2014-12-02

Allt ljus på SD


En tisdagseftermiddag i början av december – och nationens uppmärksamhet fokuseras på den presskonferens som Sverigedemokraterna kommer att hålla om en timma. Direktsänd i alla media.

Nätet är fyllt av spekulationer och försök till analyser. Tidningarnas rubriker börjar närma sig en storlek som om det utbrutit krig. I SR kör Nordegren & Epstein försnack...

Det börjar bli lite som när landet stannade när Stenmark åkte skidor, i min ungdom.

SD är helt enkelt mästare på att få media. Och det är förvisso en intressant situation. Regeringens budget, själva regeringsmakten och ett eventuellt nyval ligger i potten.

Det skulle förvåna mig om SD väljer något annat än att fälla S-budgeten. Nu har de investerat så mycket tid, kraft och prestige i frågan att allt annat vore en västgötaklimax.

Man skall dock inte utesluta att SD kommer att ställa något slags krav eller ultimatum inför morgondagens omröstning i riksdagen.

Nu kan detta komma att sluta i en västgötaklimax även om SD står på sig. Ett, flera eller alla borgerliga partier kan komma att rösta med S – i syfte att hålla SD ute i kylan. Vilket i så fall kommer att få motsatt effekt.

Popcorn time!

11 kommentarer:

 1. http://replygif.net/i/1112.gif
  ;D

  SvaraRadera
 2. Ju snarare nuvarande regering lämnar in ju bättre är det för Sverige och de som bor här. MP och V skall inte ha något inflytande över huvudtaget om vi inte skall bli klassade som U-land inom kort.

  Men nog poppas det mycket popcorn ute i stugorna, går det att som privatperson köpa i bulk tro?

  SvaraRadera
 3. SVT i chock. 30 års vänsterpropaganda bröts av 30 minuters Sd-propaganda. Avgår vd:n på SVT nu?

  SvaraRadera
 4. Ja man får verkligen hoppas att SD fäller och Alliansen står stabilt och röstar på sitt förslag, för det är faktiskt Regeringens ansvar att få majoritet för sitt skit inte oppositionen, så Löven behöver få sig näsbränna som påminnelse om att han regerar i minoritet och vad det betyder!

  SvaraRadera
 5. SVT i chock. 30 års vänsterpropaganda bröts av 30 minuters Sd-propaganda. Avgår vd:n på SVT nu?
  ---------------------------------------------------
  Du kanske ska söka jobbet LillGoebbles?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å titta SD's främsta rekryterare är i farten igen, säg hur mycket fick som tack för allt jobb i din värvning för du jobbar väl inte gratis?

   Radera
  2. Micke är en Sd-strumpdocka.

   http://blog.oxforddictionaries.com/2012/09/from-sock-puppets-to-astroturfing/

   Radera
 6. Signaturbytandet är igång igen. Man trodde att ni slutat skämmas med 13 procent men icke......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du är inte alls en straw man sockpuppet Micke (eller skall vi kalla dig Amnexis? ;-) ) som "håller" SD:s motsatta synvinkel men gör dumma, irrationella, eller hatiska kommentarer och argument, med målet att väcka fientlighet mot den synvinkeln genom guilt by association.

   Radera
  2. Hur Micke och anonym (misesgänget) än vänder sig har de röven mitt i skallen...

   Radera
  3. Ni är båda mina sockpuppets! Bishes!

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.