2014-12-02

Budgetkrisen: Inbjudan till nattmangling


Då blev det så. SD tänker fälla den rödgröna regeringens budget. Och de säger att de även skulle fälla en Alliansbudget, i samma läge.

Statsminister Löfven har just hållit presskonferens, som egentligen inte tillförde eller ändrade något. Men S & MP har i vart fall bjudit in Allianspartierna till förhandlingar i kväll. Så att Löfven kan skylla på borgarna, när allt skiter sig.

För tro inte att sossarna tänker öppna för att kompromissa fram en i någon mån borgerlig politik. Vad de vill är att Alliansen skall stödja sossepolitik. Vilket gör kvällens eventuella förhandlingar rätt meningslösa, redan på förhand.

Ja, ja... Att det skulle bli så här kunde vi räkna ut redan på valnatten.

9 kommentarer:

 1. Lyssnade på Löfven.
  Han säger att alla nu måste ta ansvar och samarbeta för landets bästa och samtidigt skyller kan sitt nederlag på SD. Ett parti han inte ens vill samtala med.

  Blir så trött på de "goda" i bland så jag vill kräkas...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så man kan spy rakt ut i luften. Man behöver inte ens fingrar i halsen...

   Radera
 2. Till Löfvéns försvar ska sägas att han försökte få med sig framför allt C och FP i förhandlingar, men deras svar var "Glöm det, vi har gått till val på en gemensam Alliansbudget och det står vi för." Hade man i stället satt sig vid förhandlingsbordet hade man haft en jävligt bra sits - kanske inte inom vänsterns hjärtefrågor som vinster inom välfärden, men väl andra frågor.

  Men tyvärr blir politiker som hamnar i ett större sammanhang ofta mer lojala mot detta än mot sin bas. Jag tror Lööf och Björklund ser det som viktigare att få med sig C respektive FP på Allians-politik snarare än att föra Alliansen i C/FP-riktning - på samma sätt som regeringen ofta föredrar att driva genom EU-beslut i Sverige snarare än att få med sig EU på svensk linje, och på samma sätt som telegram inom amerikanska UD berättar om svenska ministrar som bedyrar sin lojalitet mot Washington.

  SvaraRadera
 3. Det vi kommer att få se är nazipolitik under högerledning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det säger är alltså att alliansens budget är nazistisk? För i h*lvete ta dina piller du ser nazister överallt igen, sluta lyssna på rösterna!

   Radera
  2. Kommunistpolitik under Sosseregering, Nazistpolitik under högerregering...låter som pest eller kolera Micke?!

   Ni Marxvurmare är tetiga...

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Så det säger är alltså att alliansens budget är nazistisk?
  -------------------------------------------
  Redogör för hur du kommer fram till det antagandet. Det är nämligen omöjligt att förstå hur det går till även jag hade varit en idiot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre du broderar ut vad du tänker istället för dina tråkiga one-liners!

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.