2014-07-01

Sluta jiddra med Sverigedemokraterna!


Järnrör, nazistkopplingar och kassaskåpssprängare... Naturligtvis älskar media att skriva om Sverigedemokraterna.

Och alla dessa SD-möten som aldrig skulle fått någon uppmärksamhet i media – om det inte hade varit för mer eller mindre våldsamma motdemonstrationer.

Detta leder till att Sverigedemokraterna – i den allmänna medierapporteringen – inte utsätts för speciellt mycket politisk granskning. Vilket är synd. Mycket partiet påstår är illa underbyggt. Mycket tål inte närmare analys och granskning. Men det politiska kommer i skymundan när all uppmärksamhet riktas mot fenomenet Cirkus SD.

Detta skapar en märklig situation.

SD-väljarna är vana vid skandalrubriker. Sådana berör dem inte negativt. De stärker bara bilden av ett parti som ger etablissemanget fingret. Och sådana rubriker håller det mediala intresset för partiet uppe.

Att SD får sina möten störda skapar ännu fler rubriker – och en bild av "martyrskap", både inom partiet och utanför.

Det är alltså möjligt (eller snarare troligt) att tabloidjournalistiken och vänsteraktivismen verkar till Sverigedemokraternas fördel. Det hela har blivit ett självspelande piano.

Utan allt detta rabalder skulle SD blekna bort. Skulle partiet behöva leva på sina politiska meriter, då skulle det snabbt hamna i medieskugga.

Allt SD egentligen har åstadkommit är att svetsa ihop de andra partierna i "utlänningsfrågorna", så att till och med moderater och miljöpartister kan tänka sig att samarbeta. Vilket rimligen är raka motsatsen till vad SD egentligen vill. Fail, typ.

Själv tycker jag att det är tråkigt att SD ockuperar den position i svensk politik där det egentligen borde finnas ett riktigt missnöjesparti – som verkligen skulle kunna ge makten en pungspark.


Uppdatering: Läs även Uvell i detta ämne, på SVT »

23 kommentarer:

 1. Här begår i så fall, enligt ditt resonemang, media självmål. Syftet med att dra SD i smutsen hela tiden är att slippa ta upp deras politik. Skulle politiken tas upp och t ex alla pensionärer få reda på att de kommer att slippa "pensionärsskatten" och få pekuniära förbättringar om SD fick inflytande, skulle dessa 2 miljoner pensionärer kanske lägga sin röst på SD och det vore det värsta som skulle hända, enligt journalisterna.

  Därför gör de allt för att dölja SDs politik och hittar ständigt på nya skandaler. Men som sagt, det biter inte på etablissemangskritierna ändå, då det får motsatt effekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Syftet med att dra SD i smutsen hela tiden är att slippa ta upp deras politik..."

   När rättspolitiska talesmän svingar järnrör på stadens gator är det tämligen svårt för media att besluta sig inte rapportera om detta.

   Lika litet som när en av de ansvariga inom partiets vettningskommité beslutar sig för att mörka att han suttit inne för bankrån.

   Lika litet som när den ena efter den andre i partiet tvingas avsäga sig uppdrag för att ha ägnat sig åt hets mot folkgrupp.

   Media har inte mycket val annat än om de vill blunda för att politiskt tillsatta talesmän ägnar sig åt kriminella aktiviteter och hot.

   "...skulle dessa 2 miljoner pensionärer kanske lägga sin röst på SD och det vore det värsta som skulle hända, enligt journalisterna."

   Rätt många pensionärer minns tillräckligt långt tillbaka för att inte vilja ge en röst åt före detta BSS oavsett vilket guld och gröna skogar som utlovas. Och journalisterna? Please, vad skulle de vara rädda för? De återkommande mordhoten och förföljelserna från SD-svansen?

   De kanske i så fall har rätt i att anse att SD bör belysas och granskas.

   "Därför gör de allt för att dölja SDs politik och hittar ständigt på nya skandaler."

   SD's rättspolitiske talesman svingar järnröret på stan mot ensam invandrare. Men media "hittar på skandalen"?

   Right. Då har vi hört SD's röstfiskare tala. Någon med andra synpunkter?

