2014-06-05

(SD) - EU-valets mest bortkastade röst

Sverigedemokraterna ser nu ut att bli grupplösa i Europaparlamentet. [Länk»]

Att vara grupplös innebär att man får mycket svårt att få talartid, att man inte deltar på riktigt i parlamentets utskottsarbete och att hamnar helt utanför allt rimligt arbete. Allt man kan göra är att sitta på sista raden och sura.

Detta innebär att (SD) inte kommer att få något att säga till om i sina frågor. Allt som kommer att ske är att de sitter av tiden och kostar skattepengar.

Den som röstade på (SD) för att protestera mot EU kunde lika gärna ha stannat hemma.

Det är nästan så jag tycker lite synd om dem.

I sammanhanget är det naturligtvis bittert att ett parti som Piratpartiet inte blev omvalt istället. (PP) har en plan för hur man kan göra EU mer demokratiskt. (PP) har tagit strid mot myglet och hemlighetsmakeriet i EU. (PP) tillhörde en respekterad partigrupp, lyckades bygga samarbeten över gruppgränserna och levererade.

Men nu är det som det är. Väljarna har sagt sitt. Nu går vi vidare.

41 kommentarer:

 1. Snarare var en röst på PP bortkastad (fast jag avskyr SD:s hållning i FRA-frågan liksom stödet för den nya förolämpningslag som börjar gälla 2015 lika mycket som jag avskyr NSA och gillar Snowden). Grupplösa eller inte, talartid eller inte, har ingen betydelse i ett parlament där man måste ha tolk för att göra sig förstådd, ett parlament som Peter Hitchens jämfört med Högsta Sovjet (och EU-kommissionen med den sovjetiska Politbyrån).

  Nej, SD:s framgång (exceptionella, eftersom de förutspåddes inte få ett enda mandat av någon "expert" för en månad sen!) var symboliskt mycket viktigt.

  Liksom framgångarna för Ukip och Front National. På flera sätt: dels som en protest mot EU, dels som en protest mot politiskt korrekthet och bristande demokrati ifråga om invandringsdebatten.

  SD är bara en station på vägen. Efter nästa val skulle jag gärna se ett nytt borgerligt parti som var likt Ukip. De nuvarande partierna inom Alliansen är bortom all räddning, precis som papperstidningen. Nya tider, nya former för politiskt arbete och kommunikation.

  SvaraRadera
 2. Brukar inte SD vara noga med att påpeka att de inte är "höger"? Sedan ansöker de om att tillhöra den konservativa gruppen i EU!? ;o

  SvaraRadera
 3. Nu hyser jag inga varmare känslor för SD men hur är det ställt med ordningen/demokratin i ett parlament om valda ledamöter behöver kompisar och grupptillhörighet för att få framföra sin politik?

  /Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Europaparlamentet är i många avseenden fullständigt absurt, ja. Vilket man tyvärr tvingas förhålla sig till.

   Radera
  2. Överfört till svenska förhållanden hade vi bara fått se alliansföreträdare i riksdagens talarstol eftersom de "bildat grupp" - absurt, som sagt!

   /Johan

   Radera
 4. Problemet är väl att politiken måste visa resultat som är påtagliga för folk. Att vi inte fick ACTA är t.ex. viktigt, men att det inte blev av, det betyder ju att livet fortsätter som vanligt.

  Att man inte blir avstängd från Internet efter några varningar är också viktigt, men eftersom det blev förbjudet innan det hann införas så fortsätter livet som vanligt.

  Att göra fildelningen laglig det är mycket viktigt, men folk fildelar ju i alla fall så det ger inte heller några poäng. (Så upplevdes det nog inte 2009 på grund av TPB-målet. Då såg väljarna en möjlighet till positiv verkan av att välja PP.)

  Och medan PP gjort sig till en del av etablissemanget (del av gröna gruppen etc.) så erbjöd SD ett sätt för 359.248 väljare att ställa sig vid sidan av. De bryr sig nog väldigt lite om att 2 svenska mandat står oanvända. De har hört tillräckligt om negativa konsekvenser av att stödja SD att de slutat lyssna.


