2015-02-11

På radio - om Aftonbladet och FlashbackI dag var jag i radio (SR P4 Extra) ett par minuter om Aftonbladets drev mot Flashback. Även Aftonbladets chefredaktör Jan Helin medverkar.

Jag antar att jag blev tillfrågad på grund av en bloggpost jag skrev i förrgår. [Länk»] Som vanligt är det begränsat med tid och man hinner bara få sagt lite av allt man skulle vilja få fram. Men ändå.

Du kan lyssna på inslaget i spelaren ovan, på Soundcloud» eller hos SR».

90 kommentarer:

 1. TACK för dina kloka ord i intervjun!

  SvaraRadera
 2. Det enda jag saknade var väl ett påpekande om att vi har ett polisväsende som har till uppgift att utreda brottslighet. När andra tar sig den uppgiften går det snarare åt lynch-mobb-varianten.

  SvaraRadera
 3. Tror inte jag har hört någon här som ansett det vara ett problem att Wikileaks lämnade över material som man skaffat sig genom att bryta mot lagar till media.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som blir absurt i detta fall är att man försvarar att man fått material på olaglig väg med att man använder det för att avslöja saker som man anser vara olagliga (hets m.m.).

   Hur skall Aftonbladet ha det?

   Radera
  2. Dessutom har Wikileaks material gått ut på att granska makten, exponera maktmissbruk och ge medborgarna möjlighet att göra en demokratisk granskning.

   Vad Researchgruppen och Aftonbladet gör är främst att hänga ut enskilda medborgare.

   Makten skall vara transparent. Vanligt folk skall kunna känna trygghet vad gäller rätten till privatliv.

   Radera
  3. Så säger den makt som du inte anser det rimligt att övervaka på samma sätt som Wikileaks gör. Den sitter idag enligt undersökningar på 19 procent av väljarna. När den börjar fundera anonymt över var den ska köpa vapen på olika forum så vill i alla fall jag ha en indikation om det.

   -------------------------------------------------
   Kent Ekeroth, partiets ledamot i Riksdagens justitieutskott: ”Vårt land riskerar på sikt att drabbas av inbördeskrig om inte Sverigedemokraternas ord tas på allvar … vår civilisation hotas av undergång. Vi kan välja att ta strid eller gå under i en stilla suck.”

   Radera
 4. När andra tar sig den uppgiften går det snarare åt lynch-mobb-varianten.
  ------------------------------
  Som Wikileaks eller anonymous?

  Kan man säga att vi ska tvingas stå ut med en diskussion om vilka överträdelser mot lagar (ingrepp i vår integritet från självutseedda frälsare) som ska ses som politiskt korrekta ? Vissa är det medan andra inte är det?

  SvaraRadera
 5. Bra insats HAX. "Hets mot folkgrupp" är en gummiparagraf. Se t.ex. Dan Park-fallet.. När aftonbladet ska agera domstol genom dataintrång, så påverkas hela kedjan av röster från de mest extrema till de mer moderata: risken är uppenbar att folk anpassar vad de säger: ett tydligt hot mot yttrandefrihet och i förlängningen demokratin.

  SvaraRadera
 6. @Mike Vad är inkonsekvent?

  SvaraRadera
 7. Finns ingen inkonsekvens: Att statsmakten granskas är tecken på demokrati att privatpersoner granskas är polisstatsfasoner! Punkt.

  SvaraRadera
 8. Förövrigt var SR-programmet onyanserat, ytligt och väldigt tendensiöst...

  SvaraRadera
 9. Men varför bryr sig någon om vad som skrivs om dem på Flashback? Det är bara att lägga in en spärr i sin browser så att den inte laddar sidor från Flashback, inte visar bloggposter med ordet Flashback samt skickar mail med ordet Flashback till spamlådan.

  Om det å andra sidan rör sig om rena förföljelser ska polisen gripa in snabbt och effektivt.

  SvaraRadera
 10. Det är inkonsekvens att hylla brott som innebär olagligt anskaffande av information i det ena fallet och fördöma det i det andra. I fallet om sopstationsforumet vet ingen ens OM det skett något brott. Mig veterligen har man tidigare pusslat med öppet existerande information och det är inget brott.

  SvaraRadera
 11. Dom här människorna har ägnat sig åt verksamhet som ni hyllat här så länge jag läst den hår bloggen. Förr eller senare pissar man dock i motvind.

  SvaraRadera
 12. Om Kommunistpartiet som är en obetydlig sekt företrädesvis o Göteborg haft 13 procent, vågmästarroll och krävt förstatligande av all egendom så hade ingen av er brytt er om den personliga integriteten om det gäller att punktmarkera deras politikers SANNA privata agenda.

