2014-06-05

EU - Hur blev det så här?


Svenska folket blev aldrig tillfrågat om vårt land skall vara med i EU som det ser ut i dag.

Den 13 november 1994 genomfördes en folkomröstning om ett svenskt EU-medlemskap. 52,3 procent röstade för ett medlemskap, 46,8 procent röstade emot och 0,9 procent röstade blankt.

Få begrep då vad den Europeiska Unionen skulle komma att utvecklas till. Vad vi kände till var dess föregångare – den Europeiska Gemenskapen, EG. Det vill säga ett samarbete mellan självständiga stater, med syfte att skapa en öppen inre europeisk marknad och för att hantera en del saker som möjligen borde kunna skötas bättre tillsammans.

Vad gäller den vanlige väljaren kan man anta att den fria rörligheten lockade. Rätten att flytta vart man vill i EU, utan att behöva fråga någon om lov.

Plus att vi skulle få köpa vin på Konsum. (Lång näsa, där.)

Och nu sitter vi här – indragna i ett överstatligt projekt som reducerar medlemsländerna till lydstater och medborgarna till undersåtar.

EU styr och ställer över allt mer i våra samhällen och våra liv – även i de fall då det skulle vara mycket bättre att fatta beslut på nationell, lokal eller individuell nivå. Den närhetsprincip (subsidiariteten) som EU så ofta hänvisar till, den existerar egentligen inte i verkligheten. All makt sugs in till EU:s institutioner i Bryssel, Strasbourg, Luxemburg och Frankfurt.

Det som var Europas styrka – mångfalden – ersätts med likriktning och centralstyrning. Makten flyttar från medborgarna till politiken, från medlemsstaterna till Bryssel och från de demokratiska institutionerna till icke-valda byråkrater.

Att detta var EU:s framtid kände väljarna inte till 1994. Hade de vetat, då hade de röstat nej.

Men det fanns de som visste. Om man följer pappersspåret (till exempel det europeiska samarbetets olika fördrag), då står det klart att målet hela tiden har varit ett ständigt fördjupat samarbete, syftande till en politisk union. Men de som visste, de höll tyst.

EU tömmer demokratin på innehåll och värde. EU urholkar rättsstaten. EU inskränker de medborgerliga fri- och rättigheterna. EU försöker strypa fri information och fria kommunikationer. EU rullar ut en aldrig tidigare skådad övervakningsstat. EU misshushållar med resurser och uppfinner vansinniga projekt. EU skapar en härskande klass med storhetsvansinne, som fjärmar sig allt mer från vanligt folk.

I dystra stunder kan jag få för mig att det bara är den förlamande byråkratin som hindrar vansinnet från att slå ut i full blom.

Samtidigt har EU makt över 500 miljoner människor, miljoner företag och hela vår kontinents framtid. Därför är det allvarligt när EU gör fel, i ett system där galna beslut på ett ställe snabbt sprids och tvingas på en hel världsdel.

Och EU gör fel. Ständigt.

25 kommentarer:

 1. Stycket som börjar med "[d]et som var EU:s styrka – mångfalden" borde lyda: "Det som var Europas styrka..." etc.

  Man ska inte blanda ihop Europa (geografiskt område) och EU (post- eller egentligen para-demokratisk politisk enhet). Exempel på kontaminasammanblandningar kunde ses på nästan alla valaffischer under det nyss avslutade EP-valet.

  EU har aldrig vare sig syftat till eller haft mångfald. Istället har centralstyrning och enfald varit mål och resultat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Dock ska du ha en stor eloge för de två sista meningarna. Kan inte sägas bättre!

   Radera
 2. Utav alla dessa anledningar du nämner väljer jag att rösta SD.

  Det räcker liksom inte att göra en Maria Abrahamsson och "säga ifrån" och sedan stötta det man anser sig vara emot.
  EU måste falla för att kunna göras om, politrukerna måste förlora sina jobb och räkmackor.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD erbjuder inga som helst lösningar dock. Sverige ut ur EU? Hur skulle det hjälpa att rösta in dem i EU-parlamentet? De kommer sitta där och vara ett nejtryckarkompani till allt nu - och misslyckas lika fatalt som Junilistan, för EU fungerar inte på det sättet.

   Du kan som missnöjd väljare:

   1. Missnöjesrösta på ett kalleankaparti som inte kommer göra ett skit (ala SD).
   2. Skita i att gå att rösta.
   3. Rösta på ett parti som genuint *vill* förändra EU inifrån, typ PP.