  Frågan är nu, kan PP formulera en positiv, konkret och påtaglig förändring i folks liv. Det är inte lätt. Regeringen misslyckas ju också. Men det tror jag är nyckeln till att få 1 % i riksdagsvalet.

  Och 2019 är det ju EU-val igen, med PP-valsedlar i alla vallokaler.

  SvaraRadera
 5. Ämnen saknas inte. Vill vi att ICA ska kunna
  avslöja att folk är gravida. Den nya dataskyddsförordningen är avgörande för om det ska vinnas valfrihet i den frågan.

  SvaraRadera
 6. Med tanke på att PP inte kom in så var det mer av en bortkastad röst än något annat parti......

  "Den som röstade på (SD) för att protestera mot EU kunde lika gärna ha stannat hemma." - Du har tyvärr fel HAX, kanske börjar du bli gammal. En röst på SD visar att vi tröttnat och normaliserar partiet och banar väg för framtida framgångar.

  Det absolut viktigaste med att rösta SD i EU-valet är att påvisa att vi inte vill vara en del utav EU. Påvisa att vägen mot att slå oss fria från denna korrupta organisation som EU är har påbörjats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, eftersom PP inte kom in, så kostar det inte skattepengar, alltså är det mer bortkastat att ha röstat på SD, som inte kommer kunna uträtta något, men ändå kostar miljontalskronor.

   Alternativet till att lämna EU är att bli tvingad att följa alla regler som EU skapar, utan ens minsta lilla möjlighet att påverka.

   Radera
  2. Frågan om Sveriges medlemsskap i EU kan bara avgöras i en enda instans; Riksdagen. Därför är det till riksdagsvalet, och endast där, man kan rösta om Sveriges utträde ur EU.

   Att således rösta på att Sverige skall ut ur EU genom att rösta in SD i EU är ytterst dumt. Du kan inte påverka EU på det sättet. I så fall kan du lika gärna stanna hemma.

   Det är möjligt att man om 20-25 år kan förmå riksdagen att gå ur EU. Men i dagsläget är det inte möjligt, och inte heller inom de närmaste två-tre mandatperioderna är det möjligt. Är man EU-kritisk då så kan man då välja två saker, medans man väntar på att något skall hända;

   1. Stanna hemma och därigenom ge än mer legitimitet till de icke-valda byråkraterna inom EU
   2. Rösta på ett kalle-anka parti som aldrig får chansen att påverka inom EU.
   2. Ägna sig åt skademinimering och rösta på ett parti som vill förändra EU från grunden och slår vakt om nationens friheter, som ex. PP.

   Jag har full förståelse för att du väljer att proteströsta eller ligga på sofflocket. Men det gör ingen skillnad. SD har ingenting som de kan påverka i EU-parlamentet - ingenting alls. Och därför kommer de ha samma impakt som Junilistan hade - dvs, nära noll.

   Det enda som kan påverka EU är om man röstar in ett parti som vill förändra EU. Det kommer följande mandatperiod bevisa extremt tydligt.

   Radera
  3. SD vill såklart vara med i Front Nationals grupp. Där kommer de kunna uträtta massor. Och det vet den korrupta, ljugande och illasinnade massmedian i Sverige. Varför SD ENDAST kommer att få frågor kring FNs företrädares 20 år gamla uttalanden om andra världskriget, som dessutom förvrängts så kraftigt att det mer är att betrakta som en massmedial lögn.


   Så anslutning till denna grupp sker förmodligen senare, efter riksdagsvalet.

   Bara att SD kom in och gjorde ett sådant bra valresultat är naturligtvis en jättepepp inför riksdagsvalet. I EU-valet var SD det parti som ökade mest sen förra valet (trots deras beryktade EU-soffliggare), har någon gammelmedia nämnt detta än? Eller är de fortfarande upptagna med barnäktenskaps-partiet FI?

