2014-12-04

Avsätt regeringen - inte riksdagen!


Vi behöver inte krångla oss genom ett nyval. (Och det formella beslutet är inte fattat ännu.)

Om riksdagen har fällt regeringens budget – då kan, bör och skall den även fälla regeringen.

Väck misstroendeförklaring, nu! Fäll regeringen. Och sänd regeringsfrågan till talmannen. Då kan vi få ett av två utfall.

Antingen får vi en Alliansregering. (Förvisso med indirekt stöd från SD. Men det ändrar inget från situationen med budgeten.)

Eller också får vi en ren S-regering, utan MP. Det skulle röja undan surdegar som förbifarten och Bromma. Och om sossarna skärper till sig och är villiga att förhandla med hela Alliansen (istället för att försöka splittra den) – då går det att ta tag i viktiga frågor som försvaret, energin och skolan.

I båda fallen skulle makten över vad som sker i landet flyttas från Rosenbad till riksdagen. Som det skall vara.

Riksdagen – svenska folkets valda representanter – skall inte finna sig i att bli behandlad som S+MP-regeringens dörrmatta.

20 kommentarer:

 1. Men då skulle man ju ge SD ännu mera cred? Folk skulle ju kunna tro att det finns en mening med att rösta på dem.

  Och att motarbeta SD är ju det allra allra viktigaste i svensk politik just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att en valrörelse nu kommer att gynna SD.

   Radera
  2. no shit!

   Till och med jag som ogillar SD rejält tycker att de har hanterat detta mognast av alla. Tyvärr.

   Har vi en demokrati måste rimligtvis en regering se til att få en majoritet till stöd. Det rimliga (fast jag vet att det är "omöjligt") för (S) hade avrit att ge SD ett litet köttben och på sätt fått en stabil majoritet. Då hade de ju kunnat genomföra (i princip) allt det som de säger är jätteviktigt... men det var tydligen ännu viktigare med maximalt med invandring än alla andra frågor tillsammans... märkligt...

   Radera
  3. Ja, det är skämskudde fram för hur de sju prioriterar

   Radera
  4. Att fortsätta massinvandringen är tydligen överordnat allt annat. SD - det enda oppositionspartiet, på riktigt.

   Så nu vet alla att sjuklöverpartiets första prioritet, över allt annat (tom regeringsmakten) är fortsatt och ökad massinvandring med de kostnader, otrygghet och problem som följer med det.

   Det känns som att Sverige förbundit sig att ha denna migrationspolitik med någon som vi inte får svika. Bilderberg? USA? Det är något som är mycket lurt. Ugglorna hoar i mossen. Bara idioter tror att Sverige har en normal migrationspolitik. Och att då göra dessa krumbukter vi ser sjuklöverpartiet göra bara för att få ÖKA den, ja det det stärker ju bara misstankarna.

   Alternativet att man gör detta av okunskap är nästan ett värre scenario som väcker ännu fler frågor.

   Radera
  5. Jag tror inte alls på någon konspiration.
   Det räcker med att man målat in sig i ett hörn retoriskt och att det har gått prestige i saken. Detta tillsammans med mediaklimatet där varje politiker som ens tänker tanken att närma sid SD kommer bli avrättad i media.

   Patetiskt att i ena stunden prata om vikten att ta ansvar och samarbete och sedan vägra prata med SD.

   Radera
  6. Man måste också beakta detta: http://www.samtiden.nu/7537/svenskarna-oppna-samarbeten-med-sd/

   De andra partierna har allt att vinna på att försöka kravla sig upp ur gropen de grävt åt sig själva. Istället gräver de djupare. Nåt har gått sönder (för att använda ett uttryck i tiden), de dansar efter någons pipa misstänker jag fortfarande, om det så bara är SVT(r)'s pipa så är det iaf någon som tvingar dem till detta...

