2015-04-16

Varför finns Miljöpartiet?


Man kan undra hur länge miljöpartisterna tänker stå ut med sin ledning.

Romson, Fridolin & Co har gång på gång tappat bollen i (förvisso stolliga) gröna miljöfrågor. Deras svek vad gäller övervakningsfrågorna är totalt. I riksdagen röstar de mot sin egen politik.

Gång på gång avslöjas de med att inte leva som de lär. Nu senast är det regeringsplanet som fått flyga från Arlanda till Bromma för att hämta upp Fridolin – trots att MP vill lägga ner Bromma.

Detta är väl ändå inte vad MP:s väljare röstade för? Detta är väl ändå inte vad MP:s medlemmar vill se? Detta är väl ändå inte vad man hade tänkt sig när MP grundades?

Det enda MP har är fina ministerposter och en plats vid maktens köttgrytor. Vilket uppenbarligen är viktigare än allt annat.

9 kommentarer:

 1. Den rödgröna röran vi varnades för visade sig visst vara en rödgrön kol(dioxid)soppa.

  SvaraRadera
 2. Du kan väl inte påstå att du är förvånad? Det är ju inte direkt ovanligt att godhetens apostlar inte lever som de lär. Göran Lindberg a.k.a. Kapten Klänning är väl ett annat talande exempel på den företeelsen.

  SvaraRadera
 3. Gösta Bohman moderat16 april, 2015 11:57

  Miljöpartiet sviker sina egna grundläggande värderingar överallt.

  Här är två exempel. Begagnathandeln är småskalig och minskar resursförbrukningen i samhället när gamla kläder, möbler och prylar och liknande återanvänds. Välgörenhet stärker det civila samhället. Saker som MP påstår att de tycker är bra. Så vad gör S-regeringen; jo smäller till med full moms på välgörenhetshandeln (Myrorna, Stadsmissionen, osv.). Det är helt orimligt eftersom de privatpersoner som donerar sina prylar redan betalt full moms när de köpte varan. MP borde naturligtvis ha satt ner foten och sagt NEJ till detta i regeringen. Men gjorde inte det.

  Det andra exemplet är GMO-grödor. (Nu finns det säkert läsare här som tycker att GMO är bra men låt oss se detta ur de sanna gröna miljövännernas perspektiv.) MP påstår att de är mot GMO. Motståndet mot GMO är en av den globala gröna rörelsens viktigaste frågor. Så vad gör MP i regeringen, jo låter S-ministrarna släppa fram GMO i Sverige. Sveket är fullständigt gränslöst. Vad säger The Greens/Grünen i andra länder om det svenska miljöpartiets agerande i GMO-frågan? Om man vill minska röstviljan bland verkliga gröna hard-core miljövänner bör detta svek kritiseras med full styrka och i alla kanaler. MP har förtjänat den svekdebatten.

  (Beslutet om GMO är redan fattat och jag tror att sannolikheten att regeringen kommer att upphäva detta är minimal bara för att MP får interna problem. Så alla högerdebattörer som är för GMO kan riskfritt veva på mot MP om detta gigantiska svek.)

  SvaraRadera
 4. MP finns av samma anledning som alla andra politiska partier finns. Att berika dess ledning och erbjuda karriärvägar för dess medlemmar.
  /martin

  SvaraRadera
 5. Vissa mp nissar åker taxi kors och tvärs, andra tar planet.

  Hade inte murvlarna haft sådan slagsida åt mp/vänster så hade frigolit varit kölhalad vid det här laget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det inte nån högt uppsatt MPare (Gahrton kanske?) som åkte runt i Sthlms innerstad med sin SUV...

   Leva som man lär är inget för miljöpartister, det är läpparnas bekännelse, sen lever de som alla andra med makt och pengar samt skiter i sitt "carbon-footprint" som vi vanliga dödliga ska bära oket för.

   Radera
 6. Fridolin står just nu och förklarar varför det är någon annans fel.
  Journalisterna är spetsigare än vanligt men det säger ju inte så mycket.
  Man biter ju varken den hand som matar en, eller hugger de sina i ryggen.Miljöpartister kan bara inte göra fel.Andra däremot...
  Tänk tanken att "fel parti" tagit flyget,ätit lunch eller sagt något felaktigt....

  SvaraRadera
 7. Löfven sviker sina löften på löpande band.
  Romson och Fridolin skiter i de heliga idealen.
  Alliansen tycker inte det gör så mycket.
  Det heller.
  Dumma väljare glömmer allt sånt tills 2018?

  SvaraRadera
 8. Så länge folk har dåligt samvete över sin miljöpåverkan så kommer de rösta på MPk. Så länge de röstar på MPk kommer deras samvete aldrig lättas...

  MPk är lite som ett självspelande piano, bra för miljön är de definitivt inte.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.