2015-03-24

Miljöpartiets olidliga falskhet


Miljöpartiet tänker tydligen rösta rakt emot sin egen politik – igen. Denna gång handlar det om en riksdagsmotion om uranbrytning.

Utan att ge mig in i sakfrågan är det bara att konstatera att MP sviker sin politik, sina principer, sina medlemmar och sina väljare gång på gång på gång.

Det är intressant att se vad makt gör med människor. Möjligheten att få bestämma över andra är så lockande att det blir sak samma vad man får möjlighet att bestämma. Medlemskapet i maktklubben är så förblindande att skälet till att man gav sig in i politiken från början får stå tillbaka.

Dessutom är ledande miljöpartister givetvis medvetna om att de sviker sina principer. Vilket möjligen får dem att bli definitionsmässigt onda. Eller i vart fall falska.

Frågan är hur länge MP:s medlemmar och väljare tänker acceptera partiets tilltagande moraliska förfall.

Uppdatering: Nyheten om riksdagsmotionen »

9 kommentarer:

 1. Påminner en del om tänkandet som finns hos en del kristna. Att eftersom man är kristen är valet av KD det självskrivna valet. Det man i själva fallet gör är att man lever kvar i idéerna från det förflutna och som inte har mycket överens eller ingen alls med den politik som förs idag. Märkligt det där.

  SvaraRadera
 2. Vet inte vad nämna omröstning handlar om men om dom röstar EMOT uranbrytning så är dom ju EMOT miljövänlighet.
  Sen vet jag iofs att Mp rent kategoriskt är emot kärnkraft, att det sen innebär massor av med co2-utsläpp verkar litksom inte höra till saken... :/

  /K

  SvaraRadera
 3. En smula uppenbar bloggpost. Det var väl länge sedan som MP var trovärdiga i allmänhet, lojala mot "den gröna idén" eller vad de kallar sin ideologi för den här veckan i synnerhet? V och MP har ännu inte blivit annat än i praktiken stödhjul till den allt mer rostiga socialdemokratiska partikolossen. Visst, de kan säkert ställa detaljkrav här och där, men i praktiken händer ju ingenting; ingen medborgarlön, inget stopp till förbifart Stockholm än att generellt obstruera, med all sannorlikhet ingen stängd Bromma flygplats, inga mer pengar till järnvägen men däremot mer pengar till försvarmakten. Inte särskilt grönt som jag ser det, men jag är bara insatt i den gröna ideologin på teoretisk nivå, kanske har jag missat det finstilta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Armén har ju iallafall gröna kläder

   Radera
 4. Jag vet vad makt gjorde med Piratpartiet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vet jag också, det resulterade i FI/MP-light och medförde att PP åkte ut ur EU-parlamentet.

   Radera
 5. Referenser till motion och att MP kommer rösta emot?

  SvaraRadera
 6. Miljöpartiet är de värsta sell-out:s som skådats inom svensk politik i mannaminne.Självklart hittar man dem flankerade av sossarna.
  Men ingenting av detta hade varit möjligt utan det uttalade samarbetet med Alliansen genom DÖ.
  Finns numera inte en vänstersocialist som inte lyfter på hatten när AKB kommer på tal

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.