   Radera
 2. Jag skulle gärna vilja se att någon oberoende bloggare tar tag i SDs politik och granskar dem, eftersom media vägrar ta upp saken. Men, men...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har skett. De gånger media har tagit upp den granskningen har den drunknat i nästa SD-skandal...

   Radera
 3. "Allt SD egentligen har åstadkommit är att svetsa ihop de andra partierna i "utlänningsfrågorna", så att till och med moderater och miljöpartister kan tänka sig att samarbeta. Vilket rimligen är raka motsatsen till vad SD egentligen vill. Fail, typ."

  Fail för moderaterna. Om du tänker efter. Men politik spelar faktiskt ingen som helst roll. Vad som spelar roll är medias agerande och samstämighet. Had det funnits normal media i sverige så hade Ms samarbete med MP fullständigt raserat M. Men så blev det inte. Och därför kan människor kläcka ur sig sådana här undermåliga blogginlägg ostörda av kritiskt tänkande.

  SvaraRadera
 4. Eftersom de är helt ensamma om att vilja minska invandringen
  spelar inget någon roll.
  Hade det funnits ett rumsrent parti som velat minska
  invandringen hade SD upphört att existera mer eller mindre
  omgående, men saker är vad de är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var har folkpartiet tagit vägen i den frågan?

   Radera
  2. Ullenhag säger att 600 tusen invandrare går till jobbet varje vecka. Kanske det. Det är väl de som invandrade på 70-talet och 80-talet.

   Samtidigt har Alliansen slutat räkna utanförskapsområden. Och när någon ändå gjorde det åt Alliansen presenterade Ullenhag snabbt en helt annorlunda siffra. Han hade "förfinat beräkningsmetoderna" så att resultatet blev mycket bättre.

   Såväl Alliansen som DN sysslar med "förfinade metoder". Det betyder att de hittar på metoder som döljer den beska sanningen. Ty invandringen måste ju fortsätta. Det har Cecilia Malmström bestämt tillsammans med någon vice generaldirektör på Migrationsverket, utan att blanda in vare sig regering, riksdag eller befolkningen.

   Demokratiminister Ohlsson tycker att det är helt i sin ordning. Numera utgår all makt från Folkpartiet.

   Radera
 5. Rationalitetspartiet01 juli, 2014 13:51

  Hax, det stämmer om missnöjesparti. SD är ett systemförsvarande etablissemangskramande parti i alla andra frågor än mångkulturen. De är desperat angelägna om att bli accepterade av maktpartierna.

  Det saknas ett riktigt svenskt missnöjes och anti-etablissemangsparti.


  SvaraRadera
 6. Det hela handlar i allafall för mig om att en regering för det första inte ska beskatta mig genom tvång till sina olika agendor.
  En regering ska inte kunna bestämma sig för att omfördela resurser till alla världens folk genom att köra ett bidragsfinansierat invandringsprogram.

  Detta är folk trötta på, när demensjuka kastas ut för att
  kommunen har sålt ett äldreboende till en välfärdsentreprenör som i sin tur hyr ut stället som flyktingförläggning till migrationsverket!
  VANSINNE!!!

  Dom väljer då det enda parti som tar upp frågan och får också deras DDR sverige paket på köpet, vilket inte funkar i längden.

  Min egen åsikt är att det sociala kontraktet redan är brutit, om det någonsin existerat i första taget.

  Så nu är det Agorism som gäller istället.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Agorism
  Tack och hej !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäste anonym 01 juli, 2014 13:51: “Konkin’s entire theory speaks only to the interests and concerns of the marginal classes who are self-employed. The great bulk of the people are full-time wage workers; they are people with steady jobs. Konkinism has nothing whatsoever to say to these people. To adopt Konkin’s strategy, then, would on this ground alone, serve up a dead end for the libertarian movement. We cannot win if there is no possibility of speaking to the concerns of the great bulk of wage earners in this and other countries.”
   —Murray Rothbard

   Radera
  2. Läste du Konkin’s svar på kritiken också när du kollade wikipedia sidan?

   Radera
  3. Dessutom, vad hindrar folk att jobba utanför staten om dom är anställda av ett företag som agerar på en blockkedja istället för gammelbyråkratin?
   Det är också en form av agorism om det kombineras med kryptovaluta.