   En tragisk stackars artikel om hur SD nog inte kan växa mer nu är allt det gamla etablissemanget lyckas producera...


   wertigon:

   SDs framgångar i EU-valet kommer ge dem en extra skjuts i riksdagsvalet så jag förstår inte hur du får ihop det med att SD i EU inte kommer rendera något för deras väljare? Om det går bättre för SD i riksdagsvalet pga resultatet i EU-valet så kommer ju SD närmare möjligheten att genom riksdagen besluta om ett utträde.

   Men självfallet sörjer jag att PP inte kom in, men jag varnade er långt innan valet om resultatet av vänstervridningen i partiet så skyll inte det på mig...

   Radera
  4. Amnexis, om SD av valtaktiska skäl väljer att inte ansluta till Front National till efter valet, så kommer väljarna komma ihåg det till nästa gång. De kommer veta att de då röstat för en fascistisk och främlingsfientlig politik.

   Deras oärlighet kommer, med andra ord, få dem att rasa.

   Och ja, SDs ideologi *är* fascistisk. Inte rasistisk - fascistisk. Den enda skillnaden mellan dem och "riktiga" fascister är att de inte vill införa diktatorskap. Det är bara att gå och läsa deras partiprogram och sedan titta på fascisternas partiprogram och jämföra. :)

   Radera
  5. Jag har ännu inte sett någon SD-väljare på nätet förfasa sig över att de eventuellt kommer samarbeta med FN.

   Vad i FNs politik menar du är fascistisk och/eller främlingsfientlig?

   Är det främlingsfientligt att inte vilja bjuda tusentals kriminella romer på skattemedel och landyta?

   Radera
  6. Och apropå SD politik. Den är inte fascistisk. Kolla istället FIs partiprogram där det talas om omskolning av alla män.

   Förklara gärna närmare hur SDs politik är fascistisk, jag ser det inte med vänsterglasögonen vettu.. Länka gärna.

   Radera
  7. Du kan ju börja med att korsreferera Fascisternas och SDs partiprogram. Låt mig ge dig en hjälpande hand:

   http://en.wikipedia.org/wiki/Fascist_Manifesto
   https://sverigedemokraterna.se/var-politik/

   Tycker mig se minst en 60-80% av punkterna som sammanfaller. Men å andra sidan, dåtidens italien är inte nutidens Sverige, så skillnader finns ju.

   Jag bara konstaterar att SD följer fascismens ideologi. Principprogrammet säger det allra tydligast:

   "Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn,"

   Så ni är socialistiska nationalister? eller kanske Nationella Socialister? Nationalsocialister?

   "Vi tror alltså att människan är ofullkomlig, att människan förutom förnuft och rationalitet också styrs av nedärvda känslor, instinkter och drifter och att vår individuella förmåga till förnuftigt handlande och tänkande därför är begränsad."

   Det gjorde man på 1930-talet också. Det var väldigt populärt. Man kom till och med på ett namn för det; rasbiologi.

   I grund och botten - så länge SD envisas med att omvandla Nationalism till politik så kommer man vara ett fascistiskt parti. Fascismen definieras nämligen av nationalismen.

   Nationalism i sig är inte fel. Det är inget fel att slå sig för bröstet och vara stolt över sitt land. Men när man drar upp det till politisk nivå, så betyder det en sak; moderlandet über alles.

   Vi har sett olika inkarnationer av det genom åren. Dock har allt fler börjat inse att sätta landets intressen över allt annat i slutänden inte ger utrymme för individen - eller för oliktänkande heller, för den delen.

   Det är inte invandringen som är problemet, utan världsekonomin som är på väg mot en spektakulär krash.

   Radera
  8. Sharpless -

   Saknar du förmåga att tänka logiskt? Låt mig svara åt dig, JA.

