2015-12-09

Samtidigt, i elfenbenstornet...Mikro-aggression – identitetspolitikens nya modeord. | Youtube »

7 kommentarer:

 1. Frågan är VEM det är som har det dominerande narrativet på sin sida... Den svarta tjejen som kom från organisationen som organiserade demonstrationen (4:50) påpekar att de som är för free speech är de som redan är i makt och skapar de dominerande narrativen (och därför är hon emot free speech). Men det dominerande narrativet i dagens värld är det politiskt korrekta. Det är ju inte så att (exvis) abortmotståndarna har det dominerande narrativet av hur samhället ser på kvinnokroppen.
  Själv tänker jag på Faucault. Han sa (någonstans och ungefär) att det är omöjligt att ställa utanför samhället/narrativet. För även den som protesterar mot samhället bekräftar normen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.theonion.com/article/nonconformity-linked-to-peer-pressure-783

   Radera
 2. Hej.

  Ännu roligare blir det när dylika nyttiga idioter (ofta av olyckshändelse) råkar testa sina teorier i praktiken, och då inte mot relativt fredliga och civiliserade västerländska förtryckare, utan mot de grupper de säger sig kämpa för.

  Verklighetschock kan göra både ont och permanenta ärr i kropp och själ. Varför collegeaktivister här som där inte beger sig till ghettot för att testa om retoriken är skottsäker... brukar sluta med att polisen får rycka ut och skydda idioterna.

  Eller för att citera en 'tisha': "Hate the cops? Next time - call a crackhead!"

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Gillar uttrycket "mini-mikro-aggression" som förekommer i inslaget. Där har vi framtiden redan idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Club Penguin, ett onlinespel för barn finns "Ultimate Safe Chat" där man inte kan skriva utan bara väljer från en lista med godkända repliker.
   (Wikipedia fortsätter: "the security features have been described as almost "fastidious" and "reminiscent of an Orwellian dystopia")

   Radera
 4. De säger sig vara för free speach, men Trump ska enligt en av dem inte få uttala sig som han gör för att vederbörande inte tycker att han duger som president. Härligt talande för modern vänster!

  Hoppas inte urvalet av intervjuobjekt speglar hela verkligheten...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.