   Radera
 7. SD är för Svensk politik som vind- och solkraft är för Tysk energiproduktion. En välkommen avledningsmanöver från den skitiga sanningen...

  SvaraRadera
 8. http://twitter.com/fogelklou/status/484052048070336512/photo/1

  LOL, kanske ta debatten utan att ha ett von oben perspektiv också :)

  SvaraRadera
 9. Det finns en risk med att SD, SvP m.fl. får ökad uppmärksamhet, via medias belysning. Dock, i detta läge när fascismen redan fått sådan spridning går den inte att tiga ihjäl. Den skulle inte, som du skriver "blekna bort". Det viktiga nu är att alla motkrafter förenas och stoppar detta. Det största hotet mot att lyckas med detta är att rädslan för repressalier, hos den enskilde och kollektivet, tar över och att motståndet därmed imploderar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du missade Uppdrag Gransknings program om de extrema politiska rörelser som vi har i Sverige? Enligt SÄPO och polisen är det de vänsterextrema som är det största hotet mot demokratin (tillsammans med islamisterna), de högerextrema försökte ju enligt polisen i stort sett endast försvara sig.

   Jag är lika mycket emot nazism som kommunism, socialism, fascism och andra löjliga totalitära ideologier. Och jag är inte ens rasist. Jag anser att folkrätten skall gälla. Och enligt folkrätten har ett folk rätt till sitt land och till självbestämmande. Inget konstigt med det. Det är bara en annan form av äganderätt.

   Det konstiga är att vi i Sverige har ett ledande skikt av postmoderna idioter. Som exempel kan vi ta Bengt Westerberg, som i en intervju nyligen sade att det inte finns några folk. ("Vi kommer ju alla från Afrika.")
   Och då finns det naturligtvis ingen folkrätt heller. Enligt Westerberg finns det i varje fall inga svenskar, och därför kan vem som helst bo här på vår bekostnad. Särskilt syrier, eritreaner, ugandiska homosexuella och "mobila EU-medborgare", som alla har större rätt till landet än oss. Det är ju synd om dem. Vi får ju inte säga nej, tvärtom är vi enligt Westerberg "tvungna" att ta emot dem.

   I vilka länder är folk "tvungna" till något? Svar: i ofria, totalitära länder, som styrs av ideologier som inte erkänner äganderätt, självbestämmande och folkrätt. Sverige är numera ett sådant land.

   Radera
  2. Du får ursäkta mig, jag förstår varken tes eller argument i din text. Jag är självklart mottaglig för vidare resonemang om du klart och tydligt förklarar varför svenskar samt personer med utländsk härkomst inte skulle välja SD pga den nu accelererade problematiska situation som den nu förda integration- och migrationspolitiken utgör.

   Om sanningen kommer till dager väljer fler och fler svenskar att rösta på SD. Avpixlat, Fria tider, Exponerat, bloggar är alla kritiska till den nu förda integration- och migrationspolitiken. Varför tror du? Därför Sveriges medier smutskastar SD och försöker skönmåla invandringen.

   Vänligast,

   / Magne

   Radera
 10. Magne och amenix är samma person.

  SvaraRadera
 11. haha, först och främst bör du bättra på språket (om du nu inte är dyslexiker), för jag har för mig att personen du hänvisar till har pseudonymen, Amnexis.

  Att jag och Amnexis delar många åsikter ska inte hymlas med. Båda är någorlunda liberala, SDare, och skulle inte tveka på en tripp till Hollands (främst Amsterdams) uppåtpiggande kvarter.

  / Magne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke är alltid så här vrång när han nyss varit inne på avgiftning och inte fått vara på internet på länge. Han anklagar alltid alla SD-sympatisörer, liberaler, moderater, minst en riktig nazist och andra kommentatorer här och hos Egnell för att vara en person. Jag tror det blir lättare för Micke att stå ut med sig själv om han intalar sig själv det...

   Skål, eller kanske puffpuff, för Amsterdam! Och SD!

   Radera
  2. SD >15 % i riksdagsvalet 2014. Det puffar vi för!

   / Magne

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.