   Om fem år? SD kommer ha tappat hälften av sina mandat eftersom de inte påverkat ett smack. You'll see. :)

   Radera
  2. wertigon:

   SD är inget Kalle Anka-parti, trots att FI nu finns i EU så väljer du att kalla SD för Kalle Anka!?

   Jag tror du har fel. Det är FI som är årets upp-som-en-sol-ner-som-en-pannkaka-parti i år. SD kommer fortsätta att öka. You'll see ;)

   Har du ingen självreflektion ö.h.t. wertigon?!? Trots PPs katastrofala valresultat fortsätter du att rapa PK-etablissemangets taffliga smutskastningar av SD...

   PP kommer till slut att endast bestå av en handfull ryggdunkande genusteoretiker ala wertigon. Lycka till!

   Radera
  3. Amnexis, tror det snarare är du som inte har någon självreflektion.

   Det är lönlöst att argumentera med dig då du helt har svalt SDs lögner. Både krok, lina och flöte. Granskar man däremot SDs program i sömmarna ser man ganska snart de nazistiska brunskjortorna lysa igenom.

   SD är ett nationalsocialistiskt parti - detta säger de redan i inledningen till sitt eget principprogram. Det är inte jag som kallar dem nationalsocialister, det är de själva som kallar sig det. Eller förlåt, "Socialkonservativa nationalister" tror jag termen var. Kunde lika gärna kalla det Judeans people front...

   Säger inte att SD är Nazism då nazism är den extrema ytterligheten av Nationalsocialism - Men de delar exakt samma grundtankar.

   Fast nu är det såklart muslimerna som hotar välfärden, inte judarna...

   Radera
  4. Du har för länge sedan förlorat debatten, enligt Godwins lag..

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Godwins_lag

   Radera
  5. Det är svårt att inte nämna nazister när man diskuterar ett parti som har anammat nazismen som grundideologi - minus bitarna om gaskamrar och förtryck av judar då. :)

   Radera
  6. Nazister hit, nazister dit och nazister i varje buske du går förbi, men du ser inga problem med kommunismens utbredning i Sverige och att vi har ett politiskt klimat + ett samhälls- och medieklimat där kommunismens åsiktsmarxistiska ansikte tydligt kan skönjas?!? Kommunismen har över 100 miljoner döda på sitt konto, men det kanske var i "självförsvar" då som vanligt eller?

   Skulle SVT vinkla nyheter och andra typer av program med en tydlig nazistisk hållning skulle jag också reagera med avsmak. Nu håller dock inte SVT/SR med en nazistisk bias utan en nykommunistisk propaganda med den gröna genusfeminismens locktoner.

   Att mångkulturen är död enligt Merkel och Cameron bekommer inte wertigon det minsta. Han är fast besluten att Sverige av ren naiv dumsnällhet ska vandra samma väg som Tyskland, Frankrike och England (m.fl.) vad gäller havererad mångkultur. Som omvandlats till parallella och segregerade samhällen som styrs av olika klaner.

   Nationalism är inte samma sak som nazism. Hitlers politik handlade väldigt mycket om Tyskland och det landets historia, känslan av att blivit förnedrade vid Versaille och andra förutsättningar på 30-talet.

   Här är ett klipp med SDs Julia Kronlid i möte med Yonathan Avner Ben Yisrael från Swedish Jewish Dialogue: http://youtu.be/m8K8eQyEFEI

   Nu kommer wertigon hävda att det är muslimer som är dagens judar. Jag skulle vilja kontra med att hävda att det är muslimerna som är dagens nazister.

   Islam och nazism är båda aggressiva, erövringstörstiga och våldsamma samhällsideologier. Islam slutar att vara en religion (och åtnjuta det paraplyet) när den lägger sig i hur vi i väst sköter våra (till sist) hyfsat sekulariserade samhällen. Vi gjorde oss inte av med kristendomens ok för att välkomna det betydligt tyngre oket som islam innebär.

   Du kan vara muslim hemma och be 38 ggr om dagen, äta halal osv och jag bryr mig inte ett skvatt, börjar du kräva religiösa särrättigheter och försöker infiltrera riksdagspartier med smygspel och ränker ( i syfte att införa islamisk religiös lag, sharia, i utbyte mot muslimska röster) så är du persona non grata i Sverige enligt mig (och SD).

