2015-11-24

Nu kan vi fortsätta att göra fel i lugn och ro igen

Regeringen gör alltså en u-sväng i flyktingfrågan.

Frågan är om man nu också kommer att göra något åt bostads- och arbetsmarknadspolitiken. Eller om man blåser faran över och låter allt fortsätta att vara som det är.

Jag misstänker det senare...

Vi skall komma ihåg att flyktingkrisen inte bara är en praktisk fråga - utan även sätter ljuset på att svensk politik har problem med verkligheten.

5 kommentarer:

 1. -Göra nödvändiga marknadsförändringar och modernisera i välfärdsstaten så att fler "får plats" i densamma?
  Glöm det mina herrar. Det man gör nu är att göra sig av med så mycket vikt som möjligt genom att i praktiken korka igen gränserna med formaliteter.

  En sak som skulle vara extremt intressant är att få reda på vad "gräsrötterna" hotade Romson med för att gå med på detta...hon såg uppriktigt skakad ut...

  Min gissning är att man även kommer att blöda hela mig.maskineriet när flödet minskar. Förmodligen så viftar man med Dublin och dumpar flyktingar lite varstans i EU. Vi får se hur desperata den politiska ledningen är i sin strävan att kyla ner missnöjet, stoppa blödningen till SD och ta kontroll över kostnaderna...

  -Intressanta tider på min ära...

  SvaraRadera
 2. Notera att även folk som utger sig för att vara "libertarianer" numera underblåser den fascistiska lösningen att stänga gränserna, istället för att liberalisera Sverige:

  http://motpol.blogspot.se/2015/11/den-gratande-fascisten.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avskaffa välfärdsstaten istället, skriker vissa.

   Vi har fri invandring utan rätt till välfärd, de sitter utanför ditt ICA med en pappersmugg...

   Radera
 3. Felet med svenska politiker är inte att dom är naiva, felet är att dom saknar ryggrad, hur dessa människor kan gå på sina 2 ben får ja inte ihop, 1+1 är två men våra fega politiker utan mod och politisk ryggrad får de till platsbrist runt köttgrytan. Alla som fortsätter att rösta på 7klövern är lika skyldiga till armagedons födelse.
  Peter

  SvaraRadera
 4. Så, har MP några vallöften kvar att bryta eller har de lyckats med det otroliga att på 14 månader vid makten i princip slakta hela deras partiprogram?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.