   Se det som skademinimering. Hade SD inte kommit in på dessa två mandat hade de kanske gått till MP som då hade gjort än mer skada mot vårt land. Våra mandat kostar lika mycket oavsett vem som sitter där och deras inflytande.

   Men du hade kanske hellre sett att dessa två mandat gick till MP som vill ödelägga Sverige.

   Radera
  9. wertigon:

   Du har läst för mycket Henrik Arnstad märker jag.

   Många av punkterna i fascist-manifestet är ju harmlösa och inget kontroversiellt idag;

   - Universal suffrage with a lowered voting age to 18 years, and voting and electoral office eligibility for all age 25 and up;
   - Proportional representation on a regional basis;
   - Voting for women (which was opposed by most other European nations);
   - The quick enactment of a law of the state that sanctions an eight-hour workday for all workers;
   - A minimum wage;
   - The participation of workers' representatives in the functions of industry commissions;
   - To show the same confidence in the labor unions (that prove to be technically and morally worthy) as is given to industry executives or public servants;
   - Reorganization of the railways and the transport sector;
   - Revision of the draft law on invalidity insurance;
   - Reduction of the retirement age from 65 to 55.
   - A peaceful but competitive foreign policy.

   Vilka av dessa punkter menar du SD att man återfinner i SDs partiprogram? Du som är kunnig kan ju säkert länka till både kategori, undergrupp och ange vilken rad detta förekommer?


   Vad blir då kvar som är kontroversiellt, i olika grad, i fascist-manifestet:

   - Creation of a short-service national militia with specifically defensive responsibilities;
   - Armaments factories are to be nationalized;
   - A strong progressive tax on capital (envisaging a “partial expropriation” of concentrated wealth);
   - The seizure of all the possessions of the religious congregations and the abolition of all the bishoprics, which constitute an enormous liability on the Nation and on the privileges of the poor;
   - Revision of all contracts for military provisions;
   - The revision of all military contracts and the seizure of 85 percent of the profits therein.
   - Representation at government level of newly created national councils by economic sector;
   - The abolition of the Italian Senate (at the time, the Senate, as the upper house of parliament, was by process elected by the wealthier citizens, but were in reality direct appointments by the king. It has been described as a sort of extended council of the crown);
   - The formation of a national council of experts for labor, for industry, for transportation, for the public health, for communications, etc. Selections to be made of professionals or of tradesmen with legislative powers, and elected directly to a general commission with ministerial powers.

   Vilka av dessa punkter menar du att man finner i SDs partiprogram? Kategori, undergrupp o.s.v... Du kan inte bara länka till översiktssidan, det är ganska mycket text att plöja igenom så du som redan tagit reda på detta får nu visa oss lågutbildade SDare var du hittat dessa fascistiska punkter, som INGET annat parti i svensk riksdag står för.   Radera
  10. Du kanske hamnat i fel parti förresten wertigon?

   Är inte FI ett parti mer för din smak? De har ju allt du står för..


   "I grund och botten - så länge SD envisas med att omvandla Nationalism till politik så kommer man vara ett fascistiskt parti. Fascismen definieras nämligen av nationalismen.

   Nationalism i sig är inte fel. Det är inget fel att slå sig för bröstet och vara stolt över sitt land. Men när man drar upp det till politisk nivå, så betyder det en sak; moderlandet über alles."

   Lägg ifrån dig Arnstads senaste alster och höj blicken en smula. Vilka länder i världen, förutom dårhuset Sverige då, anser att moderlandet INTE ska vara prioritet ett?

   Du vill hjälpa ännu fler att kravla sig upp på den Medusa-flotte som Europa blivit. SD vill hjälpa flyktingar i sina närområden för att kunna hjälpa fler för samma pengar.

   Nu väntar jag bara att wertigon ska börja dilla om revisionsfirman PWCs Sandviken-rapport...

   När man som wertigon endast tagit del av en bråkdel av det informations-bagage som finns i migrationsfrågan (och då i stort sett begränsad till den infantila kritiken mot SD verkar det som) så blir det uppenbart att PK-människor hyllar sin egen okunnighet och kallar personer som försöker prata vett med dem för fascister. Eftersom de vill prata vett och sans så är det fascism?!?

