2015-07-23

SD växer - nu måste borgerligheten skärpa sig!


I en opinionsmätning kör SD om M och blir det näst största partiet. Visserligen är det inte det finaste opinionsinstitutet som mätt och metoden inte den bästa. Men ändå. [Länk»]

Nu är det nog fan dags för den svenska borgerligheten att ta sig samman om den skall vara relevant framöver. Några tankar...

Decemberöverenskommelsen måste bort. Varför skall folk rösta på er om de ändå får samma sak som om de röstar på sossarna? Det är inte genom att tona ner den politiska striden man vinner väljare, utan genom att skruva upp den.

Skaffa er en hållbar princip i invandringsfrågan. Till exempel något sådant här: Människor har rätt att bo var de vill, men inte på andras bekostnad eller på andras egendom. Vi skall ta emot flyktingar, men bara för att någon får asyl i Sverige innebär det inte att de skall in i det svenska systemet. För att kvala in i systemet måste man kunna försörja sig själv och betala skatt. Vad gäller EU-migranter så finns det redan regler som ger folk tre månader på sig att visa egen, trovärdig försörjning. Se till att dessa regler följs.

Angrip gärna SD, men förminska inte deras väljare. Folk kommer inte att rösta på er om de känner att ni ser ner på dem.

Stå upp för friheten! Återupprätta den frihetliga visionen, stå för den och ta striden med de rödgröna och SD. Visa att ni står på folkets sida och att ni ser människor som självständiga individer och fria medborgare – inte som undersåtar. Ge människor makt över sina egna liv och var beredda att ge dem ansvar. Utveckla en sund EU-kritik. Lägg ner all morallagstiftning. Minska de offentliga utgifterna och sänk skatterna.

Bli lite wild & crazy! Låt ICA sälja vin. Tillåt innehav av droger för eget bruk (och satsa på harm reduction istället för repression). Låt dem som vill kliva ur systemet och ordna sina egna trygghetssystem. Köp ett fett robotsystem och rikta det österut. Gör det superenkelt att driva eget företag. Sälj järnvägen till Deutsche Bahn. Banta public service till en tv- och en radiokanal som endast sysslar med nyheter, vetenskap och kultur. (Eller lägg ner och släpp fram andra aktörer.) För att nu bara ta några exempel.

Något måste ni göra. Annars är ni helt irrelevanta i riksdagsvalet 2018.

50 kommentarer:

 1. Om man ser på saken vetenskapligt, så finns det inga fina opinionsinstitut längre. Bortfallet ligger runt hälften och instituten måste laborerara med olika kompensationer för att gissa sig till vilka av de som svarat som ljuger och om hur lite eller mycket avvikande de som inte svarat är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sentio är det institut som har redovisat mätningar, som har legat närmast det resultat sd har fått i valen 2010 och 2014.
   Civilingenjör Bo Adolfsson

   Radera
  2. Om jag står med ena foten på en glödhet platta och den andra på ett isblock - då har jag det statistiskt sett i genomsnitt ganska bra.

   Radera
  3. Nu har ju Sentio varit de som prickat SD,s senaste valsiffror bäst,oavsett de har bäst metod eller inte.

   Radera
  4. Om man ska rikta någon kritik mot Sentios mätning så är det det vanliga att den genomförts under semestermånaden då resultaten är mer otillförlitliga.

   Tror inte det finns anledning att döma ut Sentios undersökningsmetod. Baserat på alla resultaten från senaste valet så var undersökningen i paritet med övriga institut. Däremot har Sentio i motsats till övriga sverigebaserade institut prickat in SD:s siffror både 2004 och 2010. Att det inte var omöjligt givet en korrekt metodik visade spelbolagen som hade sin brytpunkt vid 12,5% för SD (dvs vadet gick ut på att gissa om SD skulle få över eller under 12,5%).

   Följer man opinionsundersökningarna sedan valet så har Sentio och YouGov legat konstant över SD:s valresultat och på väg mot 20% och över. Övriga institut har långsamt närmat sig valresultatet för att senaste månaderna krupit upp till 15%.

   Jag vet vilka mätningar jag tror på och det är inte de som kommer från de "finaste" instituten.

