2014-07-11

EU:s fjantfaktor


Redan under förra mandatperioden var Europaparlamentet en fjantig institution – till stor del befolkad av egocentrerade galningar som trodde sig vara i kontakt med verkligheten genom tilltag som champagnepartyn mot hemlöshet. (I shit you not.)

Den nya mandatperioden tycks man gå ut hårt vad gäller bråk, back room deals och trams. (Särskilt värt att notera är hur den borgerliga EPP-gruppen förnedrar sig, vänder ut och in på sig själv och håller på för att få Jean-Claude Juncker vald till EU-kommissionens ordförande.)

Nu tar det nya parlamentet ett steg till för att framstå som något slags operett-parlament i en bananrepublik. Ovan ser du en bild av det band som det är tänkt att ledamöterna skall drapera sig i vid officiella tilldragelser.

Att tillväxten i EU håller på att dö sotdöden, att arbetslösheten är skyhög och att man aldrig riktigt tycks få ordning på euro-krisen... Well. Ledamöterna skall i vart fall få ett fint snöre som de kan ha på sig, för att visa att de är lite förmer än vanligt folk.

Länk »

7 kommentarer:

 1. Synd att vi missade Christian Engström iförd sådan! Vi får istället glädja oss åt att Maria Corazza Bildt kan nog kan bära upp den på världsvant vis.

  SvaraRadera
 2. If you can't join em, beat em, har alltid varit min devis. Man skulle på skoj kunna dela ut ett sånt där band till varje sopåkare i Bryssel

  SvaraRadera
 3. Inte för att jag vill försvara dagens EP-majoritet, men det var faktiskt under förra EU-parlamentet som det där bandet hittades på. :-)

  SvaraRadera
 4. Hur mycket tydligare tycker Ni att frimurarkopplingarna kan bli?
  Kläder, ordensband osv.

  SvaraRadera
 5. Det känns som juli 1788 - dags för la Journée des Tuiles och sedan bara ett år kvar....

  SvaraRadera
 6. Rationalitetspartiet11 juli, 2014 23:03

  När det var riksrätt mot Clinton på 1990-talet hade SCOTUS ordförande hittat på att han skulle ha någon sorts revärer i guld påsydda på sin domarkappa. Osannolikt fånigt.

  Vad blir nästa steg för EU-pamparna, ett ordensväsende, så att de ser ut som sovjetiska generaler och politbyråmedlemmar?

  Eller varför inte bärstolar, eller att ingen byggnad får vara högre än EU-parlamentet, eller varför inte ett enuckssystem för tjänstemännen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore utmärkt. Det blir svårt att ärva den posten.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.