2014-12-17

Jag skiter i vem som är "svensk"!


I åratal har vi hört Sverigedemokraterna maniskt snacka skit om människor från andra länder. Den senaste veckan har man tagit det hela ett steg till. Plötsligt har vi en diskussion om huruvida samer och judar är svenskar. Man kan undra vad som kommer härnäst? Rödhåriga och bögar?

Det är inte bara SD som för en sådan debatt. Kollektiva egenskaper som förutsättning för ditt och datt lyfts även fram av till exempel feminister och vänsterdebattörer.

Jag begriper inte varför allt detta stämplande av folk över huvud taget antas vara meningsfullt. Folk är folk. Alla är olika. Get over it.

Själv stärks jag bara i min libertarianska (nyliberala) position: Alla skall ha lika rättigheter och skyldigheter inför staten. Och människor skall bedömas utifrån sina individuella handlingar, inte utifrån vilka kollektiva förtecken de råkar omfattas av.

Till det kan man lägga principen att alla skall ha så stor frihet som möjligt. Gränsen går där man kränker någon annans frihet eller rättigheter.

Detta är inte bara tydliga och begripliga principer. De är dessutom logiska och rättvisa. Till skillnad från de idéer som sätter grupper av människor emot varandra.

Jag börjar bli förbannat trött på alla som lägger all sin tid och kraft på att peka på vad de menar är fel på andra – istället för att ta ansvar för sina egna liv och att göra något konstruktivt.

65 kommentarer:

 1. Alla ska ha lika rättigheter och skyldigheter inför staten?

  Alltså ska inte t.ex samer och judar ha en särställning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk får ha vilka kulturella identiteter de vill.

   Staten skall behandla alla lika.

   Radera
  2. Sametingen ska alltså förbjudas ha en särställning i Sverige? Om jag tolkar dig rätt. De får alltså fortsatt ha rätt att vara samer men de ska inte ha några specialrättigheter... har jag då tolkat dig rätt?

   Radera
  3. @Anonym
   Samerna har ingen särställning i sin roll som svenska medborgare. Däremot har de förutom sina vanliga "svenska rättigheter" ytterligare rätt till sitt lokalstyre.

   Radera
  4. Om man inte vet hur det är - kan man googla www.sametinget.se/1137

   Radera
  5. Folk får organisera sig i vilka intresseföreningar de vill. Men lagarna skall gälla lika för alla.

   Radera
  6. Nazister anser att nazister ska ägna sig åt renskötsel.

   Radera
 2. Håller med om att "nations"-tillhörigheten är ointressant och irrelevant. Men ni är så vana vid att samer mfl kräver särrättigheter pga genetisk "nations"-tillhörighet så ni ser det inte. Söder har i stort sett rätt, men bör sluta haka upp oss på sådant och ta bort särrättigheter för exvis samer. Det viktiga för rättigheter i Sverige är medborgarskap och det viktiga för att man ska fungera i Sverige är att man omfattar en kultur som inte klaschar med de viktiga delarna i den svenska kulturen. MAn kan givetvis vara "svensk" i kulturell mening, vare sig man är genetisk eskimo, same, kurd, japan, arab, svensk osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och vad är de "viktiga" delarna i den svenska kulturen?

   /A

   Radera
  2. Kan du inte jämföra Sverige, Irak, Somalia, Amerika och kanske Österrike? Ser du några väsentliga kulturella skillnader, eller är det precis likadant i alla dessa länder?

   / Magne

   Radera
  3. Ja, det får ni fundera ut själva.

   Radera
  4. Catweazle:

   Detta är en tsunami i ett vattenglas då Orrenius (DN) medvetet vantolkat Söders timslånga filosoferande kring de 5 svenska minoritetsgrupperna.

   Ärligt talat bryr jag mig inte om denna ickefråga, men micketrollet trodde han hittat en nazistgömma, så jag har känt mig tvungen att bemöta mupp-micke då han far ut i sina grundlösa anklagelser. Hoppas han inte förstör den här tråden med sitt spammande också...

   Radera
 3. Du har ju missförstått Björn Söder något grovt. Han menar naturligtvis att judar, samer och tornefalsfinländare är skyddade minoritetsgrupper i Sverige, vilket inte irakier, yazidier, syrianer/assyrier är. Han skyddar snarare judar, samers och tornedalsfinländares rätt till sin egen kultur och gemenskap. Detta är viktigt eftersom vi ser en tydlig arabisering på sina håll i Sverige, vilket inte är en skyddad minoritet.

