2015-11-05

En cynisk flyktingpolitik

Krisen i flyktingmottagandet är bara en av många konsekvenser av en ogenomtänkt politik.

Sverige har de mest generösa ekonomiska och praktiska villkoren för flyktingar. Alltså vill de flesta flyktingar komma hit. Det är knappast raketforskning.

Samtidigt finns inga lagliga vägar för dessa flyktingar att komma till Sverige. Och det kommer knappast att skapas några sådana heller – eftersom det skulle öka inflödet ytterligare.

Så för att ta sig till Sverige riskerar flyktingar och migranter sina liv i båtar på Medelhavet, för att bara nämna en av strapatserna på vägen.

Sverige lockar människor till sig, men gör det livsfarligt att ta sig hit. Dödslotteri, kallade någon det hela. Detta är cyniskt. Och omoraliskt. Eller möjligen amoraliskt.

Frågan är som är värst? Att någon skapat detta vansinniga system? Eller att det bara blev så, eftersom ingen brydde sig eller förstod enkla samband?

(Regeringen har i dag tillsatt en utredning som är tänkt att ta ett helhetsgrepp på flykting- och migrationsfrågan. Den kommer att lägga fram sitt betänkande inom två år.)

1 kommentar:

  1. "Regeringen har i dag tillsatt en utredning som är tänkt att ta ett helhetsgrepp på flykting- och migrationsfrågan. Den kommer att lägga fram sitt betänkande inom två år."

    Och den kommer vara lika effektiv som energikommissionen...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.