sverige; de sticker till USA eller något annat land där det finns möjligheter.

   Gissa varför Sossarna har 90% stöd i Rosengården?

   Och gissa hur dina visioner om en minimal statsapparat tas emot i ett Sverige där etniska svenskar snart är i minoritet för alltid?

   Lär känna några invandrare från Afrika eller mellanöstern och fråga dom själv! De är fulla av rosenskimrande fantasier om det fantastiska landet där den socialism de drömt om i sina diktaturledda hemländer äntligen har implementerats. Och ofta mycket besvikna när deras vagt definierade drömmar inte uppfylls, eftersom det kan vara otroligt frusterande att vara invandrare i Sverige och aldrig släppas in i gemenskapen.

   Även om all sådan invandring plötsligt tog stopp skulle det ta flera generationer innan denna mycket starka vänstervridning försvann. Sverige kommer att ha gått under ekonomiskt och politiskt långt tidigare.

   Radera
 2. Din kommentar är rolig i sig, det kan jag inte förringa, men, för att den ska bli tok-rolig måste man krydda den med lite färska forskningsrön:

  "Forskare har påvisat att män som tittar mycket på porr har mindre mängd grå hjärnsubstans än män som inte tittar eller som tittar lite på porr. Det hävdar en forskargrupp vid tyska Max Planck-institutet i Berlin som genomfört studien på 64 män i åldrarna 21-45 och resultatet återges i tidskriften JAMA Psychiatry."

  /Smen

  SvaraRadera
  Svar
  1. 64? Med den storleken på studie lär man kunna hitta allehanda roande samband...

   Radera
 3. Men du Hax, du förstår ju uppenbarligen hur viktigt det hade varit att ha en integritetens röst i EU, och i riksdagen.

  Skäms ni inte för att ni kastade bort den enda chansen att få det, på att propagera för statliga pekpinnar i sexlivet och en bidragsberoende massinvandring från tredje världen?

  Ni var förnuftets enda röst, och ni sålde ut er ;-(

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.