  Oavsett om du vill det eller inte, så finns folkgemenskap, religionstillhörighet etc., som måste diskuteras och debatteras. Det hjälper inte att du som libertarian menar att vi helt sonika ska sluta diskutera dessa frågor och införa åsiktsförbud på vissa frågor. Det är därmed en paradox att du kallar dig libertarian.

  / Magne

  SvaraRadera
 4. Att blanda ihop medborgarskapet i staten sverige som är någonting som staten har delat ut. Med en nationell identiet. Har gjorts under många år med hjälp av skattemedel och skattesubventionerade medier. Bara för att du inte har någon nationell identitet så har du faktiskt inte rätt att angripa andras? För mig är min svenska identitet viktig, varför kan du inte respektera det?

  Sen säger Björn Söder i intervjun att alla medborgare är lika inför lagen. Söder för ett filosofiskt resonemang, inte ett jurdiskt. Han menar att en stat mår bra av att mest bestå av människor med samma nationstillhörighet. Och om man gillar fred och välstånd och civila rättigheter så ger historien honom mestadels rätt.

  Dessutom, du är inte libertarian, jag läste till exempel ditt förslag till reformerad invandringspolitik och det var en orgie i socialism. Du tycks inte klara av att skilja på mitt och ditt vilket är steg ett för att kunna kalla sig libertarian. Du är frihetlig socialist eller vänsteranarkist, alltså du ogillar tvång men bryr dig inte så mycket om äganderätten. Varför kan du inte kalla dig för någonting lämpligt istället? Liberalismen har redan kidnappats av socialister flera gånger, det är nog nu.
  /martin

  SvaraRadera

 5. Sen säger Björn Söder i intervjun att alla medborgare är lika inför lagen. Söder för ett filosofiskt resonemang, inte ett jurdiskt. Han menar att en stat mår bra av att mest bestå av människor med samma nationstillhörighet. Och om man gillar fred och välstånd och civila rättigheter så ger historien honom mestadels rätt.
  ------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------

  Kan kan säga att nazisternas syn på detta liknar afrikansk stamtradition och att det ni nazister vill att vi ska gå tillbaka till i västvärlden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska gå tillbaka till att vara landet Sverige, inte skandinaviens Jugoslavien.

   Radera
  2. "bla bla Nazist bla bla Nazist bla bla"
   Definiera "Nazist"?

   "..afrikansk stamtradition.."
   Det finns ingen afrikansk stamtradition. Det finns många. Väldigt många. Afrika är en mycket stor kontinent som troligtvis innehåller den största variationen av kulturer och folk och traditioner av alla kontinenter i hela världen. Men generellt så brukar samhällen som går sönder tendera till att bli klansamhällen, statens funktioner tas över av släkten och släktens allierade. Jag tror att långsiktigt kommer vi se en sådan utveckling i sverige, oavsett vad någon vill.

   Systemet i Sverige är inte byggt för att hantera ett heterogent samhälle. Därför kommer det förändras radikalt, oavsett vad någon vill. Jag uppfattar att SD vill klänga sig fast i det som var istället för att hantera samhället så som det blivit. Till exempel vill SD försöka hindra sönderfallet genom assimilationspolitik, minskad invandring och återvändande bidrag. Jag tror inte att det går och oavsett hur illa det mångkulturella samhället blir så kan jag inte bli entusiastisk över att försöka återskapa en sämre version av gårdagen, så att säga. Det är här libertarianismen kommer in. Låt folk vara som de vill och upphör att omfördela deras resurser med tvång. Vill du hjälpa någon annan, ge av dina egna pengar. Eller starta en insamling. Det skulle ge den minst hemska framtiden i sverige, tror jag.
   /martin

   Radera
 6. Försvaret för Söder är att det bara är ett filisofiskt resonemang. Fine.
  Men man är mycket naiv om man inte förstår att det leder till en uppdelning av folk i "riktiga svenskar" och "resten", som visserligen är medborgare och "tillåts" stanna här, men "svenska" är de inte.

  Detta tar sig sedan uttryck i sådant som "detta är inte ditt land" till personer som Soran Ismail. Han får visserligen stanna här, men det är inte hans land och det han säger har därför inte samma tyngd som en "äkta" svensk.