  Det är ert svajande när det gäller nazisterna som är problemet. Det skapar yrsel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. (Sd) på 19.0%, snart större än (m)

   http://cornucopia.cornubot.se/2015/02/sd-pa-190-snart-storre-m.html

   Radera
  2. SD borde skicka blommor till mickevänstern som tack för hjälpen.

   Radera
  3. Ja det ör konstigt även om det bara är en undersökning om man betänker att ni släpar på en försäkringsfuskande och spelberoende partiledare som jobbar fast han är sjuk.

   Radera
  4. Skicka blommorna till honom.

   Radera
  5. Är det PK att sitta vid köttgrytona i etablissemanget nu?

   SD PK alltså?

   Nazipk?

   Radera
  6. Kötta på Micke, med din hjälp når vi 26% 2018.

   Radera
  7. Micke du har fortfarande inte fattat att SD får röster trots allt det där eftersom vad är de politiska alternativen till 7-klövern annars?

   Därför kan du fortsätta skrika dig hes om allt dumt SD pellejönsarna hittar på, det är inte pga dem som de får ökat stöd, när du och media fattar det så kanske en normal debatt kan komma till stånd!

   Radera
  8. Inte med dig i tio inkarnationer av lallande anonym idiot.

   Radera
  9. Anonym äger Nazi-Micke!

   Radera
  10. Nazi-Micke visar öppet sitt förakt för yttrandefriheten och rätten att uttrycka sig anonymt. Ska han attackera brevhemligheten härnäst?

   Radera
 13. Aftonbladet t ä n j e r på lagen på exakt sama sätt som wikileaks,
  T ä n j e r.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medlen må vara desamma men ändamålen är så vitt skilda så det kommer du aldrig att förstå din lilla polisstatsälskare.

   Radera
 14. @Micke

  Spelar ingen roll om de är nazister. Privatpersoner skall inte "avlyssnas" på detta sätt. Om det gäller en förestående kärnvapenattack kan det möjligen vara rimligt att SÄPO får sådana befogenheter, men knappast något för AB att kartlägga personer med misshagliga åsikter.

  SvaraRadera
 15. @Micke wikileaks går mig veterligen inte på privatpersoner...

  SvaraRadera
 16. Varför är det så viktigt för er att Ankars position görs privat?

  SvaraRadera
 17. @Micke För yttrandefrihet och åsiktsfrihet (!). Saken är att hela kedjan av uttryck kommer förändras om man är bevakad, människor kommer tänka till och uttrycka sig försiktigare och mer politiskt korrekt vilket hotar det fria samhället. Människor kommer att undvika mycket kontroversiella frågor t.ex. sexköpslag invandring narkotikapolitik etc.

  SvaraRadera
 18. Ja det finns en logik i det men jag har tyvärr inte sett någon tydlig och konsekvent linje bland som som skriver på den här bloggen och det är först nu som den prövas. Romantiserandet av datastöld som politiskt vapen (wikileaks ägnar sig åt politik, inte information) har varit legio . Det är därför jag kroknar men i princip har du (och Hax) rätt.

  SvaraRadera
 19. Bra insats av HAX, men jag saknade ett specifikt sakargument mot Helin. Helin försökte skylla ifrån sig och säga att de enda som drabbades var rasister, hatare osv. Men detta är felaktigt. Att grupper som Research-gruppen kommer åt hela flashback-databasen innebär en repression av alla kontroversiella yttranden på sajten, och av anonyma kontroversiella yttranden över internet generellt. Massvis med människor som tidigare postade inom områden som Helin "inte avsåg" med sin attack kommer i mindre utsträckning posta fritt i framtiden. Förtroendet för möjligheten att vara anonym är rubbat, och det drabbar alla. För att ta ett exempel som tom Helin kan förstå: säg att jag kommer över data på all konfidentiell korrespondens Aftonbladet har med sina källor, är det då enligt Helins logik OK att jag publicerar den korrespondens där jag misstänker att källan begått ett brott? Att publiceringen skulle kunna leda till minskat förtroende för tidningars, och i synnerhet Aftonbladets, förmåga att skydda sina källors anonymitet, är inget jag behöver ta hänsyn till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var viktigare med påvliga jämförelser...

   Radera
 20. @Jibber Faktum är att Flashback är mycket viktigare än Helins lilla aftonblaska..

  SvaraRadera
 21. Vill bara ge dig lite gammaldags beröm. Jag tycker du gjorde bra ifrån dig på P4.