   Radera
  5. I dagens Sverige så behöver den metod som ger bäst resultat inte vara den bästa, det beror på vad man har för preferenser, liksom. SIFO kan underskatta SD med 30-40% veckan innan valet och ändå ha den bästa metoden.

   Radera
 2. Mer krasst, varför skall man rösta allians när man får miljöpartiet!

  SvaraRadera
 3. Neoliberal Agenda23 juli, 2015 18:37

  Gränsen för borgerlig wild & craziness går vid gårdsförsäljning av vin.

  Ärligt, glöm borgarna. Lika bra de imploderar. Kanske kan något bättre komma fram ur askan.

  SvaraRadera
 4. Märkligt!
  Hax som vanligen distanserar sig från SD och misstänkliggör dem på ungefär samma sätt som Aftonbladets faktabundna journalister vaknar till av en opinionsundersökning som inte är fin nog.
  Och vad gör den nyvakne Hax?
  Jo han ordinerar medicin till sin sjuke patient.Det vill säga han rekommenderar borgerligheten att anta ungefär de principer som samma SD står för.Naturligvis som han samtidigt tar avstånd från SD:s principer på känt maner.
  Ärligt talat Hax : håll dig till övervakningsfrågorna för det här är pinsamt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD skulle hata det jag föreslår.

   Radera
  2. Tror du är skyldig att utveckla ditt lätt svepande påstående där.Men allt som oftast handlar det ju om den bredaste och samtidigt glesaste penseln i ditt fall.
   Att gränser skulle upphöra jorden över men ändå garanteras av någon sorts lagstiftning så att människor kan flytta vart dom vill utan att belasta andra har ju väldigt lite med någon verklighet att göra.
   Lite som när barnet eller en blivande miss Universum vill ha fred på Jorden.
   Blir inte direkt hederligt av att du sedan pekar ut alla elakingar som inte ansluter sig till din annorlunda verklighet som onda.
   Somliga har ju en verklighet att förhålla sig till.

   Radera
  3. Vilka av Dina förslag skulle sd hata? Har Du läst sd:s partiprogram?
   Civilingenjör Bo Adolfsson

   Radera
  4. Varför måste dom borgerliga skärpa sig?
   När de vek ner sig för Löfven visste de ju vad de gjorde eller hur?
   De har ingenting att komma med så alltså viker man ned sig.
   Så vad skulle de skärpa till egentligen????

   Radera
  5. Jag har svårt att se att SD skulle vilja liberalisera systembolaget, avkriminalisera gräs eller överhuvudtaget gör någonting liberalt någonsin.

   Radera
 5. Sentio var närmast SD:s valresultat både 2010 och 2014.

  SvaraRadera
 6. Det är väl uppenbart att den första försvarslinjen går vid att hävda att Sentio är ett uselt opinionsinstitut och att det enda som spelar roll är resultatet på valdagen.
  Men självklart svettas det strida floder på partihögkvarteren i dag.
  Och skulle det inte göra det så är väl SD bara att graulera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym kanske ska spendera en stund och läsa på metodik så kommer hen förstå varför den metod Sentio använder lämnar att önska.

   Med det sagt så skall man inte ignorera den.

   Radera
  2. Tror jag inte att det står första försvarslinjen bla bla bla....
   något den metodiske kommunaltjänstemannen verkar missa?!

   Radera
  3. Se här Kommunaltjänstemannen här är din första mening könsneutral och utan löjliga politiska slagord inblandade!
   "Anonym kanske ska spendera en stund och läsa på metodik så kommer denna att förstå varför den metod Sentio använder lämnar att önska"

   Radera
 7. "Något måste ni göra. Annars är ni helt irrelevanta i riksdagsvalet 2018."

  Jag är rädd att det redan är för sent. Borgarna är hopplöst försänkta i de egna interna striderna. Det enda som skulle kunna rädda dem är om Jimmy Åkesson skulle kunna kopplas till det där dynamit-beslaget i Falkenberg...

  SvaraRadera
 8. Tyvärr tror jag att det är kört för borgerligheten som det ser ut nu. De kommer inte ändra sig innan de slår i botten hårt. De ligger prestige i botten på det här och det ändrar man inte på i första taget.