  Det är väl precis denna uppdelning man vill markera. Enligt SD kan man t.ex. inte vara muslim och äkta svensk samtidigt. En muslim får välja mellan att konvertera till kristendom och börja fira midsommar eller att ses som ett "hot" och en andra klassens medborgare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definiera "andra klassens medborgare"? Som svensk medborgare har du samma rättigheter inför det juridiska. Ingen (vid sina sinnens fulla bruk) skulle komma på tanken att öppna t.ex. ett kafé som hade en skylt utanför med "ethnic swedes only" utanför. Jag skulle då inte gå dit iaf...

   Kan du förklara de rättigheter jag har att förvänta mig från sametinget eller shariadomstolen i IS? Nä, tänkte väl det. Vi svenskar är jävligt hyggliga och generösa med att den som känner sig svensk oavsett ursprung får kalla sig svensk, men då vi måste ju få kalla oss svenskar utan att det samtidigt ska betyda/innebära en shariatrogen religiös person med fru - som enligt islam är underställd mannen, en andra klassens medborgare.

   Another one bites the dust...

   Radera
  2. Med en muslimsk majoritet kommer icke muslimer att behandlas som copterna i Egyptien? Det är sådana vi människor är. Den som inte står upp för sig själv och de sina kommer upphöra existera. Du kan inte konkurrera mot andra helt själv, särskilt inte när andra organiserar sig i intressegemenskaper såsom "muslim", "kommunist", "svensk" eller dylikt. SD vill göra det här genom staten. Jag tycker det är döfött, vi har redan sett vad staten lånar sig till.
   /martin

   Radera
  3. Martin, all heder till dig - jag menar det verkligen, men SD gör iaf _något_. Jag kan inte rösta på ett parti som kanske funderar på att eventuellt göra något vagt, beskrivet som en utmaning. Man frågar seriösa frågor som oroar folk ute i landet, men får till svar; "Det är en utmaning, det är en utmaning, det är en stor utmaning det ska vi vara tydliga med..."

   Jag tror SD kommer bana vägen för ett sundare politiskt klimat där ett riktigt, eller åtminstone tillräckligt riktigt, liberalt parti kan växa fram. Om man fokuserade på att formulera sin egna vision istället för att peka finger åt SD och göra sig till frivillig/ofrivillig bärare av marxistiska tankegods, kanske det skulle komma något gott ur det? (Den fritt huserande våldsvänstern attackerar även liberaler, enligt U.G.) Mina funderingar... I'm out.

   Radera
  4. Trevligt sagt av dig, detsamma. Det tror jag också, SD släpar de andra sju, samt media, skrikandes och gråtandes tillbaka från det absoluta vansinnets avgrund, får man hoppas. Rent debattklimatmässigt.

   Men jag föredrar nog SD som oppositionsparti än som regeringsparti. Man ska inte överskatta politikens makt. Politik kan egentligen bara göra skada mot människor och förstöra saker och göra människor hjälplösa. Och det förstår inte SD alls. Dessutom vill SD bevara välfärdsstaten, som ju är vad som har skapat det här eländet från början. Och många människor i sverige är väldigt sårbara och väldigt rädda. Det är nog fara värt att SD får möjlighet att köra på med sin assimilation och att bevara välfärdsstaten. Och skadar mer än vad de hjälper.

   Men SD behövs så de övriga sju och media får visa upp sitt fulla vansinne. Det blir ju tydligt först nu när de måste förhålla sig till ett någorlunda normalt parti.
   /martin

   Radera
 7. Amenix är nazist och idiot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara kl fem på en torsdag. Micke, är du redan full?

   Radera
  2. @Anonym
   Jag tror bara vår Micke lider av Tourettes syndrom. Han kan inte rå för det, stackarn.

   Radera
  3. Amenix är nazist och idiot även när han skriver anonymt eller berömmer sina egna inlägg under annan icke reggad signatur.

   Radera
  4. @Micke
   "bla bla Nazist bla bla Nazist bla bla"
   Du har inte mycket eget att kommma med va?
   /martin

   Radera
 8. Jag ser grunden till problemet i det faktum att ordet svensk både står för alla som är hemmahörande i landet Sverige och för den etniska/kulturella gruppen svenskar. Detta fungerade bra när 98 % eller mer av de som var hemmahörande i Sverige också tillhörde gruppen svenskar. Nu när denna andel har sjunkit till 80-90 % eller något (jag har inte koll på siffran) så är detta inte längre lämpligt.

