2014-11-04

Det är politikernas fel att "Spice" dödar unga människor


Det finns ingen drog som heter "Spice". Vad det handlar om är nya, oprövade kemiska konstruktioner vars syfte är att ligga ett steg före lagstiftningen. Det är rätt uppenbart att sådana preparat kan vara dåliga, farliga, osäkra och rent av dödliga.

Skälet till att det pumpas ut sådan skit på marknaden är att äldre, välkända, beprövade och betydligt mindre farliga droger (som cannabis) är olagliga.

Om man legaliserar (eller tillåter innehav av droger för personligt bruk) kan man bli av med de riktigt dåliga nya, syntetiska drogerna. Det skulle rädda liv.

För varför använda något oprövat, svårdoserat, konstigt och direkt livsfarligt – om det finns väl beprövade och mindre farliga alternativ?

Men politikerna vägrar lyssna på det örat. De vägrar att ta in fakta som visar att en liberal drogpolitik minskar lidandet, ger färre dödsfall, minskar brottsligheten – och i vissa fall till och med håller nere bruket av narkotiska preparat i sig.

Trots att allt fler höjer sina röster mot förbudspolitiken, så vill våra politiker inte ens diskutera saken. Det är helt absurt. Och tragiskt.

Läs även: Felaktig design dödar Sveriges missbrukare »

19 kommentarer:

 1. Instämmer. Fast det fina med att kriminalisera droger är att staten undergräver sin egen auktoritet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit kriminellt att vara jude eller hjälpa förrymda slavar.

   Undergrävde det statens auktoritet?

   Radera
 2. Med västvärldens mest repressiva drogpolitik, är det väl bara en tidsfråga innan den ryska köttätande zombie-drogen Krokodil börjar skörda många offer i Sverige?

  http://en.m.wikipedia.org/wiki/Desomorphine

  SvaraRadera
 3. Politikerna hoppas väl att användarna ska dö av så problemet försvinner på naturlig väg, lite svinn får man räkna med på vägen mot det perfekta samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. typ det här.

   lagom tröttsamt.
   det har ju inte fungerat hittills, så det borde fungera nu.

   Radera

 4. Den främsta anledningen till att spice blivit populärt är pga att det inte syns på pisstest. Skulden ska vi lägga på smartskaften som kom på att vi skulle göra husrannsakan i folks urinblåsor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det blir naturligtvis mycket bättre med folkhemmets repressiva skötsamhetsideologi som ditt eget parti omhuldar.

   http://wwwc.aftonbladet.se/kultur/9709/09/os.html

   Radera
  2. Tror du att du får röka gräs i Kalifatet?

   Inget etablerat parti vill avkriminalisera cannabis, så att singla ut SD i denna fråga ger jag inte mycket för..

   Jag är inte heller sugen på att skänka bort min del av Sverige till MENA pga att jag hellre vill röka gräs, då tar jag hellre en bot för cannabis fram till dess vi fått ordning på migrationspolitiken.

   Röka legal cannabis är inte särskilt högt upp på min politiska priolista (efter trettio år har jag lärt mig leva med förbudet) även om det naturligtvis skulle smaka fågel. Det finns dock cannabis-positiva strömningar inom SD, precis som i alla partier. Paula Bieler vill t.ex tillåta forskning kring medicinsk cannabis-användning, för att i förlängningen kunna använda den i behandling av cancerpatienter exempelvis.

   Ju snabbare ni fårskallar vaknar angående migrationspolitiken, desto snabbare kan vi rösta på ett frihetligt cannabisparti...

   Radera
  3. + Länka gärna till SDs partiprogram istället för Aftonbladet. Det höjer trovärdigheten.

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. I den libertarianska staten är all försäljning av all kemi avreglerad.


  SvaraRadera
  Svar
  1. I det stalinistiska samhället är ALL försäljning reglerad...

   Radera
  2. Som i den nazistiska då med undantag för den försörjning av lyx som ska förse grisarna i toppen med det dom behöver.

   Radera
  3. Ja, ett nazistiskt samhälle är inget jag förespråkar. Att Du gillar stalinism vet vi sen tidigare...

   http://nimatown.blogspot.se/2014/10/den-groteska-jamforelsen.html

   Radera
 7. SD´s partiprogram visar klart och tydligt att man inte kommer att legalisera narkotika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ..och det var som sagt inte pga deras hållning i narkotikafrågor som fick MIG att rösta SD. Alla andra riksdagspartiers program visar lika tydligt som SDs att man inte kommer att legalisera narkotika där heller. Även om vissa svampar i regeringen Löfvén kanske signalerar något annat...

   Det finns tusen andra grejer Sverige måste få ordning på först, innan jag anser att vi är redo för legalisering av t.ex. cannabis.

   SD röstar man inte på för att man gillar cannabis och vill legalisera det, man röstar SD för att få en ansvarsfull migrationspolitik. Sen kan jag som privatperson BÅDE vilja ha en ansvarsfull invandringspolitik samtidigt som jag vill kunna avnjuta en kopp cannabis i min vaporizer utan att riskera husrannsakan i urinblåsan. Då får man prioritera.

   Att det ska vara så svårt!?!?

   Radera
  2. Nej du röstade på SD därför att du är nazist och helst ser att alla narkomaner dör.

   Radera
  3. Jag börjar själv tro att du är en SD-sockpuppet... bra jobbat hursomhelst Micke. Du är fantastisk.

   Med Micke och hans vänners hjälp kommer SD nå minst 20% vid ett extraval.

   Radera
 8. Förstår vad du vill ha sagt men andemeningen i det du skriver är direkt antiintellektuell. Ingen annan än du själv bär ansvar för vad du stoppar i dig och dess konsekvenser.
  Det går alldeles utmärkt att ta bort sig med den lagliga alkoholen. I det fall det händer är inte heller det samhällets fel.


  /Johan

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.