MP lider redan av kraftiga inre konvulsioner. Språkrören vänder fullkomligt ut och in på sig själva för att ta avstånd från de beslut som fattats av den regering de själva sitter i – och som de själva är medansvariga för. Samtidigt försöker bland andra riksdagsledamoten Carl Schlyter få till stånd en intern medlemsomröstning om partiets migrationspolitik.
Och det handlar inte bara om flyktingfrågan. När det gäller FRA, datalagringen och massövervakningen har MP lagt sig platt för S. Inte ens på miljöområdet (till exempel när det gäller kolgruvor och uranbrytning) lyckas partiet stå för sina principer.
Det är uppenbart att MP:s väljare inte har fått vad de trodde att de skulle få när de röstade på dem. Partiet har sålt ut sina löften och sina principer – i utbyte mot maktpositioner (som man för övrigt misslyckats med att använda för att driva sin politik).
Samtidigt är ett nytt svek på gång. Det handlar om "hemlig dataavläsning" – det vill säga övervakning av allt folk gör på sina datorer, mobiler och plattor. Här har vi inte hört så mycket som ett pip från MP. Det känns som om gröningarna har kastat in handduken redan i förväg.
Oavsett vad man tycker i de olika sakfrågorna – så har Miljöpartiet misslyckats totalt som regeringsparti.
Dessutom är MP ett drivankare som regeringspartner för sossarna.
Det kan bara vara en tidsfråga innan regeringen ombildas och MP lämnar regeringen – antingen för att de inser sitt eget misslyckande eller för att Löfven slänger ut dem.
Det känns på sätt och vis som en tröst, att MP är så dåliga politiker att de inte ens kan få inflytande när de sitter i Regeringen (för mig som ogillar MP)
SvaraRaderaDet måste till en utredning om SÄPO/Regeringens agerande i samband med det senaste terrorlarmet. Var det så månne att det hela rörde sig om ett beställningsjobb från regeringen eller övervakningsintressenterna för att kunna genomdriva panoptikonlagen (datavläsning). I så fall måste ansvariga parter åtalas.
SvaraRaderaI fallet MP är det mycket enkelt i exempelfallet migration; enligt dess ideologi så kan man inte säga nej till fler flyktingar, men ledningen inser att om de inte gör det, så kommer de sociala trygghetssystemen att gå i konkurs, och med det hamnar stora delar av svensk välfärd på obestånd. -Oavsett hur mycket pengar man kastar in. Alltså; migrationsmaskineriet konsumerar mer resurser än vad den tillför, och detta är längden systemhotande.
SvaraRaderaErgo; Fridolin och Romson måste välja; systemet eller fler flyktingar. -De valde systemet.
Detta är inte förvånande; inget system, inga resurser att köpa röster för, och då inget miljöparti.
-Det fanns helt enkelt inga andra vägar ut. Därav Fridolins desperation och Romsons tårar.
De har ju inte valt än Pingvin. Vi har gått från 10 tusen i veckan till 7 tusen, från extremt ohållbart till mindre extremt ohållbart. De verkar ju mycket motvillig att göra fler åtstramningar men det är uppenbart att det ska till om de inte sitter och hoppas på att turkiets gränsövervakning ska ge utslag i tid.
SvaraRaderaMp är ett liberalt flummparti med rötterna i anarkistiska och italienska fascistiska rötter varför har inte journalister kollat upp detta? Kan de bero på att journalist majoriteten är grön? Vad tror du herr Hax
SvaraRaderaPeter