  Jämför med Finland där man har en lång tradition av att ha flera folkgrupper i samma land och finnar, finlandssvenskar och samer alla är finländare (jag antar att samma betydelser finns på finska, men vet det egentligen inte). Nu har vi situationen att i Sverige finns det inget ord för att beskriva den folkgrupp som har svenska som modersmål och känner en koppling tillbaka till en som de tror traditionell (ofta är traditionerna inte så gamla) kultur i Sverige eftersom ordet svenskar betyder alla som är hemmahörande i Sverige oavsett etnisk grupp. Försöker man använda ordet svensk som benämning på folkgruppen så får man löpa gatlopp i media, vilket de senaste dagarna bara är ett av många exempel på.

  En liknande situationen fanns i Bosnien där det fanns en traditionellt muslimsk grupp som blev berövade en egen etnisk identitet eftersom de kroater och serber som bodde i Bosnien också skulle kallas bosnier. Där löste man det i alla fall på svenska genom att införa ordet bosniak för att beteckna folkgruppen medan bosnier fick betyda alla som hörde hemma i landet Bosnien. Jag tror att vi måste göra något liknande i Sverige, men jag har inget bra förslag på benämning.

  Det är uppenbart att vi har en stor grupp i Sverige som mår dåligt av att inte få rätten att tillhöra en etnisk grupp, och tittar man på svensk utrikespolitik så har vi i lång tid arbetat för att olika folkslag ska ha den rätten i länder där de är i maktmässig (och ofta men inte alltid numerär) underlägsenhet. Om vi ska ha ett multikulturellt samhälle så måste även den största folkgruppen ha rätt till sin kultur och en egen benämning på sig själva.

  /Egoisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där var nog det trevligaste och mest empatiska jag har läst i den här frågan.
   /martin

   Radera
  2. Vad är det trevliga i att ljuga och påstå att svenskar inte har rätt till sin egen kultur?

   Radera
  3. Jag tycker också det var trevligt skrivet. Tänkvärt.

   (Nu ignorerar vi Micke tycker jag, han ser nazister i sin egen heltäckningsmatta...)

   Radera
  4. Bra inlägg Egoisten.
   Det är en stor begreppsförvirring i hela den här debatten mycket tack vare otydliga uttalanden av SD som sedan många utnyttjar genom att medvetet misstolka vad som sägs för att vinna billiga poäng..

   Radera


 9. Jag tror att SD kommer bana vägen för ett sundare politiskt klimat där ett riktigt, eller åtminstone tillräckligt riktigt, liberalt parti kan växa fram.
  ______________________________

  Har du gått högstadiet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, Mickes akademiska referensramar kryper fram :p
   Högstadiet . . . Oooooh!
   Gymnasiet . . . Aaaah! We not worthy!

   Nåja, vi har ju alla olika referensramar. Missförstå mig inte, många av de klokaste människor jag har träffat har varit lågutbildade. Men det är ju inget ett till ett förhållande, som synes :p

   Radera
  2. Missförstå mig inte, många av de klokaste människor jag har träffat har varit lågutbildade.
   ------------------------------------------------------
   Precis men nazisten Amenix tillhör inte dom såvida geniet inte fått instruktioner från partikansliet att fiska liberaler här genom att hävda att nazister och liberaler har gemensamma intressen samma sak. Han har fel bete.....på nazikroken.

   Radera
  3. @Micke
   "bla bla Nazist bla bla Nazist bla bla"
   Skriv vad du själv står för istället för att smutskasta andra? Eller du kanske inte kan?
   /martin

   Radera
  4. Micke, du kan börja med att läsa gymnasiets lärobok i samhällskunskap (Arena 123) och förfasa dig över att SD beskrivs som ett normalt, socialkonservativt parti, ingenting står det om nazism/nyfascism/rasism.

   Jag kan tillägga att en hel del frihetligt sinnade röstar på SD då det är det enda alternativet tills polletten trillar ned hos nått av de övriga (och jag köper inga fejkade pollett-nedtrillningar..), det som gäller är stopp för utländska tiggare och minskad asylinvandring i nivå med våra grannländer, eller åtminstone Göran Perssons nivåer. Alternativt skrotad välfärdsstat och typ 0kr i skatteupptag och 0kr bidrag till den bidragstörstande valboskapen som sossarna importerar. Det senare kommer dock vara så impopulärt att det är orealistiskt att börja med ett sådant drastiskt förslag.