   White Brits Leaving London:
   http://youtu.be/YlYiQmrK0Qs

   John Cleese har visst också kommit ut som nazist:
   http://youtu.be/uxm1mqbgxcM

   Radera
  7. Amnexis, det är ingen som kräver religiösa särrättigheter.

   Men SD är ett nationalsocialistiskt parti, precis som nazisterna. Du kommer inte ifrån det. De erkänner det till och med själva.

   Jag säger dock inte att SD är *lika extrema* som Nazisterna - bara att de delar samma värdegrund, och det är svårt att argumentera det när SD själva säger samma sak.

   Radera
  8. Men nu får du väl ge dig knasboll?!!

   Jag har ju otaliga ggr visat dig länkar som BEVISAR att islam kräver specialbehandling och särrättigheter, det enda du lyckas bevisa är att du inte kollat länkarna, så vi tar dem igen:

   http://www.expressen.se/nyheter/beviset-s-lovar-att-samarbeta-med-smr/

   http://www.expressen.se/nyheter/donna-26-ar-forsta-polis-som-bar-sloja/

   http://www.dn.se/nyheter/sverige/foraldrar-anmaler-halalkott-i-skolan/

   http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nekad-handskakning-hos-jo_8196810.svd

   http://marsta.nu/News.aspx?articleId=12319

   http://www.dailymail.co.uk/news/article-2616576/Subway-removes-ham-pork-nearly-200-stores-strong-demand-Muslims-eat-Halal-meat.html


   Varsågod! Vill du ha fler? Skriv en gång till att ingen får särbehandling och framstå som den lögnare du är..

   Att jag valde helt rätt i EU-valet bekräftar nu wertigon med råge. I sin iver att bräda FI och MP försöker han nu vara så PK, massinvandrings- och genusfeminist-vänlig att han håller på och slå knut på sig själv. Gå med i FI istället. För PPs skull.

   Radera
  9. Förlåt. Det jag menade var detta.

   Islam må kräva särbehandling. De kommer inte få det mer än någon annan minoritet i Sverige.

   När *religiöst fundamentalistiska* muslimer får reell makt, något jag inte kan se troligt då Moskébesökare idag utgör c:a 1.1 procent av befolkningen, ja, då är det ett problem. Jämför dock siffran 1.1% med svenska kyrkans medlemmar som är c:a 66.7% av hela befolkningen - dock är ju andelen aktiva troende betydligt lägre, låt oss säga 5% av sveriges befolkning är aktivt troende kristna, vilket jag tror är lågt.

   Det betyder att aktiva troende kristna är minst fem gånger så många som aktivt troende muslimer.

   Var är denna "Massinvandring" du talar om? Var är denna "Islamifiering" av det svenska samhället?

   Bönetorn (exklusive böneutrop) och moskeer stör väl inte dig nämnvärt, egentligen? Inte mer än en ful skyskrapa borde göra iaf.

   Sedan, ang. böneutrop - vi har yttrandefrihet här i Sverige. Att proklamera guds storhet en kort stund kan inte heller nämnvärt påverka andra personers friheter - det enda det kan påverka är om du råkar sitta på en lägenhet i närheten och störs i hemmet. Men ljudmässigt stör moskeer mindre än kyrkklockor, så om du inte tycker om att det finns en Moske precis bredvid så flytta då!

   Att man gör några *rimliga* eftergifter till muslimer gör inte Sverige till en muslimsk stat. Att man börjar erbjuda mer attraktiva marknadsalternativ (som badhus med separata badtider för män och kvinnor) ser jag inte heller som ett problem. Marknaden visar vägen här och du som konsument kan utan problem bojkotta badhuset.

   Sedan finns det enstaka fall där man gått för långt, men i det stora hela? Du är totalt vilseledd och bortkollrad, och statistiken talar sitt tydliga språk.

   Radera
  10. Att Sverige har en högre andel kristna är inget argument då Sverige har ett kristet arv och inte ett muslimskt. Du vill alltså institutionalisera islams kvinnoförtryck genom att erbjuda könssegregerade badhus?

   Varför ska jag som bott här i 40år behöva flytta pga en moské? Det är ingen mänsklig rättighet att få ha böneutrop. Släng hellre kyrkklockorna i sjön istället.

