2015-01-07

2015 - Ett år då det kan bli åka av


Om alla är klara med sitt helg-, kläm- och mellandagsfirande nu – så pockar verkligheten på vår uppmärksamhet.

Det är lite oklart vem som för tillfället egentligen bestämmer i Sverige. Men genom en överenskommelse mellan regeringspartierna och allianspartierna har man kommit fram till att låtsas som om Sverigedemokraterna inte finns.

Priset för detta är att den borgerliga oppositionen har fått lova att inte driva borgerlig politik vad gäller sådant som har koppling till landets budget, under överskådlig tid. Den parlamentariska demokratin befinner sig därmed i något slags undantagstillstånd.

I EU håller man på att stålsätta sig inför att det grekiska nyvalet kan komma att leda till en ny euro-kris. Och även om det på något sätt skulle gå att dumpa Grekland kan Spanien, Italien och Cypern lätt dras med om saker och ting börjar bli skakiga. Detta i ett läge där EU inte lyckas få fart på tillväxten eller få arbetslösheten under kontroll.

Samtidigt beter sig Ryssland besvärande påträngande och president Putin förefaller allt mer oförutsägbar. Konflikter med omvärlden och ett fallande oljepris är på väg att ödelägga den ryska ekonomin. Situationen i öst är osäker och det drabbar även oss, med kränkningar av vårt territorium.

USA håller på att utvecklas till en polisstat. Militärt verkar det för tillfället som om man har sönder minst lika mycket som man eventuellt fixar. NSA:s massövervakning är ett mycket påtagligt problem, både i USA och i resten av världen. Dollarn stärks visserligen och en del ekonomiska indikatorer pekar åt rätt håll – samtidigt som man har en underliggande ekonomisk obalans av gigantiska proportioner.

Arabvärlden är på väg in i ett storskaligt krig med osäkra och ständigt förändrade allianser och konstellationer. Allt fler människor tvingas fly, vilket spiller över på oss så väl i form av flyktingströmmar som en risk för att vi importerar regionens konflikter till europeisk mark.

Den samlade bilden är att vi har ett år av osäkerhet, instabilitet och djävulskap framför oss. Frågan är hur detta kommer att påverka vårt samhälle.

Det är i sådana här tider som den härskande politiska klassen brukar flytta fram sina positioner.

Det är nu Europa inte bara kan få se ett politiskt, utan även ett ekonomiskt undantagstillstånd.

Det är i lägen som detta som polisstaten breder ut sig, polisen militariseras och massövervakningen utökas.

Det är vid sådana här tillfällen som makthavarna tycker att det är allt för riskabelt att tillåta fria informationsflöden.

Det är nu det ligger i farans riktning att våra medborgerliga och mänskliga fri- och rättigheter kan komma att urholkas ytterligare.

Insatserna höjs i det politiska spelet – och det är nu viktigare än någonsin att vi tydligt tar strid för ett fritt och öppet samhälle.

Vi får inte låta fruktan och negativa förväntningar bli självuppfyllande profetior.

4 kommentarer:

 1. Ja det är nu som det är dags att låta håret växa tända en puka och säga peace brother!

  SvaraRadera
 2. Jag har börjat fundera på NWO-gänget igen. Att de finns och är aktiva förnekas ju av ingen så jag undrar varför nästan ingen spekulerar över deras roll när det gäller olika svårbegripliga skeenden i europa och resten av världen. Om man spekulerar i att en en elit, som exvis ordnar Bilderbergsgruppens träffar, styr media, ekonomi mm och har västvärldens lednade politiker i sitt stall strävar efter total världsdominans och kontroll så ser man ett mönster. Eftersom ingen tar in dessa och deras agenda i ekvationen när man spekulerar över varför regimer i arabvärlden störtats, centralisering och avdemokratisering av EU, obegriplig imigrationspolitik i många länder, Ryssland beter sig aggressivt, mm, mm så ser jag mina funderingar som spekultaioner av konspirationsteoretisk art, men det är ju uppenbart att Bilderberggruppen finns, planerar sådant här, vår media och politiker deltar men ingen rapporterar ett knyst. Det är konstigt och ger anledning till misstänksamhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För de som fortfarande tvivlar på Bilderberggruppens existens, gå in på deras hemsida vettja:

   http://www.bilderbergmeetings.org/index.php

   Radera
  2. Sen borde alla som funderar över EU och Europas utveckling läsa Rickard Nikolaus van Coudenhove-Kalergi's böcker. Och se vad han hade för idéer o sen jämföra med vad vi har fått idag...

   När man sen ser vilka som får Coudenhove-Kalergi stiftelsens pris så börjar man ana oråd:

   http://www.european-society-coudenhove-kalergi.org/europapreistraeger5.asp

   http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Nikolaus_von_Coudenhove-Kalergi

   http://www.hellasforce.com/en/the-coundenhove-kalergi-project-the-genocide-of-people-of-europe/

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.