   Bättre då om vi först minskar nivåerna till GPs dagar och drar samtidigt in lite välfärdsstat men spenderar på utbildning, infrastruktur och bättre företagsklimat o kanske minskad moms. Så får man successivt minska de båda allt eftersom. Och när det inte heller finns bidrag och gratisluncher att hämta i Sverige så kan läkeprocessen börja. Dvs endast seriös arbetskraftsinvandring, konventionsflyktingar och kärleks-migranter kommer att bemöda sig dyka upp.

   Inge mer automatiserad påfyllning av intoleranta religioner som till synes gör allt för att upphöja sig själva till så säregna väsen att de måste åtnjuta speciella särrättigheter på flera olika områden i samhället då de anser sig vara essentiellt annorlunda, samtidigt som de intalar sig själva att svenska skattebetalares bidrag är sänt från Allah eller ses som en form av religiös skatt som vi "otrogna" måste betala de muslimska självutnämnda "übermenschen" (källa bl.a. Mona Walter, ex-muslim).

   Nazikroken...? Den sitter du fast i sen tio år tillbaka Micketrollet. Sprattlande o gråtandes.

   Radera
 10. En nation är en kulturell och historisk gemenskap och inte samma som medborgare i ett land eller statstillhörighet.
  Han har inte sagt att folk ska berövas medborgarskapet för att dom är judar eller samer.
  Jag skiter själv i vad folk har för tillhörighet och röstar inte på SD.
  Hela dumdrevet från media är dock för att dom etatistiska svenskarna tror att nation är det samma som stat, vilket det inte är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kulturell och historisk gemenskap och även språklig gemenskap kan tilläggas.

   Inget fel att samerna får ha sin identitet kvar och judar sin fast dom bor i Sverige, jag skiter som sagt i det.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Han har inte sagt att folk ska berövas medborgarskapet för att dom är judar eller samer.
   ----------------------------------------------------
   Han har sagt att samer inte är svenskar och att judar inte kan vara det samt att dessa två grupper kan accepteras under förutsättningen att dom lyder nazidekreten om följsamhet mot dom riktiga svenskarna,

   Radera
  4. @Micke
   "bla bla Nazist bla bla Nazist bla bla"
   Du har inget eget att komma med va?

   Radera
  5. Den svenske mannen:

   https://pbs.twimg.com/media/B5FfviPCYAE2HBj.jpg

   Radera
 11. "Inga judar gasades i Auschwitz" - Förintelseförnekaren Martin Aagård på Aftonbladet:

  http://youtu.be/IrA_Ma8BrVk

  SvaraRadera
 12. Återigen visar du att du är en idiot. han säger inte att förintelsen inte skett (till skillnad mot dina vänner) han säger att han inte gör någon distinktion mellan judar och andra. Till skillnad från dig och dina nazivänner som gör så stor skillnad mellan judar och svenskar att dom förra inte kan bli svenskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då var det ju betydligt fler än 6miljoner som dog, om du räknar ALLA som dog i andra världskriget. & miljoner är siffran som syftar till de som hade judisk identitet.

   Du vill försvenska judarna, påsättovis är du lite som Hitler du också Micke... Lill-Hitler.

   Radera
  2. oj ett &-tecken smög sig in där det skulle stått "6 miljoner"..

   Radera
 13. Nja, Micke är inte som Hitler. Han har nämligen inget emot judar som är kommunister. På det viset liknar han Josif mer än Adolf även om den senare lät avrätta många av sina judiska ämbetsmän

  SvaraRadera
 14. Det skall naturligtvis vara " den förre" och inte " den senare"

  SvaraRadera
 15. Idiot..................Du heter Amenix. Du glömde det.