   Att ALLA skolungdomar etc blir TVINGADE att äta halalmat är förutom det konfessionella inslaget ett bidrag från våra skattepengar rakt in i s.k. sharia-kommittéer som stödjer radikal islam ekonomiskt, sen har vi behandlingen av djuren, allt halalkött som säljs i Sverige är INTE producerat enligt svenska halalregler.

   Jag anser att det tillstånd som råder i Sverige är massinvandring, då man tittar på våra nordiska grannländer tar de emot ca 90% färre än Sverige. Det kommer ofta flera tusen i veckan. Utöver det diskuteras det i dessa länder inte att man bör ta emot fler, utan snarare handlar diskussionen om färre. Sverige är extremt i det höga mottagandet av utomeuropeiska invandrare. Som går direkt till ofta livslång bidragsförsörjning. Dessutom säger fler och fler kommuner stopp för fler invandrare, de har varken, plats, tid eller råd. När är det annars massinvandring? 1 miljon? När Annie Lööf fått hit sina 40 miljoner? 100 miljoner?

   Jag tror rätt många håller med mig om att över 100.000 per år är en ganska massivt inflöde av människor. Särskilt då majoriteten går direkt in i bidragsberoende som kostar Sverige oerhörda summor varje år.

   Vill du ha länkar eller?

   P.S. Rapportering från länder där den muslimska befolkningen ökar, England och Frankrike är utmärkta exempel visar på att det blir mer och mer segregerat och konfliktfyllt.. I Sverige saknas nödvändig statistik pga att det anses rasistiskt att samla in den...


   http://www.migrationsverket.se/download/18.5e83388f141c129ba6313943/1400506277636/tab1.pdf

   http://www.svt.se/nyheter/svtforum/det-oppna-landet-i-norr

   http://www.mah.se/Nyheter/Nyheter-2014/Han-efterlyser-en-mer-genomtankt-diskussion-om-mangfald/

   http://www.theguardian.com/uk-news/2014/mar/07/alleged-plot-birmingham-schools-islamic-principles

   http://www.huffingtonpost.com/ali-a-rizvi/the-phobia-of-being-calle_b_5215218.html

   http://vimeo.com/19598947

   Radera
  11. Sen när blir någon tvingad att äta halalmat? Står det verkligen en kafeteriatant och säger "Ät annars får du stryk"? I Svenska skolor? Är du seriös?

   Sedan, statistiken från migrationsverket talar sitt tydliga språk. Tittar man på den fullständiga bilden, så ser man direkt tre saker.

   För det första: Endast c:a 30-35% av alla invandrare är flyktingar. Resten är ex. adoptivbarn, arbetskraftsinvandrare eller studerande.

   För det andra; Nettoinvandringen (Invandrade minus utvandrade) är på c:a 55% av bruttoinvandringen.

   För det tredje så finns det tre medborgarskap som utskönjs bland dessa invandrare. Det första är Somalierna, som bl.a. Fagersta börjar få bukt med. Vi börjar alltså hitta strategier att få bukt med dessa människor så att de inte utgör en belastning för det Svenska samhället. Somalierna är för det mesta lågutbildade, en hel del till och med analfabeter.

   Den andra stora gruppen invandrare är Syrier. Syrierna är tvärtemot somalierna - ofta medelklass och har en grundutbildning, och kräver därför betydligt mindre arbete för integration i Sverige.

   Den tredje gruppen är - faktiskt - personer med svenskt medborgarskap som återvänder till Sverige. Därefter följer en lång svans av blandade nationaliteter, allt ifrån Polskt till Tyskt till många, många andra, de allra flesta under 2000 per land.

   Så nej, det går inte att prata om "islamifiering" (och det verkar ju onekligen som att muslimerna är den enda invandringen SD ställer sig mot) när musliminvandringen endast är en bråkdel av alla invandrare som kom hit 2013.

   Samtidigt måste man vara på sin vakt och förstå att dessa människor som kommer hit inte alltid är några änglar. En hel del av dem är faktiskt rasister dom med. Att påstå något annat är naivt.

   Tolerans och öppenhet är dock inte samma sak som att blint acceptera allt. Härnäst kommer du väl försöka få mig att tro att förintelsen aldrig ägt rum och att Nazisterna bara blivit så smutskastade av det erövrande väst också...

   Radera
  12. Antar att det är lönlöst att länka till vad Erik Ullenhag, integrationsministern, råkar ha att säga om saken förresten?

   Radera
  13. Nu blir det långt, sorry. Jag gillar dock att diskutera med dig wertigon.