   Tror du verkligen själv på allt dravel du hostar upp?

   Radera
  11. Amnexis.

   Historien har visat att när Nationalism översatt till politik så har det i stort set alltid lett till fascistliknande samhällen. Det är ett historiskt faktum man inte kan bortse från.

   Går det att vara nationalist utan att vara rasist? Ja.

   Går det att översätta nationalism till någon form av ickefascistisk politik? Fascism är rakt av nationalsocialism, så ja, det går, men inte utan att då ge avkall på socialismen.

   SD är nationalister och SD är socialister. Detta erkänner de själva i sitt principprogram. Därför är de fascister. Vidare erkänner de att de tror på rasbiologi, och principen "moderlandet über alles". Detta gör att de även närmar sig nazisterna, utan att passera gränsen för det (även Nazismen är ju en gren av fascismen).

   När man öppet och villigt själv erkänner att man är nationalsocialist, då finns det inte så mycket mer att säga eller hur?

   http://www.reboottherepublic.com/blog/wp-content/uploads/2010/07/fascism-obvious.jpg

   Radera
  12. SD förespråkar öppen svenskhet i sitt partiprogram, så jag vet inte var du får rasbiologi ifrån? Länk?

   Du för ett förvirrat resonemang kring nationalism och fascism som endast står i paritet med Henrik Arnstads förvirrade utgjutelser över Sverigedemokraternas politik och är omöjligt att bemöta, då det egentligen handlar om förolämpningar och härskarteknik. Vilket också skulle kunna kallas för en sorts fascism...

   Du har inga argument förutom rasisfascist-kortet som väl får sägas var ett av de mest uttjatade och infantila argument i den svenska debatten.

   Här är kritik mot den banala svenska debatten från en sociolog med vänstersympatier:

   http://malmo.lokaltidningen.se/sociolog-pa-malmo-hogskola-kritiserar-multikulturen---fran-vanster-/20140604/artikler/712319277/1293


   Tänk om verkligheten vore så enkel som wertigons tankevärld där det antingen finns goda antirasister och alla nadra är onda nazistfascistrasister. Är du på väg att överta micketrollets kastade fascisthojtar-mantel här hos HAX?

   Radera
  13. Amnexis, citat från partiets principprogram:

   ""Vi tror alltså att människan är ofullkomlig, att människan förutom förnuft och rationalitet också styrs av nedärvda känslor, instinkter och drifter och att vår individuella förmåga till förnuftigt handlande och tänkande därför är begränsad."

   Med andra ord så anser man att varje människa är oförmögen att ändra sitt jag - inte ett "blankt blad" utan i ett förutbestämt fack redan från början.

   Det är exakt samma tankegångar som rasbiologi. Fast man skiter i att nämna ras för att kasta rökridåer.

   "Vi bekämpar alla rörelser och idéer som vilar på antidemokratisk grund och
   försvarar alla individers grundläggande människovärde och alla folks rätt till
   självständighet och demokratisk utveckling."

   Varför låter man då människor som uppenbart tar avstånd från dessa ideer sitta kvar i betydande poster? Tänker då främst på Kent "Järnröret" Ekeroth men det finns andra.

   Varför stödjer man datalagring av alla medborgare?

   Jag kan fortsätta. I grund och botten handlar det dock om att SD inte har någon trovärdighet alls i integritetsfrågor eller demokratifrågor. De säger en sak för att i nästa andetag rösta precis som resten av sjuklövern.

   Jag ser till handlingar såväl som ord. Och både i ord och handling visar SD att de står bakom en nationalsocialistisk politik med moderlandet uber alles.

   Radera
  14. Du läser alltså, likt Arnstad, mellan raderna i SDs partiprogram?