  SvaraRadera
 9. SD kommer med all säkerhet fortsätta att locka sympatisörer och detta utan att de behöver göra et dyft. Innan årsskiftet så är de landets största parti. Att de borgerliga eller vänstersidan ska byta politik är ett önsketänkande. De har kört huvudet i väggen och kommer fortsättningsvis att göra detsamma. Om de borgerliga verkligen ville göra verklighet av sin politik så skulle de omgående begära misstroendevotum mot den sittande regeringen och ta över regeringsmakten, men det kommer aldrig att hända. De vill nämligen inte regera landet. //tompas11

  SvaraRadera
 10. Borgerligheten har med all säkerhet passerat bäst före datum redan i december 2014 när man lade sig platt för Löfven och gav sitt mjäkiga ja till en rödgrön politik. Borgerligheten är därmed passé och uträknade i svensk politik för en lång tid framöver vilket få sörjer över. //tompas11

  SvaraRadera
 11. Ehh...Hmmm.
  Örru Hax, nog faan ska FLYKTINGAR kunna leva på andras, eller åtminstone MIN, bekostnad oavsett.
  Om det däremot kommer flyktingar som har egna medel o inte ens VILL leva på andra är det lika ok, men oavsett...FLYKTINGAR har all rätt i världen att komma hit för att få en fristad o hjälp att kunna göra sig en tillvaro här.
  Om vi ska TVINGA dom att kunna svenska är lika så ett eget val.
  Som flykting kanske dom bara vill övervintra...så varför då tvingas lära sig ett språk dom inte kommer ha användning för i framtiden.
  Det ska alltså naturligtvis vara ett fritt val.
  Sverige har ju åtminstone tre officiella språk redan idag, varför ska vi få panik för att alla andra SKA lära sig svenska.
  Jag kan ju inte ens prata med en STHM:are med min värmländska utan tolk.

  Sen håller jag med dig fullt!
  ALLA i världen ska själv få välja var dom vill bo. Vill dom bo här är det bara för hen att lära sig språk osv precis som det är för mig om jag vill bo nån annanstans. (Vilket jag VILL, med tanke på klimatet!).

  Kom dessutom ihåg att hur vi nu än...eller rättare, är nog mer menat till SD:kramare...
  Oavsett vad vi ska kräva/begära av våra nya vänner oavsett form så ska vi samtidigt komma ihåg att vi lever i det land som haft det överlägset störst antal flyktingar, (ekonomiska dessutom), som flytt detta underbara ,(enligt SD), land, sen tusentals år.

  Ha det
  Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det räcker om alla får lära sig engelska.

   Radera
  2. Varför inte Esperanto?

   Radera
  3. Skulle Sverige i tusentals år ha haft det överlägset största antalet ekonomiska/skatte-flyktingar?
   I världen?
   Eller bara i Säffle?
   Naturligtvis har du siffror och en källa som grund för ditt påstående?
   Som du gärna redovisar?

   Radera
  4. Anonym 00:32: "FLYKTINGAR har all rätt i världen att komma hit"

   Nej icke svenska medborgare har _ingen_ rätt i världen att komma hit de har endast den rätt vi _väljer_ att ge dem!

   "When i Rome do as the Romans" eller den svenska versionen "Ta seden dit du kommer" är bra ledord för hur man ska göra när man kommer till en ny plats, det gäller även flyktingar hur temporärt de än funderar på att stanna.

   Radera
  5. Hashtag #cuckservative på anonym 00.32

   Radera
 12. Jag minns att jag dagen efter riksdagsvalet förutspådde SD på 26% 2018. Nån som vill sätta emot?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, jag tror på över 30%.

   På 10 månader har de gått från 12,9% till ca 23,3% (säg 20-24%), varför skulle de inte fortsätta upp med tanke på det obefintliga motståndet?

   Radera
 13. Varför ska dom lära sig engelska? Vi lever och bor i Sverige och här är faktiskt det officiella språket svenska för den som inte visste det. // tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fel. Sverige har följande officiella språk utöver svenska: finska, tornedalsfinska (meänkieli), samiska (sáme-giella), jiddisch och romani chib. Det sista talas av romer, så det är kanske inte så konstigt att de kommer hit till sitt andra hemland? Lag (2009:724) infördes av borgarna när de hade egen majoritet i Riksdagen.

