2015-05-05

DÖk = Mycket snack och lite verkstad


Man kan tycka saker. Men det ändrar sällan på något. För att uppnå förändring måste man handla i enlighet med vad man vill uppnå.

Decemberöverenskommelsen innebär att de borgerliga partierna fortsätter tycka saker. Men att de inte tänker göra något för att förändra.

Det är till och med värre än så. Alliansen tycker saker. Och i riksdagen kommer den att rösta tvärt emot sina egna åsikter.

Vilket är en garanti för att de borgerliga absolut inte kommer att kunna förändra något till det bättre.

Det enda de åstadkommer med DÖk är att ge Vänsterpartiet onödigt mycket makt över regeringens politik – eftersom S och MP behöver V, för att ha ett bredare regeringsunderlag än Alliansen.

Detta förefaller mig vara ett mycket besynnerligt sätt att bedriva politik på.

Flattr this

9 kommentarer:

 1. "Detta förefaller mig vara ett mycket besynnerligt sätt att bedriva politik på."

  HAX, det är bara tisdag men du har redan kammat hem vinsten för 'veckans underdrift'. Grattis!

  SvaraRadera
 2. När resultatet av DÖ innebär att S backar,Moderat-ledningen och hela Alliansen får problem samt att SD fortsätter växa så verkar ju den inslagna linjen i normala ögon mindre framgångsrik ja tom kontraproduktiv?
  Men vi har ju en värdegrund och att narrativ att försvara så det rullar väl på tills det slutar rulla?

  SvaraRadera
 3. "Det enda de åstadkommer med DÖk är att ge Vänsterpartiet onödigt mycket makt över regeringens politik"

  Nej. Vad de åstadkommer är att SD *inte* får någon makt alls. Och det är också det primära syftet (och the "greater good" antar jag?).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är ett det leder till att väljare överger borgarbracket och röstar på den enda opposition vi har;
   National-patriot-liberal-socialisterna...

   Radera
  2. You wish.

   Folk kommer att rösta (i allmänhet) som de alltid har gjort. Det finns visserligen några rörliga väljare, men de kanske tänker mer på vad de röstar *för*, och inte bara vad det röstar *emot*. Och byter säkert tillbaka när de hör valfläsket.

   Radera
 4. När också Aftonbladet gnäller på Löfven och Kinberg Batra har problem med en "intern opposition" då är PANIKEN nära!

  SvaraRadera
 5. Sandlåda och vuxenmobbing är vad det är. Sd är den nye killen i klassen och resten av klassen är tuffa och lea när de är tilsammans mot den nye, men när barnen leker en och en så går det bra och man ser att man egentligen är ganska lika.

  Dessutom har 7-klövern noll trovärdighet med tanke på att man gärna pratar och umgås med mördarna i Kina, mördarna från arabstaterna eller favoritdiktatorn castro men vägrar prata med någon från Sd. Fler och fler ser det löjliga i 7-klöverns agerande för varje dag som går.

  /Lena

  SvaraRadera
 6. I formell mening så tänker de rösta på sin egen politik allihop, det är bara det att när allianspartierna inte samordnar sig så blir det inget hot.

  SvaraRadera
 7. Jag har en teori, det är att Alliansen tvingar S åt vänster med flit för att stå vid sidan av och se på när de gräver sin egen grav. Sen kan de svepa in som "räddaren i nöden" när allt gått åt helvete.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.