2014-11-17

För 25 år sedan, i Tjeckoslovakien

8 kommentarer:

 1. Vaclav Havel!


  London 2009:

  http://korta.nu/Xe2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håll dig till ämnet eller skaffa en egen blogg.

   Radera
  2. Det är ju här som skygglapparna sitter. Eller kommer du läsa min blogg då eller?

   Radera
  3. Så du tror att du kan få mig att byta värderingar genom att irritera mig..? Lycka till.

   Radera
  4. Byta värderingar.. nej absolut inte. Jag tycker du ska fortsätta vara liberal, men däremot gillar jag att visa på inkonsekvens och selektiv blindhet. Inte med det sagt att jag själv aldrig drabbas av detta...

   Sen är det väl inte hela världen att få kommentarer som ser saker och ting på ett annat sätt? Alltid i opposition? Det är ju inte så att kommentarsfältet tar slut, väl?

   Radera
  5. Kommentarsfältet är oändligt.

   Det som stör mig är att om jag skriver om t.ex. fiskeripolitik och någon istället går igång på att hata utlänningar i kommentarfältet - då dödar man hela debatten om den sakfråga som bloggposten handlade om. Vilket är lite tråkigt.

   Radera
  6. Men om vi tar denna bloggpost som exempel;

   Du lägger upp en bild från kulturrevolutionen i Tjeckoslovakien 1989, jag ser den händelsen som oerhört positiv. Jag lyssnade på radions program om Vaclav Havel och kände att det var en person men en strategi, en vision som folk saknade/längtade efter.

   Men vad ser vi folk demonstrera för typ av ideologier/värderingar i dagens Europa? Är det budskap och visioner som Europas befolkning gått och längtat efter? Jag gav ett exempel på en demonstration med ett budskap som vi i det sekulära Europa måste vara på vår vakt emot. Dessa religiösa extremist-typer skämtar nämligen inte, jag önskar det vore ett skämt, men det är blodigt allvar. Men ingenting görs från politiskt håll, snarare kommer direktiv och påbud från politikerna som förvärrar problemet.

   Men, jag och alla andra som pga välgrundad rädsla ser de religiösa flytta fram sina positioner får inget som helst gehör av etablissemanget, snarare tvärtom - tal om att vi hånar religiösa (blasfemi) med följande okvädningsord som rasist etc. Därav sitter jag på nätet och skriver om dessa saker när tillfälle ges. Och visst kan jag erkänna att man blivit kreativ på att hitta kopplingar... men den våta filten ligger fortfarande över debatten och man måste i stort sett vara akademiker av doktorsgrad för att kunna navigera och uttrycka sig i detta veritabla minfält (mao kritisera inte religion om du inte kan linda in det i ett så torftigt och överintellektuellt resonemang så ingen lyssnar på dig i vilket fall..)

   Därav mina inlägg som syftar till att ge en tankeställare, inte i första hand att någon ska börja rösta på SD (själv ser jag iofs SD som bräckjärnet som river åsiktsmurarna).

   Man kan ju faktiskt ignorera mig om man inte gillar det jag skriver, eller ska jag sluta skriva för att någon ibland inte gillar det jag skriver? Jag skriver på ganska många ställen på nätet så det är inte bara du som föräras min närvaro ;) även om denna blogg ligger mig varmt om hjärtat sen pirat-tiden + att det du skriver om integritets/internet-frågor är bland det bästa i Sverige i ämnet.

   Har sagt det förut, men ska återigen försöka hejda mig lite då du nu tydligt uttryckt irritation. Det var inte meningen.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.