   När tog Kent Ekeroth avstånd från demokratin? När han plockade upp ett aluminiumrör för att försvara sig mot en berusad kriminell som hotade med OG, två år innan han valdes in i riksdagen? Han är så vitt jag vet demokratiskt invald i riksdagen..

   Vilka andra företrädare för SD har uttalat stöd för antidemokratiska metoder? Tror du tänker på SvP.

   Du svarade aldrig på frågan förut; vilka andra länder i världen, förutom dårhuset Sverige, sätter INTE sitt moderland som prio 1 ?

   Radera
  15. Amnexis, jag behöver inte läsa mellan raderna.

   "Sverigedemokraterna är ett Socialkonservativt Nationalistiskt parti".

   Sverigedemokraterna säger själva i sitt eget partiprogram att de som grundideologi är nationalsocialister. Det blir knappast tydligare än så. Och Nationalsocialismen är en del av Fascismen, alltså är SD fascister.

   Detta erkänner de själva. Öppet.

   Sedan orkar jag inte leta upp länkarna på de otaliga ställen då SD arbetar för ett nedmonterande av den svenska demokratin och nedmonterandet av den svenska modellen som förespråkar tolerans, transparens och öppenhet.

   Vilka som INTE sätter sitt land i första rummet? Finns många exempel på länder i världen som i första hand hjälper sina medmänniskor, även när de förlorar på det.

   Skulle kunna skriva en massa länkar som bevisar min poäng, men du har redan gjort det klart att vad jag än säger så har jag Fel(tm). Så why bother?

   Radera
  16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  17. wertigon:

   Så det finns bara en typ av nationalism menar du? Den som Hitler förde i Tyskland? Det hade aldrig tidigare funnits nationalism som gagnat mänskligheten? Har SD erkänt öppet att de vill återuppliva Hitler och avskaffa demokratin? Länk..

   VILKA länder, förutom Sverige, sätter INTE sitt moderland som prio ett? Länk eller något som styrker ditt påstående?

   Du har en skapligt grund intellektuell förmåga får jag då säga. T.o.m. Henrik Arnstad ligger i lä när wertigon-papegojan ska upprepa mantrat om fascism och nationalism han lärt sig av propaganda-maskineriet.

   Om det inte finns ett svenskt folk som jag kan känna gemenskap med, varför ska jag då betala skatt? Finns det ett kurdiskt folk, men inte ett svenskt folk?

   Skriv du lite länkar wertigon, jag läser alla de länkar som anförs som underlag i nätdiskussioner. Till skillnad från många andra...

   Jag skulle verkligen bli genuint glad om någon kunde överbevisa mig med verifierbar FAKTA, inte onyanserat löst prat, insinuationer, läsning mellan rader och rena lögner, då jag egentligen inte trivs i SD, men de är det parti som beskriver verkligheten bäst och de pratar om frågor som berör min vardag - läs lönedumpningen i byggbranschen. De andra fittorna ljuger ju bara... Sluta ljug och mörka information om invandringens baksidor så försvinner SD.

   Men det är ju inte det spåret du är inne på wertigon, du tror att du kan få SDare att byta parti genom att ljuga och vara oförskämd och onyanserad i pratet om nationalism kontra mångkultur. Du tycker det är OK att vi institutionaliserar kvinnoförtrycket inom islam, låt de förtrycka varandra resonerar wertigon och kallar mig nazist. Vi ska väl då också låta romerna fortsätta gifta bort sina barn, likt Soraya Post i FI gjorde för inte så länge sedan...

   So why bother? Ja det kan man undra? En instinktiv och av fakta underbyggd känsla av att man har rätt och att idiotin (blandad etnicitet är dock ingen idioti) måste nedkämpas? Så är det för mig iaf...

   Radera
 7. "Henrik Alexandersson05 juni, 2014 12:14
  Europaparlamentet är i många avseenden fullständigt absurt, ja. Vilket man tyvärr tvingas förhålla sig till."

