2016-01-03

Tänk er nu för. Väldigt noga.

Hörupp!

I det rådande politiska kaoset behöver Sverigedemokraterna inte göra någonting. Alls. Det räcker med att vänta. Sedan blir Jimmy Åkesson den naturlige statsministerkandidaten – i kraft av att vara ledare för det största politiska partiet. I god demokratisk ordning. Och sen då! Vet ni vad det där partiet egentligen tycker om saker och ting?

Till att börja med vet inte heller SD vad man skall göra i den rådande flyktingsituationen. Alla, utom möjligen V och C, vill i möjligaste mån stänga gränserna. Låt oss anta att det sker. Vad gör man då? Hur får man alla dessa människor i arbete? Var skall de bo? Där står SD lika svarslösa som alla andra.

Tänker SD börja skicka ut folk ur landet? Det är i så fall något som låter mycket enklare än det i verkligheten är. Hur skall en sådan lag se ut? Vilka är det i så fall som skall kastas ut? På vilka grunder? Exakt hur skall det ske? Vem skall göra det? Kan det över huvud taget ske utan ett betydande inslag av våld? Hur hanterar man den mycket omfattande sociala oro som ett sådant tilltag medför? Och vill vi verkligen behandla medmänniskor på det sättet?

Då tycker jag att det känns bättre och säkrare att försöka integrera (eller rent av assimilera) de flyktingar och migranter som kommit hit in i samhället så snabbt och effektivt som möjligt. Och i det perspektivet är SD snarare en del av problemet.

Dessutom uttrycker sverigedemokrater inte sällan vårdslösa åsikter när det gäller rättssäkerhet, demokratiska värderingar, fri- och rättigheter och andra fundament för ett öppet, anständigt samhälle. Detta är områden där friheten lätt kan raseras, för att kanske aldrig kunna återvinnas. Det är besvärligt nog att försvara sådana värden när de etablerade partierna vill urholka dem. Tänk er då hur det blir om järnrörsligan kommer till makten. Det får inte ske.

Om välfärdsstaten över huvud taget skall vara hållbar och någorlunda trovärdig, då måste den reformeras i grunden. Vilket SD helt och hållet är emot. För dem är välfärdsstaten så viktig att den är en kärnpunkt i portalkapitlet i partiets principprogram. Här finns inte ett spår av insikt om att systemet i sin nuvarande utformning (även utan migranter) löper en uppenbar risk att få slut på andra människors pengar. Och om det sker – då kommer ingen att få den sociala trygghet som den skattebetalande befolkningen kanske förväntar sig.

Visst förstår jag att folk röstar på SD. De är besvikna och förbannade på de gamla politiska partierna. Det bör de vara. Men för den sakens skull behöver man inte hoppa ur askan i elden.

Låt oss hoppas att någon i något av de etablerade politiska partierna nyktrar till. Eller att nytt folk tar över i S eller M. Och att det sker innan SD får reell makt över statsapparaten (inklusive våldsmonopolet och verktygen för en aldrig tidigare skådad övervakning av folket).

Man skulle även kunna önska sig ett nytt, modernt, kompetent, modigt, liberalt politiskt alternativ. Men i så fall får man nog ordna den saken på egen hand.

50 kommentarer:

 1. Det finns inget intresse att göra om välfärdsstaten i grunden vare sig från de politiska partierna eller från väljarna. Om det inte gör det måste man acceptera det för att sedan argumentera för av- och omregleringar på olika områden.
  Dock, vi kan kräva av dem som kommer att de skall visa identitetshandlingar plus ålderstesta de s k "barnen" som kommer från Afghanistan. Jag har träffat en kvinna från en kommun i södra Sverige som tar emot dessa och har gjort så i många år.
  Hon har berättat att de inte bara har en dyr smartphone utan också dyra kläder. Deras kvinnosyn är vidrig. Helt ärligt, varför skall vi för en miljon kronor per år ta emot sådana personer?

  SvaraRadera
 2. I wonder if P.P. would ever have had maturity and competence to have had an approach

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frankly, I don't know. I left PP as a member when they had an internal implosion some five year ago. And I worked with the only part of the party trying to make a real difference (the members of the European Parliament) until 2014 - when the party was kicked out by the people. Today I have no party affiliation.

   Radera
  2. No, they will not get that competence also, they never had it to begin with. Because they pretty much hate learning stuff. You can't win elections without learning a bunch of stuff, and this was never understood. Education is an engine in all volonteer organizations, for recruting and getting to be efficient and a bunch of other things.


   Rick Falkvinge wrote a couple of conclusions here, but not anything about the future (that might be coming).

   https://falkvinge.net/2016/01/01/the-first-ten-years-of-the-pirate-party-lessons-learned-and-road-ahead/

   Radera
 3. Jag håller med om att Sverigedemokraternas program liknar s på 80-talet men vad finns i de 7 etablerade partiernas program att yvas över? Finns det något trovärdigt ideprogram över huvud taget? Möjligen har v ett relativt klart program och det förskräcker mer än något annat. Finns det inte ett tillräckligt antal frustrerande politiker från förra alliansen som skulle kunna starta ett nytt parti?

  SvaraRadera
 4. Ja inte är det SD som jag är rädd för. Det jag är rädd för är de andra partiernas agenda att så fort som möjligt dra ner landet i misär och ekonomiskt obestånd. Det jag är rädd för är den alltmer växande brottsligheten, där ordningsmakten står sig slätt. Poliser orkar inte mer och säger upp sig. Domstolarna urvattnas alltmer där straffen för de som döms är löjligt låga. Hela rättssamhället, skolan, vården, omsorgen m.m. är på dekis.

  Du skriver att du hoppas att något av "de etablerade" partierna nyktrar till. Om du med "nyktrar till" menar att de anammar mer av SD:s politik så må det vara hänt. Eller vilken tillnyktring är det du åsyftar? //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. 75-80% av folket är inte Sverigedemokrater. Jag vill ha tillbaka de gamla moderaterna, som var kompetenta och konsekventa.

   Radera
  2. "75-80% av folket är inte Sverigedemokrater."
   Bra så.
   Men, 75-80% av de röstberättigade röstar ju inte heller på Moderaterna!

   Jag förstår faktiskt inte var du vill landa med detta resonemang.

   Sedan önskar jag så klart att det skulle finnas ett vettigt icke- socialistiskt alternativ att rösta på. Men, som det ser ut just nu av alla socialistiska partier att rösta på så är väl ändå SD det mest pragmatiska alternativet, om man inte gör som jag och helt enkelt röstar blankt?
   Eller på Socialdemokraterna!

   Radera
 5. "Jag vill ha tillbaka de gamla moderaterna, som var kompetenta och konsekventa.", säger du. Ja de finns ju på olika håll faktiskt. Den Schlingmannifiering som nya Moderaterna genomgick byggde i stor omfattning på yta, varumärkesbyggande och s k triangulering. Framgångsrikt skall medges. Men som den varumärkesbyggare och kommunikationsstrateg Schlingmann är insåg han förmodligen att politik dock kräver mer än varumärkesvård. Blev inte förvånad när han hoppade av - transformeringen blev ett ytterligare utropstecken i CV:t. