2015-03-24

KD: Adaktusson tycker synd om Adaktusson


När Kristdemokraterna nu väljer ny ledning tycks det väcka mest uppmärksamhet att partiets EU-parlamentariker Lars Adaktusson inte föreslås ingå i partistyrelsen.

Lika så gott tycker jag. Adaktusson är en egocentrerad, ytlig politiker som anser sig ha rätt att flyta ovanpå eftersom han är före detta journalist.

Värt att notera är att det just nu sänds lite blandade signaler om Adaktussons kandidatur. Expressen skriver...
– Det finns ju så många duktiga människor som har diskuterats för olika poster och vi hamnade på att det här tyckte vi att det var bäst för partiet just nu, säger Chatrine Pålsson Alhgren som säger att man erbjudit Adaktusson en plats i partistyrelsen som han tackat nej till.
Samtidigt skriver Adaktusson själv, på sin blogg...
"Konkret har det här lett till att några inflytelserika partiföreträdare aktivt agerat för att mitt namn inte ska finnas med i det nya partipresidium som valberedningen haft i uppdrag att föreslå. Jag beklagar detta men inser självfallet att dessa personer är i sin fulla rätt att driva sin linje - även om det nu skett med metoder som i de flesta partier skulle anses dubiösa"
"Min slutsats blev därför att dessa personers aktiva motstånd undergräver mina möjligheter att arbeta och ta ansvar för den politiska förnyelse som jag tror är nödvändig. Inför utsikterna att blockeras av interna motsättningar och bli en bricka i ett politiskt spel har jag därför i dagsläget valt att tacka nej till valberedningens fråga om jag vill kandidera till posten som ledamot av partistyrelsen."
Adaktusson tycker synd om Adaktusson. Adaktusson tycker att partiet får skylla sig självt om det inte gör honom till vice partiledare. Då vill han inte vara med i partistyrelsen, alls – utan väljer att sätta sig på läktaren, där han kan häckla utan att behöva ta ansvar.

Men några andra som tycker synd om Adaktusson har inte synts till i media. I vart fall inte vad jag har märkt. (Vi får väl se om det blir någon kupp på partistämman.)

Det verkar som om det är på väg att gå upp för kådisarna att Lars Adaktusson bara är en primadonna.

Uppdatering: KDU-ordföranden Sara Skyttedal och riksdagsledamoten Tuve Skånberg tycks nu ge Adaktusson något slags halvhjärtat stöd.

2 kommentarer:

  1. Roligt att Dacke får sig lära sig att makt kommer ur pipan på ett uthängningsdrev, inte från en högskoleexamen eller att öva "seriös min" framför spegeln.

    SvaraRadera
  2. låter ju precis som dig Hax när personer inom piratpartiet motsatte sig att ha dig i styrelsen, du gav upp innan precis som Adaktusson. Sluta kasta sten i glashus Hax!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.