  Det här anser många SD-röstare som mig själv (röstad PP förra gången) är själva problemet. Varför skall vi i ett fritt Sverige tvingas förhålla oss till vad icke-valda byråkrater i EU tycker???

  Som de säger i New Hampshire "Live free or die!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis. Du har bidragit till att rösta ut två personer som gjorde motstånd mot dårskapen, för att istället rösta in två stolpskott som i bästa fall inte kommer få nåt uträttat och i värsta fall skämmer ut Sverige i parlamentet.

   Hur fan tänkte ni? Tycker man att Sverige inte ska vara med, ja då är det en fråga för riksdagen, Vi försökte säga en miljon gånger "rösta på PP till EU och SD till riksdagen". Men nej, tröga sd:are vägrade fatta. Grattis som sagt. Tur att tyskarna åtminstone röstat in en pirat.

   Radera
  2. Om du är orolig för att Sverige ska bli utskämt i Bryssel kan du skriva ett brev till barnäktenskaps-partiet FI, och fråga om inte de ska elda upp alla flaggor utanför EU-byggnaden eftersom "nationalstaten är rasistisk och fascistisk"...

   FI uppmuntrar ju idag till stöld och uppeldning av svenska flaggor på nationaldagen då de vill krossa nationalstaten (för att införa vadå?).

   Radera
  3. Om man får våga sig på en vild gissning beträffande att krossa nationalstaten, så kanske man skall titta lite på vad Zbignew Brezinsky (alt. stavning) skriver om beträffande mikrostater och regioner. Det verkar vara samma tankegång och i linje med detta.

   Radera
 8. De vill nog vara grupplösa tills dess de kan bilda grupp med Front National. Just nu går inte det då varenda fråga från "journalister" kommer att handla om olika uttalanden (med varierande sanningshalt) som företrädare för FN gjort, ända fram till valdagen.

  Vi ser ju t.ex. Fridolin som inte kan hålla sig från att ta upp FN i VARJE intervju/debatt som handlar om SD. Oavsett om det handlar om rumänska tiggare eller inrikespolitik så handlar det om vad FNs åldrande företrädare Jean-Marie Le Pen sagt eller kanske sagt för över 20 år sedan...

  http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2014/06/jean-marie-le-pen-och-detaljen.html


  Det är intressant att ingen vänsterpartist får frågor om den grupp de ska vara med i, då uttalat kommunistiska partier som använder hammaren och skäran ingår i den gruppen.

  Vi har den gröna gruppen med Daniel Cohn-Bendit som president. Här berättar han i fransk TV hur upphetsande det kan vara när en femårig flicka tar av honom tröjan:

  http://youtu.be/CMRVChjjFgY

  Har PPs företrädare någonsin fått en fråga om detta? Vill PP legalisera pedofili då de ingått i den gröna gruppen? SJÄLVKLART INTE!!

  Vill då SD bygga gaskamrar för judar eftersom FNs J-M Le Pen, för 20 år sedan, kallat dessa för en "point de détail" vad gällde hur många som dödades totalt i andra världskriget?
  SJÄLVKLART INTE!

  Jag har full förståelse för att SDs ledning inte har lust att svara för FNs företrädares grodor, och av media förvrängda uttalanden, mitt under valrörelsen till riksdagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amnexis, SD har i intervjuer inför valet uttryckligen sagt att de inte kommer samarbeta med Front National.

   Att svika det löftet blir ett stort svek mot deras väljare.

   Om de har som avsikt att vänta till efter valet så betyder det bara att de är fega kräk som inte vågar stå för vad de tycker. Precis som Beatrice Ask och Moderaterna är med datalagringsfrågorna.

   Radera
  2. Tro inte att SD-väljare blir upprörda av ett samarbete med FN, det kan vara ett taktiskt drag då de inte BARA vill svara på medias lögnaktiga frågor om vad ett annat lands partis företrädare sagt på ett ungefär, för ca 20 år sedan. FN vore en utmärkt samarbetspartner för SD som också skulle ge dem allt inflytande de behöver. Så jag förstår att svensk media försöker omöjliggöra ett sådant samarbete.

