2015-03-09

Sveriges feministiska utrikespolitik närmar sig vägs ände


Efter en snabb utveckling – som hämtad ur House of Cards – har Sverige kommit på kant med Saudiarabien.

Att vara oense med Saudiarabien om mänskliga rättigheter är förvisso en merit, även om något säger mig att allt inte har gått helt professionellt till.

Då är frågan: När säger Sverige upp avtalet om vapensamarbete med Saudiarabien?

Det borde lämpligen ske omgående. Eller... håller statsministern fast vid avtalet, trots allt? Det är oklart.

Att reta upp saudierna, utan att kamma hem en moralisk vinst genom att säga upp Saudiavtalet vore ett enastående magplask.

Men det vore inte unikt. Vårt lands rödgröna regering har redan retat upp Israel på ett spektakulärt sätt – utan att för den saken åstadkomma något konstruktivt för varesig Mellanöstern eller Sverige.

För att inte tala om när utrikesminister Wallström gladde en flinande Putin genom att förklara att vi svenskar är rädda för honom.

Jag tror att den feministiska utrikespolitiken närmar sig vägs ände.

8 kommentarer:

 1. Wallström är otroligt inkompetent, regeringen är grön (i dubbel negativ bemärkelse) och såväl ledarskap som röd tråd saknas helt. Man skämmer ut Sverige i alla sammanhang och det är svårt att hitta sämre styren över världen, men vet du vad? Fortfarande bättre än tidigare administration.
  Så länge man är emot NATO är man bättre än alternativet.

  De kan åka och spotta på judiska gravar, kräva att Kina ska få Taiwan, alliera sig med Nordkorea och stänga varje ambassad vi har och de skulle fortfarande vara bättre än alternativet.

  Sverige är lam, döv och handlingsförlamad anka när det kommer till utrikespolitik och har så varit länge och det kommer givetvis att fortgå, vi får bara hoppas, böna och be att det sker utanför superaggressiva massmordsorganisationen NATO så har vi iaf ett stort plus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://youtu.be/GVgs5iDmUiY

   Radera
  2. Vad är det för massmord som du åklagar NATO för?

   Radera
 2. Detta är helt off topic men: Kan du ta bort länken till Nyheter24.se i länklistan här till vänster? Just nu är en av deras länkar "Nu kan du ha riktiga "runkbullar" i öronen"!? Detta är knappast en seriös nyhetsite om den skriver sådant. Det är ett steg ifrån annonser för ryska postorderfruar och viagrareklam. Knappast i klass med den här bloggen.

  SvaraRadera
 3. Det är nu ni ska säga att ni hade fel och att hon hitills gjort mer än Reinfeld gjorde i frågan..............OK?

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/wallstrom-tal-infor-arabforbundet-stalls-in/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte undra på att Wallström var så ivrig att erkänna nya länder i Mellanöstern, hon fick inte prata i Israel och nu inte i Kairo.

   Undrar om hon tillbringade den besparade tiden i Kairo med att läsa på om Kairodeklarationen och vad den betyder för islam i Sverige?

   Radera
 4. Du är fortfarande en lallande idiot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En lallande idiot som läst Kairo-deklarationen. Ska vi gå igenom lite av dess innehåll?

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.