2016-01-11

Sverige i ett tillstånd av förnekelse


Vi lever i intressanta tider.

Många oroas över hur det skall bli med pensionerna och äldreomsorgen när de blir gamla. Det är oroväckande att polisen inte längre förmår upprätthålla tryggheten i vår vardag. Vårt militära försvar är över huvud taget inte trovärdigt. Medborgarnas tilltro till det offentligas kärnverksamhet vacklar.

Samtidigt är det många som inte längre litar på media. På goda grunder, skall sägas. Gammelmedias bild av verkligheten är inte alltid den samma som den verkliga verkligheten. Och nu visar det sig att även polisen är inblandad i att tysta ner händelser som borde varit av allmänt intresse.

Tilltron till den svenska staten är på väg att vittra sönder. Den svenska modellen kan ha nått vägs ände.

Ändå finns det inga etablerade politiska krafter i svensk politik som är redo att tänka nytt. Inga. Alla håller fast vid det dysfunktionella. Alla.

Som en vis man en gång sa: Om saker och ting får fortsätta att fungera som de har fungerat, då kommer det också att gå som det har gått.

Det känns som om man hellre låter landet gå åt helvete än tänker nytt.

9 kommentarer:

 1. Det är mycket märkligt att vi inte ser mer av debatt och bråk inom partierna, regionala initiativ, nya partibildningar, nya folkrörelser. Det är som om hela systemet hängde sig någonstans kring bildningen av de nya moderaterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det händer saker i regionerna nu, de secessionistiska grupperna har fått ny näring.

   https://www.facebook.com/oresundsrevolutionen/

   Radera
 2. Det börjar bli farligt att leva i detta landet. När det väl kollapsar, och det kan bli snart, då är det var man för sig. Kan bli mycket otrevligt. Usch..

  SvaraRadera
 3. Jag har gjort samma reflektion som du. Inte fören det man verkligen slår i botten med en krasch så är man beredd att ompröva sina positioner och idéer. Hitlers beteende när han satt i sin bunker och beordrade Tysklands undergång är snarast regel än undantag. Vi får väl se om Stefan Löfven kommer skjuta sig tillsammans med sin älskarinna och beordra SSU att bränna kropparna medans Gustav Fridolin förgiftar hela sin familj med avgaser från kol och obeskattad diesel. Normalt sätt är det sådana här saker som demokratin är designad att sätta stopp för. Långt innan ett lands ledning går ner i en bunker så skall den röstas bort av folket under mycket mer ordnade och mindre söliga former. Vad vi kan konstatera är att den regering vi har idag inte har stöd av minst 50% av riksdagsledamöterna. Att gammelmedia knappast ens bryr sig om någon sorts opartisk nyhetsrapportering längre utan helt har gått in i rollen som staten propagandaministerium hör också till.

  SvaraRadera
 4. Allt det här är lösbara system men hur får man ihop det med andra som vill lösa problem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, detta är socialliberalismen i sin prydno. Detta är vad den är.

   Radera
 5. ...lösbara problem... Men nog är systemen problematiska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. S verkar vara mycket nära en kollaps nu. Min "förhoppning" är att vi får ett riktigt rörigt 2016, där mycket i Sverige rasar, men att det finns tillräckligt mycket handlingskraft, kompetens och allmänt förnuft kvar i organisationerna för att våra institutioner ska stå pall. Ideella initiativ kommer att behövas, popcornätande beskådan av kaoset är inte lika angeläget.

   Radera
  2. Jag köper popcorn i bulk numera, vad menar du att man annars skall göra?

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.