2014-11-02

Ökade försvarsanslag går till datakonsulter och höjda arbetsgivaravgifter

Det förefaller som om de ökade anslagen till vårt lands försvar kommer att ätas upp av skenande kostnader för ett bångstyrigt datoriserat affärssystem, på gränsen till haveri.

Så försvaret får fortsätta att gå på sparlåga, endast på kontorstid. Det är nämligen svårt att se hur man skulle kunna ha råd med någon förstärkning av svensk militär förmåga.

Och om det skulle bli några pengar över, när SAP-konsulterna har fått betalt – då kommer de ändå att ätas upp av höjda arbetsgivaravgifter för unga.

Hemskt ledsen, men jag får allt svårare att ta vårt land på allvar.

Läs mer: Försvarets SAP-strul toppen av ett isberg »

10 kommentarer:

 1. Hur liberalt är det att förespråka en stående arme, som lika gärna kan användas mot den inhemska befolkningen?

  Klassiska liberaler och socialdemokrater såsom Fabian Månsson eller Vilhelm Moberg insisterade på att ett starkt försvar bara kan vara om befolkningen är beväpnad till tänderna och alla har bössor hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men då får vi nog ordna det först. Typ.

   Radera
  2. Få länder har så mycket vapen per invånare som Sverige. Stadsbor glömmer att alla - nåja nästan alla - på landet jagar.

   Radera
  3. Svenska liberaler generellt saknar visioner och strategier.

   Varför diskuterar inga Free State-projektets secessionistiska strategi, som redan uppnått många resultat?

   http://www.ncc-1776.org/tle2001/libe131-20010723-03.html

   Radera
  4. Tröttsamt med all astroturfing i kommentarsfälten av mises-forumets seccesionist-lakejer. Är det "norpan" som har skiftet hos Hax idag?

   Radera
 2. Det allra värsta att det är strukturmässigt totalfel, en krigsmakt ska inte ha en single-point-of-failure i materialförsörjningen. Samt ett totalt register serverat på en silverbricka var allt krigsmaterial befinner sig, i ett register baserad på proprietär mjukvara som kontrolleras av (ett företag i en) främmande makt. Det är så mycket fel, på så många nivåer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1 , "Sverige är långt framme inom IT" som det brukar heta, nej Sverige är långt framme på att naivt implementera sårbara system för kritiska samhällsfunktioner. :(

   Radera
 3. THREE IMPORTANT RIGHTS


  Three Rights which, in my opinion, should be preserved:
  .
  1 - The right to monoparenthood in traditionally monogamous societies: see the blog "The Origin Of Sex-Taboo". [in English]
  .
  2 - The right to veto who pays (the taxpayer) - Semi-Direct Democracy: see the blog "Fim-da-Cidadania-Infantil". [in Portuguese]
  .
  3 - The right to survival of indigenous identities: see the blog "50-SEPARATISM-50." [in English]
  .
  .
  .
  P.S.
  The separatists-50-50 doesn't seek pretexts to deny the Right to survival of others one... the separatists-50-50 only claim the Right to survival of Indigenous Identities (read: the 'globalization-lovers' must respect the rights of others one... and vice versa!)


  F.R.A.R.

  SvaraRadera
 4. Blev det inte väldigt fel att ha det här inlägget direkt efter ett där du talade om hur fel du tycker det är med våld?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut inte. Att försvara oss mot yttre fiender inbegrips i att "skydda oss mot andra".

   Däremot är det tveksamt att åka till andra länder för att slåss.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.