2015-03-11

Europaparlamentet i dag: OK att inskränka grundläggande fri- & rättigheter på nätet


Nybloggat på HAX.5July.org:


Japp. I dag har Europaparlamentet uttalat att det är OK att inskränka våra grundläggande medborgerliga fri- och rättigheter – på internet.

3 kommentarer:

 1. Jag håller inte riktigt med om din tolkning av punkt 5, det EU-parlamentet har sagt är snarare att när grundläggande friheter måste inskränkas (vilket de ibland måste även i verkligheten), så kan det endast ske om en domstol först tillåter det, samt att ingreppet är proportiornerligt mot brottet.

  Så de har inte sagt att det är ok att inskränka grundläggande friheter hursomhelst - bara att en domstol måste avgöra när det blir nödvändigt att inskränka friheter. Detta är exakt vad Piratpartiet har stått för i vått och torrt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "If so, naturally it’s a good thing that it’s going to be done under rule of law and after due process. But is it at all acceptable to limit our fundamental rights?"

   Radera
  2. Fast, det är ju direkt en fråga om vad grundläggande rättigheter är.

   Är det en grundläggande rättighet att du som individ skall ha rätten att kunna röra dig med full frihet, även OM du begår ett lagbrott grovt nog för fängelse? För isåfall skall ju fängelser bort, utan tvekan. Och då blir det plötsligt problematiskt, för vad ska vi då straffa mördare, våldtäktsmän och andra?

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.