2015-10-12

Regeringen är ett akut samhällsproblem


Förr i världen var sossarna skickliga. Onda, men skickliga.

I dag är de valhänta, handlingsförlamade och vilsna. Regeringen är svag. Ledarskapet är obefintligt.

Om det innebar att politiken slutade breda ut sig och ta makt ifrån människorna, då hade det varit en bra sak. Men på den punkten låter sig regeringen inte stoppas. Istället är det de viktiga sakerna som rinner som sand mellan Löfvens fingrar.

Det är inte konstigt att det blir så här. Regeringen, inklusive statsministern, är amatörer. Och sossarna måste hela tiden ta hänsyn till MP och i viss mån V.

Statsminister Löfven talar om blocköverskridande samarbete så ofta att det börjar likna upprepningshumor. Men hans syn på samarbete tycks vara att Alianspartierna skall underkasta sig regeringens vänsteragenda. Vilket naturligtvis inte fungerar.

Och om statsministern verkligen skulle vilja samarbeta med Allianspartierna – då måste han först snacka ihop sig med MP. Sedan måste han kolla av med V. Sedan kan han kontakta de borgerliga partierna. När de kommer med ett motbud, då måste han snacka ihop sig med MP. Sedan måste han kolla av med V. Sedan kan han tala med borgarna igen, ta deras svar, snacka ihop sig med MP. Sedan måste han kolla av med V. Och så där snurrar det på. Det är ohanterbart.

Det skulle vara oerhört mycket lättare för Löfven att hitta fungerande uppgörelser som har en majoritet i riksdagen och han kastar ut MP ur regeringen och stänger dörren till V.

Och han måste göra det. Vi står inför en akut flyktingkris – som i sin tur sätter ljus på en dysfunktionell bostads- och arbetsmarknadspolitik. Här finns saker som måste hanteras. Genast!

Kasta ut MP ur regeringen, sätt V i kylskåpet och gå in i en förutsättningslös dialog med Allianspartierna – eller avgå!

Om Stefan Löfven inte inser detta, då måste han och hans regering tvingas bort. Som det är nu har regeringen blivit ett akut samhällsproblem.

6 kommentarer:

 1. Nej. Det är bättre med nyval och sen en ny regering, eventuellt med S, eventuellt utan.

  SvaraRadera
 2. Jo det vore ju det logiska om man vill det bästa för Sverige men anta för guds skull inte att politik är något som styrs av logik eller vad som är bäst för Sverige. Först och främst så kan Stefan Löven främst vara motiverad av vad som är bra för SAP eller vad som är bra för Stefan Löven själv. Att han sedan brister i logik blir bara lök på laxen.

  SvaraRadera
 3. Jag börjar ta mig fan tro, ursäkta svordomen men nu rinner det nästan över, att de styrande är skvatt galna! Taket håller på att rasa in över hela landet och de beter sig som en sekt (sjunger Halleluja på SverigeTillsammans i Münchenbryggeriet) och visar powerpoint-presentationer!! Hela Regeringen borde ju sitta i krisstab dygnet runt med planering, konkreta åtgärder och konsekvensanalyser. Jisses!

  När förvirringen är total är det dags för den gamla minnesregeln STOP.

  Stanna-Tänk-Observera/Orientera-Planera. Nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avhoppade sossen Nina Drakfors - S är en sekt:

   https://youtu.be/4lZI1J-I06U

   Radera
 4. Jaa detta pågår tills vi sätter stopp.

  SvaraRadera
 5. Hur fan har det här landet så totalt gått åt helvete? Jag tror Löfven i någon mån har rätt, jag tror att bristen på bildning (jämför med t.ex. Frankrike )och civilkurage (att säga STOP) nu p.g.a globaliseringen börjar resultera i verkliga kostnader..

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.