2014-09-14

Valet 2014: Må bäste hen vinna. Eller inte.


Fy fan vad jag tycker illa om valrörelser!

En redan snuttifierad och vulgariserad politik blir än mer snuttifierad och vulgariserad. Mer politik lanseras som patentmedicin i alla sammanhang. Alla partigängare blir stingsliga och går in i något slags bunkermentalitet. Logik, fakta och saklig analys  trängs undan. Det goda samtalet efterfrågas över huvud taget inte.

Och när valet är över kommer allt att slå över åt andra hållet...

Let's Dance kommer åter att dominera nyhetsflödet. Politisk inkompetens och ansvarslöshet kommer att rulla på utan att någon egentligen bryr sig om att utmana makten. Våra politiska ledare kan göra som de vill, med förklaringen att de har folkets förtroende. (Detta kommer framför allt att anföras i frågor som de duckade i valrörelsen.) Den politiska journalistiken försjunker i navelskåderi.

Sverige är inte alls Landet lagom. Sverige har ett direkt bipolärt förhållande till politik, maktutövning och samhällsdebatt.

Med detta stänger vi årets valrörelse. Må bäste hen vinna. Eller inte.

Sedan återstår bara finalen: Att skapa en funktionsduglig regering ur ett kaotiskt parlamentariskt underlag. Det blir lite som att försöka göra ett akvarium av fisksoppa.

11 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja vad fan betyder det att i ett poltiskt landskap där inga partier längre är stora och där ditt naziparti kommer att fortsätta isoleras i den enda jävla fråga som bär er?

   Radera
  2. SDs siffror kommer i så fall att dubblas igen 2018. Du får väl ta saxofon-lektioner så kan du slå följe med Dror Feiler och fortsätta skrika nazist medan du plinkar på saxofonen. Du och Dror och alla som är som er är SDs bästa valarbetare.

   Så snälla Micke, sluta inte med att skriva dina infantila kommentarer och sluta inte ge oss dina tafatta politiska analyser. SD 26% 2018!!

   Radera
  3. Du är nazist och du är en idiot.

   Radera
  4. Dina tårar smakar utsökt Micke...

   Radera
 2. Sten-Åke Andersson15 september, 2014 08:22

  Det tackar vi för. Reinfeldt gjorde ett smart drag att gå ut i media med att "48 miljarder till invandringen på 4 år och inget till svenskarna", det lyfte SD och retade många och "soffliggarna" som reste sig och röstade. Nu avgår Reinfeldt och en ny ledare kommer säkert att invitera SD ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte speciellt sannolikt därför att kvoten av väljare som saknar insikt om nazistpartiets värdemässiga historia troligen är fylld.

   Radera
  2. 40% av väljarkåren är dock positiva till en sänkning av inflödes-volymerna. Så där någonstans har du SDs övre gräns skulle jag tippa på.

   Är det någon som vill ha hjälp av Micke med att välja travhästar eller begagnad bil?

   Radera
  3. 87 procent är för närvarande negativa till nazistpartiet har tillräcklig bildning för att veta vilka rötter i massmordsutövning som ni släpar omkring på.
   I princip ALLA era ledare är intellektuellt handikappade och mängden intellektuellt handikappade som är tillgängliga för att rösta på ett nazististisk parti är sannolikt nådd nånstans vid dom siffror ni har nu.

   Radera
  4. 94% är f.n. negativa till kommunistpartiet.

   69% är f.n. negativa till Såsseriet

   93% är f.n. negativa till Miljömupparna

   53% är f.n. negativa till den rödgröna röran.

   60% är f.n. negativa till Alliansen

   osv...

   Den både förstånds- och ansiktshandikappade Micketrollet tramsar omkring med sin hatsajts-retorik, nästan tuggandes fradga över valresultatet...


   Gääsp.

   Radera
 3. Låtom oss tröstas genom en omläsning av "Ett svårskött pastorat"
  Falstaff, fakir ger en ledstång i det nu nya osäkra.
  Håll ut mao
  /Bo Bengtsson

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.