  SvaraRadera
 22. Kan man säga att riket borde styras från Flashback och att siten bordes ges en egen arme och säkerhetspolis?

  Skyddsvärdet är högre än nationens har jag förstått?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du att Flashback hotar rikets säkerhet?

   Detta handlar om att media granskar folket åt makten, istället för att granska makten åt folket. Sånt kommer du aldrig begripa dig på Micke, eftersom du är ett vänstertroll som rabblar efter mall likt Putins trollfabrik.

   Radera
  2. Nån länk till dom?

   http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/ar-sd-putins-nyttiga-idioter_4267651.svd

   Radera
  3. Hök-Micke vill ha krig mot Ryssarna, det vill inte SD. DU vet inte vad du snackar om. Vore kul om du kunde formulera egna tankar nån gång istället för länkar till ovidkommande artiklar....

   Radera
  4. Roande att höra en Sverigedemokrat hävda att Per Gudmundson är ovidkommande.
   Roligaste inlägget du skrivit sedan du hävdade att Bonniers och Judiska rådet är antisemiter

   Radera
  5. Ovidkommande för diskussionen. Det andra har ju du endast fantiserat ihop. Ren lögn.

   Desperat nu Micke? Du klarar det, SD på 26% 2018. Micketrollet - SDs lilla juvel.

   Radera
  6. Du har bokstavligen skrivit att Judiska rådet och Bonniers är antisemiter när dom kritiserar SD.

   Du skriver oupphörligen den typ av saker man förväntar av alla nazister.

   Frågan är bara om du mer mer nazist än idiot?

   Radera
  7. Nazi-Micke kallar folk idioter....

   Radera
  8. @Micke föreslår att du lägger av med att kalla folk du inte känner för nazister. Bara ett förslag i all välmening. Din jämförelse med Wikileaks måste jag säga är häpnadsväckande. Wikileaks sparkar uppåt, mot den enda kvarvarande supermakten dessutom. De har avslöjat krigsbrott och hur amerikanska armén försökt mörklägga dessa. Och de har gjort det med risk för sina egna liv, det är därför Assange lever under belägring på en ambassad. Aftonbladet sparkar neråt mot personer med liten eller ingen medial plattform från vilken de kan försvara sin heder. De sysslar med mobbning i syfte att begränsa yttrandefriheten- det gäller även din yttrandefrihet i det långa loppet.

   //Mogura

   Radera
  9. Jag förslår att du ger mig samma frihet som du ger nazisterna och högerextremisterna på den här bloggen.

   Radera
  10. Wikileaks sparkar uppåt,

   Det är en subjektiv uppfattning som jag inte delar då jag anser att Assange är inkonsekvent i sitt förhållande till makten.

   Radera
  11. http://www.newstatesman.com/blogs/the-staggers/2012/03/belarus-assange-lukashenko

   Radera
 23. Anonym äger Micke-trollet!

  SvaraRadera
 24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke-trollet börjar få svårt att hålla sig innanför ramarna igen.Tourettes?

   Radera
  2. Nja jag sa att han är en skitig Sverigedemokrat och att han svårligen kan förstå vad jag menar och använder då normalretorik för nazister privat på flashback så att han förstår.
   Du däremot är en klinisk idiot så mitt svar till dig är

   19 % Grattis! Jimmie kan säkert också sälja Sodastream åt käringarna när det vänder.

   http://www.realtid.se/ArticlePages/200411/15/20041115191231_Realtid062/Wachtmeister_Ian_Soda_260.jpg   Radera
  3. Anonym äger micke midmus

   Radera
  4. Alla kan se Mickes nazi-retorik.Det är inte särskilt svårt.

   Radera
  5. Micke skriver idioter men menar untermenschen.
   Men det törs han inte skriva.
   Kan inte någon hänga ut honom på Aftonbladet?Var är Researchgruppen när man behöver dem?

   Radera
  6. Micke sitter hemma framför tangentbordet med lösmustachen på och heilar fram idiot nazist.
   I hans egna lilla värld är Micke den gode nazisten!

   Radera
  7. Ja jag menar undermänniskor.Ni är undermänniskor. Mindre värda än andra och inte riktiga svenskar.

   Känns det tydligt?

   Radera
  8. Micke är bara en obetydlig liten skrivbordskrigare som sitter någonstans och trollar i tron att det betyder något.Han är lika enkelspårig som en dörrknackare från Jehovas vilket ger en indikation om hur lite han tar till sig av verkligheten.
   Varför lägger ni inte tid och kraft på att ge er på Helin och Mattsson som faktiskt sitter på makt i verkligheten istället?
   En aldrig så liten påverkan där kan faktiskt förändra mycket.Helin fick ju panik när den oantastlige Bard öppnade munnen.

