2014-06-29

Under Almedalens mörka moln


Kindpussande gratisätare. Särintressen som vill åt skattebetalarnas pengar. Byråkrater på firmafest. Media i symbios med nuvarande och framtida makthavare...

Och i centrum: De partier som är beredda att vädja, muta, förnedra sig och närmast vända in och ut på sig själva för väljarnas gunst i höstens riksdagsval.

Ni får ursäkta, men jag tycker att det hela är en smula ovärdigt och obehagligt. Detta är ett jippo för dem som hellre byter visitkort med varandra än ägnar sig åt diskussioner och analyser av substans. Det är en tummelplats för ytliga utspel, för dem som hellre ses än verkar. Och rent allmänt är det mesta dyrt, trångt och dåligt i Visby under dessa dagar.

Politiskt? Sossarna famlar i ett politiskt vakuum där det är omöjligt att veta vad folket egentligen tycker om deras politik och deras ledare – eftersom partiets framgångar i opinionen främst bygger på att allt fler börjar tröttna på regeringen. Mittenpartierna slåss för sin överlevnad. Moderaterna följer Reinfeldt ner i ett träsk av principlöshet och politisk ängslighet. (MP), (V) och (SD) har i princip fritt spelrum eftersom (S) och (M) låst så fullständigt på varandra att de glömt bort att politik inte bara handlar om dem. Och på kanten har vi medias nya älsklingar, Feministiskt Initiativ, med sina surrealistiska förslag.

Allt detta kretsande kring metafrågor som regeringssamarbeten, opinionsmätningar och förtroendesiffror istället på det som borde vara centralt – politik, visioner och idéer.

9 kommentarer:

 1. Jag skrev såhär om det för några dagar sedan:

  [om Almedalen] Jag ska inte dit. Det finns två huvudsakliga anledningar till detta:

  1. Jag är en introvert person som avskyr folksamlingar och har svårt för politiker.

  2. Jag är en småfet vit man med en hy som inte är skapad för solen.

  Tillsammans leder detta till att en solig ö full av politiker inte bara kunde vara beskrivningen av Almedalen på sommaren, utan även en ganska exakt definition av helvetet.

  SvaraRadera
 2. Just det, tanken med att posta det här är så klart att visa på något som kan ersätta Almedalen med något mycket mycket bättre.
  Bra sommarläsning i paddan.

  Ps:
  Som extra överraskning så är det två länkar om man klickar på mitt namn.. Yeahh!

  SvaraRadera
 3. Sen när har politik handlat om "diskussion" eller "analys"?

  Ståndpunkterna har ju redan cementerats i förhand av partiledningen och strategerna.

  SvaraRadera
 4. Detta gullande med Fi från mediahåll står mig upp i halsen! Om PP hade fått samma behandling så hade vi både varit kvar i EU och kommit in i riksdagen i år.

  /A

  SvaraRadera
  Svar
  1. PP skulle ha tagit upp detta istället för att bräka med i rasisthojjtar-körerna mot SD. Som i allra högsta grad är en företeelse väldigt närbesläktat med att PP inte fick synas i media...

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Det enda intressanta blir väl i morgon när den folkkäre Jimmie Åkesson håller sitt tal om sin vision om hur vi tillsammans som folk ska ta oss ann de framtida utmaningarna.

  /p

  SvaraRadera
 7. Ja då kan han lägga detta till det massiva berg av skit som han, hans skitparti och hans skitväljare inte klraat att svara på tidigare.

  http://www.dn.se/valet-2014/sd-ledningen-holl-tyst-trots-larmet-fran-de-egna/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den personen blev dömd för över 20 år sedan och har avtjänat sitt straff sedan länge.

   Vem bryr sig? förutom micketrollet som nu dyker upp igen lagom till valspurten...

   Skitväljare, idioter, kärringar, fascister, nazister, rasister.. listan över micketrollets hat som hen spyr ut mot oliktänkande blir längre dag för dag.

   Micke är som Dror Feiler - han spelar upp en inövad ramsa för att störa lite, istället för att ta sig an frågorna i sak.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.