2015-03-10

För mycket kärlek efter Eskilstuna-branden?


Det verkar alltså som om det inte var en brandbomb, utan en överhettad fritös som orsakade branden i en moské i Eskilstuna på juldagen.

Det var ju skönt. Ett hatbrott mindre.

Och man kan notera att en och annan offentlig person var lite för snabb med att peka finger och dra slutsatser om vad som skett. Intressant och sedelärande.

Men all denna... skadeglädje? Det senaste dygnet har jag sett den lite varstans. Och den ger mig dåliga vibbar.

Visst, en del människor råkade visa lite omtanke och kärlek efter branden – i "onödan". Vilket jag har svårt att bli upprörd över.

Det förefaller som om Sverigedemokraternas antiintellektuella, vulgära ton sprider sig i samhället.

Uppdatering: Läs även BLT – Mycket mer än en fritös »

16 kommentarer:

 1. Inte så svårt att förstå, tycker jag. Redan dagen efter hade alla politiker och debattörer klart för sig att det:

  1) var ett hatbrott
  2) var vita svenskar som låg bakom
  3) var SD som hade det yttersta ansvaret.

  Vi som läst vad brandmännen hade sagt - att branden verkade ha startat i köket - kunde inte riktigt förstå hur maskerade nazister kunde starta en brand där utan att bli sedda. Men storyn var redan bestämd, precis som den var med den afrikanske man i Malmö som blev kallad för neger och slängd från en bro. Så länge media trodde att det var vita sverigedemokrater som låg bakom så var det krigsrubriker i media, debattartiklar om rasism, och återigen så var det SD som bar ansvaret.

  När mannen berättade att gärningsmännen hade urprung i Mellanöstern, då blev det tyst i media. Ingen bad om ursäkt för att de dragit förhastade slutsatser, ingen ens reflekterade över om det är bra att genast skriva så otroligt polariserade debattartiklar där man utmålar alla svenskar som del av en rasistisk struktur.

  Om antiintellektualismen och det vulgära tonläget började någonstans så var det på medias debattsidor och "antiraisters" Twitterkonto.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ngen bad om ursäkt för att de dragit förhastade slutsatser
   -------------------------------------------------
   Dom kanske borde anamma er metod som n i systematiskt använt i 35 år och säga att det som bevisligen har hänt inte har hänt ? Det funkar ju bra för dom troende i alla fall.

   Radera
 2. Många av etablissemangets företrädare gick omedelbart ut och krävde åtgärder mot "hatbrott" från det offentliga. Jag har faktiskt för mig att skattepengar redan öronmärkts just med hänvisning till denna händelse. Återigen visar Hax att han bara är liberal till namnet men snarare är att betrakta som någon sorts postmodern socialist, låt vara av det förment frihetliga slaget.

  SvaraRadera
 3. Det här visar bara på den totala besattheten som finns vid en icke existerande "islamofobi". Den extrema uppmärksamhet som moskébranden fick kan jämföras med att man totalt ignorerar de många hundratals riktiga attacker som drabbar judar och judiska församlingar.

  Så då är det klart att man är lite skadeglad när de vanliga idioterna visar sig ha fel, åter igen.

  Finns det överhuvudtaget något exempel på rasistiska attacker som utförts av svenskar mot muslimer? De få fall av påstådda attacker, som alltid får extrem uppmärksamhet i media, har ju alltid visat sig vara något helt annat när sanningen till slut kommer fram, och då blir det plötsligt dödstyst i alla media.

  SvaraRadera
 4. Se Jan Millds filmer om branden och bränder öht

  https://janmilld.wordpress.com/2015/03/09/brandfara/

  SvaraRadera
 5. Nazipacket kvittar 25 mord mot en fritösbrand.

  SvaraRadera
 6. Sjunger sakta nazikumbaya för dom oskyldigt utpekade och vi glömmer mordhoten avföringen i kuvert till folk med fel uppfattning dom nerbrända romlägren och allt annat. En gång för alla.

  SvaraRadera
 7. Finns det överhuvudtaget något exempel på rasistiska attacker som utförts av svenskar mot muslimer?
  -------------------
  Lika få bevis för det som för att Auschwitz nånsin funnits.Det är helt klart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, släng upp några länkar då, om det nu finns så många exempel. Eftersom sådana händelser ger flera veckor av krigsrubriker borde det inte vara svårt att hitta några konkreta exempel.

   Radera
  2. Finns inga exempel på högerextremt våld vare sig i Sverige eller någon annanstans under hela 1900 talet.

   Finns inga länkar.

   Allt våld utövas av sossar.

   Radera
  3. Fortfarande inga länkar till islamofobiska rasistattacker, så jag tolkar det som att du erkänner att jag har rätt. Det finns ingen islamofobi bland svenska folket som behöver bekämpas med "kärleksbombning".

   Radera
  4. Fortfarande inga länkar till islamofobiska rasistattacker,
   -----------------------------------
   Hur många gånger ska jag säga det.Nazism och pragmatisk nazism är en fredsrörelse som förespråkar kärlek och att alla ska ha röd bomullsklänning med vita prickar.
   Dom utövar inte våld och dom älskar judar och araber.

   Radera
  5. Du menar typ antirasistiske Hitler?

   http://youtu.be/XihlS9aPgMc

   Radera
  6. Nej typ ditt skitparti och dess mindre pragmatiska systerpartier och rörelser och du.

   Radera
  7. Bla, bla ,bla... The bullshit is strong in this one...

   Radera
 8. En fri tös i en moské är en ohållbar kombination.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.