2015-03-02

Sanningen - ett projekt för Google?


Nybloggat på HAX.5July.org:


Google funderar på att ändra sina sökparametrar. Nu skall det bli viktigt hur sanningsenlig en websida är. Vilket väcker frågor. Hur vet man det? Vem bestämmer vad som skall anses vara sanning i icke objektivt observerbara frågor?

2 kommentarer:

 1. Det måste vara något som t.ex miljörörelsen skulle älska så de kan slippa alla sidor som inte stödjer "deras" verklighetsuppfattning.
  Sedan med tanke på hur klimatet bland klimathotarna ledd av Obama har börjat blivit ruskigt där borta så lär det väl bara vara en tidsfråga innan Google måste implementera detta för att inte brännas på bål som kättare i klimatkyrkan.

  SvaraRadera
 2. Kan man börja med ett foliehattfilter, och utveckla? Inom varje fråga finns olika grader av… övertygelse.

  Nej, hm, det var inte det jag menade med foliehattfilter, det handlar om tokigheter, men det är som sagt svårt att veta om hatten är berättigad eller tokig. Fast intuitivt…

  Men grad av övertygelse, och hur mycket alternativa synsätt som finns med antyder kanske att man vill driva sin tes men hålla öppet, åtminstone för diskussion.

  Där kunde google kanske börja.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.