   Allt kött i många skolor är halal, självklart står inte en mattant med baseballträ och tvingar i dig maten. Men barnets föräldrar har betalat skatt för att sitt barn ska få ett mål mat i skolan och finns det bara halal att välja på så blir det nog halal också, eller ska icke-muslimska barn gå hungriga när det serveras kött och kyckling?

   ---

   Angående statistiken på migrationsinfo, hela upplägget är ju en ren propagandistisk åtgärd av Centerpartiet för att försöka skapa opinion emot gränser och för en mer oreglerad invandring. Que bono tänker de flesta och kanske studerar deras finansiering som förklarar en del om deras agenda och upplägg.

   Från när sajten lanserades:

   http://www.dn.se/debatt/framlingsfie...anet-1.1068722

   Det hela är främst drivet av Centerpartiet och ska ses som en anti SD-åtgärd. Fores har också starka kopplingar till storföretagsamheten och det vanliga crewet av Ingen Illegal-liberaler som ser moraliska problem med existensen av nationalstater.

   Den centerpartistiska Thinktanken: http://www.fores.se/

   Är inte helt säker men tror att galningen Per Wirten är kopplad som propagandist på något sätt Hans namn tenderar att dyka upp när man söker på Fores-tillställningar. Skulle inte förvåna mig då han har EXAKT samma åsikter som Forestomtarna.

   http://www.newsmill.se/artikel/2010/...-om-invandring

   På det stora hela är det förbannat ointressant med menlösa propagandainstituts kampanjer för det rådande. Deras sajter är alltid otroligt påkostade och estetiskt tilltalande med vad gör det då de mest är luft och furstespegel för våra dekadenta eliters folkförräderi.

   Migrationsinfo.se redovisar gärna att de som har svenskt medborgarskap är den största invandrargruppen 2009 (ca 17500 individer). Men de "glömmer" att säga att svenskar också är den största utvandringsgruppen 2009 (ca 21000 individer). Sverige har en negativ invandring av svenskar.

   Om vi kollar sidan och tar somaliers in- och utvandring till Sverige så ser vi att 6000 invandrar medan ca... 100 utvandrade år 2009.

   Vi kan säga att 2009 gick Sverige invandringsmässigt -3500 svenskar men +6000 somalier.

   Fast OJ DÅ!!!

   Migrationsinfo.se "glömde" att räkna in vissa anhöriga till somalierna, det ska vara +9000 somalier och inget annat.

   http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/

   Radera
  14. Mig kommer du aldrig höra försvara förintelsen eller Hitlers nazityskland. Det var nog ett oerhört obehagligt samhälle att vistas i.

   Förutom gaskamrarna och ugnarna så måste det varit väldigt obehagligt att leva och verka i det också. Angiveriet var utbrett, man kunde förlora jobb, vänner eller värre om det kom ut att man inte accepterade den från staten påbjudna förhållningssättet. De hade också en sofistikerad propagandaapparat som alltid sjöng överideologins lov och härlighet så fort tillfälle gavs. Kritiska författare och konstnärer smädades offentligt eller fängslades.

   Många tog i lite extra för att visa sig som en riktigt god nazist, det letades fel och avvikande åsikter överallt - och hittades naturligtvis, varpå man kunde hämnas på personer man ogillade - genom att påstå att de hade sagt hemska och vidriga saker om påbuden uppifrån. Den fördjupade och öppna samhällsdiskussionen försvann. (hmm, detta känns bekant på något sätt..)


   Radera
  15. Till sist, Ullenhags "myter" (punkt 15, lönedumpningen har jag t.ex. fått smaka på själv i arbetslivet. Det är ingen myt, kolla på vilket bygge som helst.), det är gamla grejer du kommer med, så jag länkar ett svar från flashback som bemöter punkt för punkt (vill inte kleta ned HAX kommentarsfält i onödan, det är ju 17 punkter att svara på):

   https://www.flashback.org/sp43130451

   Ullenhag styrker alltså INTE de allra flesta av sina uttalanden med någon som helst källhänvisning.