   Tyvärr kan vi endast gissa om vad partiledningen i SD tänker. Men jag har fullt förtroende för dem oavsett hur de väljare att hantera denna fråga. SD har ju inte ännu vandrat PPs väg från anti-etablissemangsparti till ett parti fullt med själlösa vindflöjlar...

   Fega kräk kan man däremot på goda grunder kalla PPs nuvarande ledning som tog beslutet att fega med övriga sjuklövern kring självgod "antirasism", genusfeminism och kvasiintellektuella teorier om "alla människors lika värde", istället för att ta tag i de riktigt jobbiga frågorna som pockar på dörren i dagens Sverige. Modigt är det i vilket fall inte..

   Radera
  3. Amnexis, då är SD fega kräk som inte vågar stå för vad de tycker.

   Radera
  4. Nja, skulle inte välja att kalla dem för fega kräk. De får smaka på propagandaministeriets kanonader tillräckligt utan att behöva klä skott för en åldrande fransk politikers förvrängda uttalande för 20 år sedan. Mycket enkelt.

   PP som totalt ignorerades av propagandaministeriet, är nu svartis på SD som ändå fick lite tid i rutan. Må vara att de endast fick vara med för att få skit slängda på sig men ändå. Och FI blev medias gullegrisar.

   Vad drar wertigon för slutsats av detta: att SD är fega kräk. Jag kan till viss del hålla med om det, skulle helst av allt vilja se Åkesson gå på journalisterna som Marine Le Pen ( http://youtu.be/83NsHR5-0-Y?t=4m19s ), men det finns en viktig orsak till detta som borde vara det vi frihetliga människor diskuterar istället för Arnstads beskrivningar av fascism...

   Radera
  5. Amnexis, SD är samma skrot och korn som S&M. De vågar inte stå för vad de egentligen tycker.

   Så...

   Antingen - bilda grupp med FN och visa vad de tycker nu...

   Eller gör det efter valet och visa att de gör exakt samma sak som övriga partier - tar de impopulära besluten så fort de blivit invalda så väljarna hinner glömma det till nästa val.

   Radera
  6. Vad tycker S och M egentligen? Att vi måste minska invandringsvolymerna?

   Hade jag kunnat påverka SD skulle jag gjort det. Nu spelar val av grupp mindre roll i mina ögon. UKIP och/eller DF funkar bra också.

   Radera
 9. En undersökning om varför PP censureras i undersökningar.
  https://www.youtube.com/watch?v=LWE6kKelJfs#t=116

  En analys gjord med avseende på undersökningen.
  http://blueshift.nu/den-politiska-fortroende-kollapsen/

  SvaraRadera
 10. Jag tror Jimmie Åkesson vill försöka få SD att bli ett svenskt Ukip, men vägen dit är svår med tanke på SD:s och Jimmies egen bakgrund, men jag tror att Jimmie på senare tid börjat beundra Nigel Farage. Jimmie kan bli vad som helst politiskt utanför invandringsfrågan, frågan är om väljarna följer honom.
  Ska bli intressant och se om jag har rätt, tror dock att det är för många dumskallar i SD för att det ska unna ske.

  SvaraRadera
 11. Jag röstade PP förra EU-valet men ni/de gjorde ett taskigt jobb och därför åkte ni ut igen. Att smutskasta konkurrenter må vara legitimt i politiska kretsar men det ser bara skit ut när kunderna tittar på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Humm, med tanke på hur mycket PP levererade i förra mandatperioden, så undrar jag då hur du tänker. Det är svårt att påverka MER än PP gjorde förra mandatperioden.

   Eller menar du att du röstade på PP för att du hoppades att de skulle göra något åt härvan som är EU? Det hade vi inte mandat för förra perioden, men vi försökte få det denna.

   Radera
  2. Han kanske menade att PP gjorde ett taskigt jobb på hemmaplan...?

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.