2015-03-08

Tillbaka till framtiden: Om ryssen kommerRyssen, taktiken, säkerhetspolitiken och värnpliktens eviga lockelse för våra politiker... Allt känns igen från Kalla Kriget och början av 1980-talet.

Youtube »

9 kommentarer:

 1. Lite senare ur samma avsnitt: http://youtu.be/XyJh3qKjSMk

  SvaraRadera
 2. Vadan detta motstånd mot värnplikt? -Vi är ju så illa tvungna om vi ska ha någon som helst chans mot eventuell rysk aggression. Ett yrkesförsvar finns det uppenbarligen inte resurser till (behövs i alla fall 2-3 % av statsbudgeten, förmodligen mer). Således kvarstår alternativet hybridförsvar; en hård kärna av professionella soldater som sköter fajtandet och en hord av värnpliktiga som sköter allt annat. Finland visar vägen; de får ut 3-4 gånger mer försvar för pengarna för att de fortfarande använder slavar....förlåt jag menar värnpliktiga. Vi har helt enkelt inget val. Vill vi ha försvar utan att betala för det är det slavkraft som gäller, finns inga andra alternativ (tja, vi kan ju alltid göra som vi gör nu, och hoppas att inget händer, vilket verkar vara S och M:s inställning).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Meh, skulle jag gå med på slaveri, bara för att Löfven/Batra ska kunna fortsätta härska över mig? Så mycket föredrar jag inte en härskare framför en annan.

   Radera
  2. Värnplikt ger oss kanonmat, finns absolut ingen anledning till värnplikt med dagens vapenteknik.

   Radera
  3. Jag tolkar bägge ovanstående som att de föredrar alternativ 3; alltså ingenting, och hoppas att inget händer utrikespolitiskt som innebär att vi måste värja oss med våld på något sätt. Det är också en åsikt.

   Radera
  4. Frihet kostar, något som den genomsnittliga Svensken inte begriper eller ens är villig att betala för (se ovanstående kommentarer).

   Vi har definitivt de politiker vi förtjänar...

   Radera
  5. För att värnplikt ska fungera ur ett rättviseperspektiv så måste en väldigt stor del av varje årskull sysselsättas. Annars blir det nån slags slumpvis ordnad beskattning av den som måste ställa upp för försvaret.

   Annars är det rimligt att de kompenseras för det arbete som utförs antingen med lön eller möjligen nån form av skatteavdrag på framtida inkomster.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Salami-taktik är väl en ganska precist begrepp för vad som händer just nu. Tänka sig att BBC listade ut det där för 30 år sen.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.