   Här är annan djupgående relevant kritik och sågning av myterna:

   http://33misslyckande.wordpress.com/2012/04/10/3/

   http://tanketornet.wordpress.com/author/tanketornet/page/12/

   Andra relevanta länkar:

   http://www.medievarlden.se/kalender/2013/04/15/pk-stockholm-vaga-vagra-ta-debatten

   http://affes.wordpress.com/2014/03/31/folkutbytet-angar-pa/

   http://www.svt.se/nyheter/sverige/ingen-skolavslutning-i-kyrkan-i-sjobo

   http://hd.se/landskrona/2012/10/09/elevprotester-mot-halalkott-i/

   http://www.regeringen.se/sb/d/15092 och
   http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/8-av-10-kommuner-vill-brinte-ha-fler-flyktingar-4594

   http://hallandsposten.se/asikter/hplasaren/1.1812262-insandare-mer-an-55-procent-av-svenskarna-gillar-sd-s-invandringspolitik

   Radera


  16. Sveriges problem med vanskötsel i multikulturens fotspår beror i hög utsträckning på ett infantilt missförstånd. Navid Modiri ger vid 02.40 ett skolexempel på detta när han frågar sig om "Man skall ha mångfald i samhället, ELLER om man skall ha en politik som bygger på den etniska ursprungsbefolkningen.." ( http://t.sr.se/1kcVmp0 från Åkessons golfrunda med Modiri)

   - VARFÖR gör man detta till en rasfråga? De PK-skadade/hjärntvättade klarar helt enkelt inte av att skilja på ras och kultur.

   - PK-skadade/hjärntvättade verkar inte förstå att kulturen INTE sitter i generna, att den är inlärd. Därför blir en kritik av andra kulturer omöjlig, för det blir ju samma sak som att kritisera folk för deras genetiska uppsättning. En pervers konsekvens av denna idioti är att det blir nödvändigt att acceptera och tom uppmuntra invandrarna att behålla sin gamla kultur: Dom ÄR JU SÅNNA! Du kan inte säga något när en arab just kastat ut sin dotter från balkongen för han ÄR JU SÅN!! Det måste tystas ned, annars blir det rasism!

   - De PK-skadade/hjärntvättade kan inte förstå att man mycket väl kan ha ett samhälle som är monokulturellt OCH multietniskt SAMTIDIGT. Det enda som behövs är att alla har SAMMA kultur vilket inte är ett problem eftersom kulturen INTE sitter i generna.

   Istället så bygger PK-idioterna ett rasfixerat, multikulturellt helvete som inte ens fungerar på pappret. När Modiri börjar yra om ras och "en politik som bygger på etniska svenskar" så är det beviset för att han inte har förstått vad det handlar om.

   Lägg märke till att det alltid är "antirasisterna" och de PK-skadade som pratar om ras i varje mening. Det är ingen slump, det har med deras patologi att göra.

   Radera
  17. Integrationen av invandrare i Sverige bedöms vara sämre än i de allra flesta andra EU-länder. Politiker vill då gärna låta påskina att det handlar om rasism och diskriminering, eller att vi behöver ha lägre trösklar in på arbetsmarknaden och en mängd insatser med praktikplatser och instegsjobb. Ingen av dessa politiker kan naturligtvis yppa att det kan bero på att volymerna som kommer till Sverige är så enorma, jämfört med övriga EU-länder.

   Eftersom vår integrationsminister Erik Ullenhag knappast kan göra någonting för att på allvar förbättra integrationen, består hans arbete av ren symbolpolitik; att flytta kontoret till ett utanförskapsområde för en vecka, att med jämna mellanrum publicera små floskeltyngda alster om rasism, berikning och mångfald, samt, som idag, "bjuda in till ett rundabordssamtal". På SvDs "Brännpunkt" skriver Ullenhag:

   "I dag bjuder jag in till ett internationellt rundabordssamtal om islamofobi. Runt bordet har jag samlat forskare, organisationer, civilsamhället och regeringskanslier för att diskutera islamofobi i Europa och hur den kan bekämpas. Vi måste lyfta frågan för runt om i Europa har krafter som hetsar mot muslimer stärkts."

   Så länge som vi kan ta del av islams faktiska yttringar runt om i världen, och integrationsproblematik i Europa, kommer naturligtvis ett sådant här rundabordssamtal varken göra från eller till. Det är svårt att hitta något land i världen, med betydande muslimska minoriteter, där dessa inte orsakar inbördeskrig och terrorism; från Filippinerna, till Thailand, till Nigeria. I Frankrike utmanar religionen den historiskt konfessionslösa staten, med bland annat krav på slöjbärande och halalmat i skolorna. I Storbritannien hörs krav på sharia och icke-muslimer trakasseras i utropade sharia-zoner. Det är alltså något löjeväckande att tala om en fobi, då det snarare handlar om en skepsis och ett rationellt motstånd, som är mer motiverat än etablissemangets eviga fixering vid "nazism".