   Radera
  9. Micke kommer ut som Nazi-Micke med vevande högerarm!

   Radera
  10. Häng ut Nazi-Micke i Aftonbladet!

   Radera
  11. Kanske dags för din kvällsmedicin och din månadsspruta?

   Radera
  12. Helin fick ju panik när den oantastlige Bard öppnade munnen.
   --------------------------------
   Bard är en käring.

   Radera
  13. Nazi-Micke visar öppet sitt förakt för HBTQ-personer !

   Radera
  14. Att hävda att Bard inte kan ha samma egenskaper som andra käringar oavsett om dom är män eller kvinnor är diskriminering.

   Radera
  15. Det är bra Micke!Stå på dig!Vi är många kamrater här i Sunnansjö som står bakom dej!

   Radera
  16. Vem hade trott att du är invandrare och sitter på en flyktingmottagning och trollar?

   Radera
  17. Nazi-Micke visar öppet sitt förakt för invandrare!

   Radera
  18. Har du skrivit ett enda inlägg i sak på den här bloggen som inte varit trollande om vad jag säger och inte säger?

   Kan du peka på ett sammanhang där du inte trollar?

   Radera
  19. Anonym äger Micke-trollet!

   Radera
  20. Det verkar som om Micke inte uppskattar att bemötas på samma sätt som han bemöter...
   Intressant!

   Radera
  21. Det är svårt att känna några sympatier för Micke som vanligtvis öser invektiv och förolämpningar över sina meningsmotståndare.När han dessutom talar i termer av undermänniskor är botten nådd och det är inte mer än rätt att han får vad han förtjänar.
   Skit ska skit ha som det heter !

   Radera
  22. Ja visste det. En trollande idiot.

   Radera
  23. Anonym äger Nazi-Micke!

   Radera
  24. We are legion.

   Radera
  25. Det var jag som sa det.

   Radera
  26. Micke du är värsta internet hataren som jag har stött på, speciellt med ditt förakt mot alla som inte håller sig inom din snäva åsikskorridor. Så tröttsamt att läsa alla dina invektiv.
   Men det roligaste är att du tror att det en person du har emot dig, det är faktiskt det bästa skämtet hur lurad du är.

   Radera
  27. Se där.Idioten har lärt sig ett nytt ord.

   Radera
  28. Nazi-Micke visar öppet sitt förakt mot de som går SFI.

   Radera
  29. Micke däremot kan bara två ord, idiot och nazist. Nazist-micke hatar alla som utbildar sig.

   Radera
  30. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  31. Du menar att jag ska gratulera dig för ditt sinnesslöa trollande där du låtsas vara invandrare?

   Du har uppenbarligen inga gränser Amnexis.

   Radera
  32. Dagens skratt Nazist-micke tror det är amnexis som gömmer sig bakom alla dessa anonyma, nu kan inte svara för de andra anonyma men själv är jag mig själv som är förbannat trött på ditt nazist hit och nazist dit.
   /en anonym som tycker synd om Micke

   Radera
 25. Aftonbladet kör i diket precis som Expressen.
  Att samarbeta med researchgruppen ger inga stilpoäng längre.
  Det var bättre förr,då kunde en flirt med vänsterextremisterna inkassera applåder från kompisarna där på Söder.
  Nu för tiden sjunker bara upplagan vidare och man ifrågasätts av "effektsökare".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jan Helin verkar inte uppskatta mothugg så mycket är säkert.Hade varit mer praktiskt på alla sätt om han och Mattsson fick bestämma själva?

   Radera
 26. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nazist-micke raderar sitt skit, men stanken ligger ändå kvar.

   Radera
 27. Vi tar det nu istället grisen.

  Tre av din av goda vänner tar smällen åt dig så du slipper. Skriv och tacka dom:

  http://www.expressen.se/nyheter/tre-nazister-gripna-for-hot-mot-expressen/

  SvaraRadera
 28. Hörde att de greps med papper och penna i högsta hugg när de skulle intervjua David Baas angående uthängningarna av nazze-brudar. Som tydligen är viktigare att visa med namn och bild än somaliska gängvåldtäktsmän på färjor.

  Under tiden besköts Lars Vilks av en islamist i Danmark på ett möte om äkta yttrandefrihet.

  Att det väller in hundratals jihadister i Sverige varje år bryr sig inte micktrollet om, han är bekymrad över mediefolks personliga vendettor med en handfull nazister.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.