   Radera
  2. Här är en artikel om en GYMNASIElärare:
   "Det betyder att han lägger mycket krut på att förklara alla möjliga ord och begrepp för eleverna. ... En hel lektion gick åt till att reda ut skillnaden mellan orden "lång" och "hög".
   Jag tror vi måste dumpa svenskan i skolan och bara undervisa på engelska. Det är för mycket för en majoritet av eleverna att lära sig två främmande europeiska språk när 1/7 av dem (4 i varje klass) hoppar av grundskolan utan betyg, upp från 1/8 året innan 2013.
   http://www.sydsvenskan.se/malmo/battre-sprak-far-fler-elever-att-stanna-i-skolan/

   Radera
  3. I den språklag som infördes 1 juli 2009 anges svenska som huvudspråk. I lagen används både begreppen huvudspråk och officiellt språk. Svenska anges som officiellt språk för Sverige i internationella sammanhang. Sedan är det en annan sak att det finns minoritetsspråk i landet.//tompas11

   Radera
 14. Ok Hax..
  Men VARFÖR??

  Varför ska du ha ett tvång att NÅN ska lära sig NÅT (annat) språk??

  Vad är anledningen??

  OM NÅN kommer hit som flykting, alltså pga att hen har en stor risk att bli dödad i morron pga IS, Turkiet, Iran eller USA eller andra idioter..men sen vill komma hem till sitt trygga hem...Varför hota nån att "om du inte lär dig detta får du inte leva i detta land"...att du förhoppningsvis ska åka hem till ditt eget land inom 6 månader skiter jag i...

  Snälla HAX..detta, som du tycker, "lilla" krav som du tycker är en skitsak kan dom flesta som kommer hit inte förstå.
  Deras fråga är som jag nyss sa: Varför??

  Jag ska ju åka hem så fort det går.

  Ska jag lära mig både engelska OCH svenska på samma gång....när jag förhoppnibgsvis ska åka hem inom 24 månader??
  O som du du inte noterade, o som jag kollade, det finns 5! officiella svenska språk.
  Som det ser ut just nu är det många flyktingar som placeras i norrland...ska dom fört o framförallt lära sig meänkieli...alltså, varför skulle dom lära sig engelska.....

  Ähh...skitsamma.
  Poängen är ju...Varför har du som liberal, fått för dig att KRÄVA nåt från nån annan??

  OM dom skiter i all utbildning för att dom vill hem inom nåra månader...varför inte låta dom..??
  OM dom lastas av i Norrland/lappland varför inte tvinga dom lära sig meänkieli som förstås av fler än skåningar o kan göra dig talbar ända till norge o ryssland....

  Varför Hax, KRÄVER du saker som liberal av andra människor som du inte skulle kräva av dig själv bara för att dom är flyktingar.
  Att lära sig meänkieli eller svenska i Torneo skulle vara betydligt bättre än att lära sig engelska om man vill leva där ju...

  Ha det
  Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jisses... HAX försöker iaf hitta lösningar på problemen i samhället. Antar att du tycker allt är fun and dandy som det är?

   Radera
  2. Så länge vi inte endast anvisar dem en ödetomt och sedan får de fixa allt själv så har vi all rätt i världen att ställa krav på de som kommer hit (oavsett anledning), sedan kan vi diskutera vad för hjälp och ersättning de ska få men som det är idag så har vi definitivt all rätt i världen att att kräva saker av de som vill välja Sverige som fristat.

   Men du är kanske en sådan som öppnar ditt hem för främlingar och låter de göra vad de vill oavsett vad du tycker eller anser?

   Radera
 15. Borgerligheten har problem att hålla sig relevanta eftersom man målat in sig i ett hörn med allt newspeak och triangulerande.
  Är man inte relevant för väljarna försvinner man och allt är precis som det ska.
  Det gäller moderaterna,piratpartiet och också Hax.
  Är man inte relevant så försvinner man.

  SvaraRadera
 16. Så borgerligheten dvs Alliansen ska skärpa sig och inte längre föra sin egen politik ?
  Man ska alltså enbart förhålla sig till SD ?
  Dansa efter SD:s pipa ?
  Skulle det tjäna Sverige väl ?
  Så länge S följer Decemberöverenskommelsen är ju SD utestängda från allt inflytande och ingen behöver bry sig om dem !