   Radera
  18. Varför kopplar många islam till våldsamheter och kvinnoförtryck? Då ingen har samma uppfattning om exempelvis buddhismen, kanske det inte nödvändigtvis är en fördom gripen ur luften? Det har för övrigt gått över ett decennium sedan New York 2001, och om vi håller oss till Europa, har vi sett självmordsbombare och halshuggare i London, en självmordsbombare i Stockholm, sprängda tåg i Madrid och nu senast mord på judiska museibesökare i Bryssel, en händelse som Erik Ullenhag själv var snabb att utnyttja mot, i praktiken, Sverigedemokraterna, inför Europavalet.

   Övertagandet av Europa och det höga barnafödandet är naturligtvis ingen medveten strategi från varje muslim som befinner sig på kontinenten, men resultatet blir i praktiken att islam flyttar fram sina positioner år efter år. Vi tror inte heller att alla personer med muslimsk bakgrund delar samma kultur och samma åsikter. Många med denna bakgrund är sekulariserade, medan andra håller religionen inom den privata sfären. En stor muslimsk invandring medför dock en inte oansenlig mängd fundamentalister, radikaler och islamister. Det finns ingen integrationspolitik i världen som kan skapa ett harmoniskt samhälle under de förutsättningarna.

   Det blir slutligen dags för Erik Ullenhag att visa att han inte bara är god i tanken, utan verkligen agerar med skattebetalarnas pengar:

   "Från regeringens sida har vi under senare år kraftigt höjt ambitionsnivån när det gäller kampen mot främlingsfientlighet och intolerans såsom islamofobi. Vi satsar drygt 60 miljoner de närmaste fyra åren. Regeringen för kontinuerligt samtal med muslimska företrädare och frågor som lyfts fram är bland annat fördomar, diskriminering, hatbrott och säkerhetsfrågor."

   Dessa muslimska företrädare måste ha svårt att hålla sig för skratt när en svensk minister kommer till dem, med böjd rygg, och ber om ursäkt för att den inte är tillräckligt böjd.

   Radera
  19. Mer krav om specialbehandling från invällarna:

   http://www.kristianstadsbladet.se/ostragoinge/article2175191/Familj-vagrade-lamna-kommunhuset.html

   De vet sannerligen att de kan få allt i Sverige om man bråkar lite, ingen offentligt anställd vill få karriären förstörd och bli kallad rasistfascistnazist av wertigon och hans gelikar...

   Radera
 3. När HAX och en del andra fördömer EU så glömmer de bort att tack vare EU så har vi inte haft några krig i EU-länderna sedan andra världskriget.

  Europa var dessförinnan, under mer än 300 år ständigt skakat av inbördeskrig.

  Att EU-projektet, som det ser ut idag, med en härskande klass med storhetsvansinne, kommer att haverera, förr eller senare, är solklart.

  Går inte att reformera innifrån så är det dags att planera, se vad som går att göra, bortom haveriet.

  Bättre förstånd borde vi ha, än att ständigt kriga mot varandra i meningslösa krig.

  SvaraRadera
 4. "Makten flyttar från medborgarna till politiken, från medlemsstaterna till Bryssel och från de demokratiska institutionerna till icke-valda byråkrater."

  Analysen borde inte stoppa med byråkraterna. Det är fortfarande inte byråkraterna som styr EU, det är ministerrådet. Rådet består av demokratiska valda politiker men dem blev inte vald för att styra EU! Makten flyttar då till regeringschefer av stora medlemsstater. Tyska förbundskanslern t.ex., hon är väldigt duktigt i att beställa den EU politiken hon vill ha. Hon använder sig av sin inflytande i rådet, får dem (opopulära) EU beslut hon vill ha, och hemma kan hon skyller allt på EU. Fiffigt, varken förbundsdagen eller europaparlamentet kan kontrollera henne på det sättet.

  Problemet är alltså inte att makten flyttar till EU, men att fel institutioner inom EU får utöva makten. Makten borde flyttas från rådet till kommissionen, och kommissionen borde behöva parlamentets stöd för riktigt - som i en parlamentarisk demokrati.

  Jag tycker i alla fall att byråkraterna är fel målet för kritiken, problemet är djupare än så.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.