  SvaraRadera
 16. De flesta invandrare, inklusive jag själv anser att vi är invandrare. Vi är finnar, juggar, somalier, etiopier, irakier etc.
  Vi är INTE svenskar oavsett hur mycket vänsterblocket/miljömupparna försöker införliva oss i deras storsvenska identitet, "Alla är lika, Alla är Svenskar."
  Vi säger nej till detta och vill behålla våra ursprungliga identiteter.
  Vi är dock svenska medborgare (och många är till och med födda i Sverige). Vi har dock samma rättigheter och givetvis även samma skyldigheter som alla etniska svenskar i Sverige.
  Vänsterblocket vill dock alltid idiotförklara oss och ta bort våra skyldigheter och ge oss extra rättigheter. Vilket trams, vem vill vara en inkvoterad hora?
  Svenskens bild på SD är ju även den helt störd. Ni kallar dem för nazister, rasister, fascister etc fast de inte är det. Troligtvis har ni någon form av komplex och vill visa era "goda"/"förstående" inför oss invandrare. Men, vi har redan mammor och behöver inte en ny komplexfylld "mamma". Vi tar inte illa upp om en kriminell invandrare skickas ut, eftersom även vi vill att de skickas ut. Vi är inget "invandrar-kollektiv", vi är individer. De som inte sköter sig skall ut (för det är vi som drabbas av idioternas skottlossningar/bilbränder/våldtäkter etc, inte vänsterns "godhetsapostlar" som leker goda med andras pengar).
  Många invandrare röstar på SD, men personligen anser jag dem var ett sosse-parti och jag röstar inte på vänstern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 17. Undrar vad det är som gör att nazister (Amenix) tror att det är en bra ide att göra "jag är invandrare och älskar nazipartiet tricket"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke ljuger, men foton ljuger inte:

   http://sdkuriren.se/wp-content/uploads/2014/09/sverigedemokraternas-andra-valfi-620x350.jpg

   Radera
 18. Micke, du är en konstig prick....

  Jag är invandrare. Många av mina kompisar är invandrare.
  Många av mina invandrarkompisar röstar på SD, men jag känner ingen svensk som röstar på SD. Själv vill jag rösta höger, men det finns inga frihetliga partier. Bara en massa vänsterpartier med staten som lösningen. SD är ett konservativt sosse-parti. (Röda hus med vita knutar, bidragssamhälle & isolera sig från omvärlden).
  SD är ett vanligt parti, ej rasse/nasse/fascist-parti. Läs deras partiprogram. Om alla andra partier är helt förblindande av progressivt postmodernt kulturmarxistisk jumbo-humbo så är det ju självklart att ett parti med mer konservativa värderingar sticker ut från mängden. De synd att även de som kallar sig för nyliberaler i ekonomisk mening blir till tokiga kommunister när SD kommer upp på tal.... Det är väl så att svensken innerst inne är en kommunist/socialist. Det enda som skiljer de andra partierna åt är ju graden av kommunism.... Reinfeldt skrev om det sovande folket, men blev till lands-kommunisten i det nya kommunistpartiet när han väl fick makten.... Annie Lööf hyllade Ayn Rand och Thatcher, men blev till en kultur-sosse när hon blev partiledare (är kulturskribent hos aftonbladet nästa steg i karriären?). Hägglund pratade om att rulla tillbaka samhället, men när det väl kom till kritan, så blev det mer statlig styrning. Fp är ju reserv-sossar och inget man behöver slösa tid på.......
  Vart finns Frihetliga och konservativa Högern?

  SvaraRadera
 19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 20. Jag är invandrare. Många av mina kompisar är invandrare.
  Många av mina invandrarkompisar röstar på SD, men jag känner ingen svensk som röstar på SD. Själv vill jag rösta höger, men det finns inga frihetliga partier.
  ----------------------------------------------
  Just det....En invandare som känner invandrare.
  Du är Amenix och du skriver inlägg under andra identiteter därför att du är rubbad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför tog du bort inlägget där du till synes ropar efter mig? För mycket glögg? Var är IP-loggen som visar att jag skriver alla inlägg som du tillskriver mig på helt lösa antaganden grundade i glögg-glaset?

   Kom igen nu din slapptask. Du är patetisk.

   Radera
 21. Patetiskt är att låtsas vara invandrare för att uttrycka exakt samma skit med exakt samma brist på formuleringsvariation som du lider av normalt.
  Jag är helt övertygad om att du är psykiskt sjuk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser att du undermedvetet beskrev dig själv där. Väldigt träffsäkert.

   Radera
  2. Micke, är du helt korkad....
   Amnexis får skriva för sig, jag skriver för mig.
   Jag är invandrare och jag köper inte vänsterns tvångsinförlivande in i den stor-svenska identiteten.
   Jag är dock svensk medborgare, vilket inte är samma sak.

   Radera
  3. Du är svensk medborgare? Enligt nazipartiet som du slickar i röven är du bara det så länge RIKTIGA svenskar TOLERERAR dig.

   Radera
 22. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.