   Radera
  7. Ja att man inte vill ge sosserasister maktinflytande kan ju inte ha med principer och en moralisk kompass att göra liksom när kommunisterna blev utfrysta, herr astroturfare.

   Radera
  8. Principer och moralisk kompass??

   HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH...

   Åååh den var bra hörru mises-institutets pr-ansvarig.

   Radera
  9. @Anonym
   "att man inte vill ge sosserasister maktinflytande kan ju inte ha med principer och en moralisk kompass att göra "

   Jovisst. Men då får man väl tydligt säga att detta är viktigare än allt annat. Hellre regeringskris och kaos i landet än att ge upp den principen. Det skär sig i mina öron när man pratar om att ta ansvar för landets bästa och sedan har den typen av orubbliga priciper.

   Märkligt att just den frågan är viktigast av allt. Det speglar inte alls vad väljarna tycker. Invandringen är inte en stor fråga, så jag misstänker att de allra flesta kan tänka sig en kompromiss även på detta område om det ger en stabil regering.

   Radera
  10. JohJoh har ju huvvet på skaft och argumenterar sakligt och eftertänksamt, medan Mises-institutets företrädares starkaste argument mot SDs politik är att de är "sosserasister"...

   Övriga kommentarer är egentligen överflödiga.

   Radera
  11. Jag tycker du borde läsa lite von Mises. Och lite Hayek.

   Radera
 2. .. och hur blir det med nyvalet om regeringen fälls?

  Formellt är ju inte nyval utlyst, bara Löfven som lovat utlysa nyval så fort lagen tillåter, den 29e December. Men om Löfven inte längre är statsminister...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får talmannen tillbaka "bollen" och får försöka hitta en ny regering.
   Nyval kan sedan utlysas av den nya regeringen (om den vill)

   Radera
 3. Rekommenderar Jan Tullbergs bok Låsningen:

  http://www.lasningen.se/wp-content/uploads/2014/04/Lasningen-Tullberg.pdf

  Eftersom det är precis det vi har nu - en låsning av sällan skådade mått. Pga att sjuklöverpartiet inte vill minska asylmottagandet till Göran Perssons nivåer...

  Nu måste sjuklöverpartiet noggrant och utförligt förklara EXAKT hur vinsten på invandringspolitiken hämtas hem och hur vi samhället ska kunna fungera med ett ökande antal No-go zoner, 55 till antalet just nu: youtu.be/thXCb1VUBDg

  Om den nu rådande migrationspolitiken är Sveriges heligaste ko...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och Sd vill inte minska ruttna monopol, förhandlingsprivilegier och stora system för att berika vissa grupper på andra bekostnad, vilket är sosserasisternas heligaste ko.

   För ett samhälle baserat på egen frihet och eget ansvar vore ju alldeles otänkbart...

   Radera
  2. Det är inte min uppgift att vara taktisk rådgivare åt Mises-instituet... fixar ni inte att övertyga folk om er politiks förträfflighet så skyll er själva!

   SDs framgångar handlar till 90% om att folk är trötta på den oansvariga invandringspolitiken. Sluta spela korkad...

   Radera
 4. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19966878.ab

  Lekstuga var det ja... Ett parti växer så det knakar, dom andra partierna surar och är avundsjuka så det stinker... Dom andra partierna börjar diskutera lagar för att stoppa det framgångsrika partiet i stället för att fundera på varför deras egna partier blir mindre och mindre och varför deras egen politik inte attraherar! Demokrati, vad fan är det????? Ska Sverige bli ett nytt Nordkorea eller Kina??? Sjuklöverideologi "Demokrati är viktigt och bra, folk får rösta som dom vill så länge dom röstar som VI säger...."

  SvaraRadera
 5. SD må vara korkade, men såpass opportunistiska är de att till och med de inser att nyval kommer gynna dem stort, därför kommer de inte rösta bort sittande regering nu, tyvärr.

  Det enda man kan hoppas på är att MP får mindre stöd i "omvalet"...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.