2015-05-04

Edward Snowden ställer en fråga

3 kommentarer:

 1. Snowden kanske eller kanske inte jobbade för ryssarna när han stack från USA, men han går definitivt ryssarnas ärenden nu. Så oavsett om hans rörelsefrihet blev så kringskuren att han inte hade något val annat än att motvilligt åka till Moskva eller om det var hans plan hela tiden, så är han nu vad man i en rimligt vid mening skulle kalla en förrädare. Texten på bilden är i detta avseendet ett halmgubbeargument.
  /J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hävdar "förrädare" med cirkelargument. sedan hävdar du halmgubbeargument mot bilden.

   Hej inkonsekvent....

   Radera
  2. Hej läsförståelse!
   Förtydligande: Snowden var kanske/troligtvis inte förrädare när han drog från USA, men kan enligt mångas definition anses vara det nu. Texten under bilden argumenterar för att det inte var förräderi att avslöja vidden av massövervakningen, när det är för hans handlingar nu som han kan anses vara en förrädare.

   Personligen tror jag att han hade de bästa avsikter när han flydde, och om inte annat så indikerar spärrandet av luftrummet för Bolivias presidentplan att han hade för avsikt att lämna Moskva (och att detta var känt i USA). Nu är det dock ingen tvekan om att han oavsett egen vilja går Rysslands ärenden.
   /J

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.