  SvaraRadera
 17. Så du hoppas att borgarna ska bli motsatsen till vad de är? Hur skulle det gå till? Sluta drömma. Politikerna varken vill eller kan ändra på någonting. Som att hoppas på att räven ska sluta riva höns och istället börja värpa ägg. Alltså, slutsatsen lider av så svår begåvningsbrist att det inte ens går att bota den med medicin..

  SvaraRadera
 18. Enda sättet att undkomma Miljöpartiets invandringspolitik är att rösta på SD.

  Det är inte klokt.

  SvaraRadera
 19. Vad Alliansen behöver är en riktig game changer.
  En sådan skulle kunna vara att man visar att man står för de feministiska idealen och därför stötta ROKS och kvinnojourerna i deras förslag att förbjuda kommersiell porr.
  Alla Sveriges kvinnor skulle då rösta på Alliansen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alla Sveriges kvinnor är ju Gudrun-feminister!
   Alla som jobbar på en tidning vet det.
   Sveriges kvinnor verkar dock inte lika insatta i saken med tanke på Gudruns siffror?

   Radera
 20. Även om alliansen nu skulle lägga om sin politik i en mer verklighetsförankrad riktning så har de ett gigantiskt trovärdighetsunderskott att ta igen. Varför lita på någon som lurats förr?

  SvaraRadera
 21. Christer Nylander
  riksdagsledamot (FP) och ledamot i Folkpartiets partistyrelse
  http://www.svd.se/vansterns-mal-nas-med-hogerpolitik

  gör ett sista tappert försök i den upp-och-ner-vända värld som är liberalernas.Med lite bakvänt omvänt vilset-i pannkakan- resonemang med nyspråkliga inslag ska FP få nya röster till Alliansen från V,mp och Fi kan man tänka.
  FP är nu den nya vänstern och Jan Björklund ersätter en gammeldags omodern Kalle Marx.
  Vad moderaterna ska ta sig till när det inte räcker med att vara det nya arbetarpartiet kan man bara fundera över.Skulle det nya kommunistpartiet kunna vara något?
  Kan det funka?
  AKB som Mao Tse-Tung?
  Man kan tänka sig att Gudrun gör en Gudrun om hon får ta med sig lite feminism och får en ministerpost som något slags vice och renlärigt alibi i den nya Alliansens regering efter valet 2018.
  Ja djävlar - den var rolig tycker jag! Återanvändning på högsta nivå.
  MEN.Det går inte att skärpa utan skärpa är en annan slutsats.

  SvaraRadera
 22. Det har aldrig funnits konservativa eller liberala partier i Sverige. Borgarna är ju socialister dom också.

  Sen vill politikerna inte göra något åt problemen. Problemen är ju deras levebröd, desto allvarligare problemen är desto större anledning har politikerna att höja skatterna och utöka staten.

  Kanske dags för HAX att inse rävens sanna natur och sluta lita på att räven ska lösa problemet i hönsburen?

  SvaraRadera
 23. Reinfelt drömde om ett borgerligt maktinnehav som skulle bli lika långvarigt som sossarnas på 1900-talet, minst två generationer. Redan i samband med valet 2006 fick han en fråga i knäet som kunde ha gjort det så. Fildelning. Hade han då sagt att vi i Sverige skall ha "digital allemansrätt" och upprepat det till landets alla unga hade börjat tro honom så hade M haft 40% i dag. Då hade M på allvar blivit de unga människornas parti och t.o.m hipsters hade valt M istället för MP. Nu är chansen överspelad skulle jag tro.

  SvaraRadera
 24. Så SD går fram igen på moderaternas bekostnad?
  Så Malmös polis måste begära hjälp igen för att kunna rå på gäng-kriminalitetens handgranater och automatkarbiner?
  Så i Göteborg grips svenskar igen för terrorism i Syrien och bara det är tydligen i sig en framgång enligt Ygeman?
  Och integrationen går bra?
  Lika lönsam som på Reinfeldts tid kan man tänka?
  Bara att pumpa på då liksom va?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom sossarna och borgarna förblir ungefär lika stora, trots 23% förlorade till SD, så måste de dela ganska jämt på väljarförlusten.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.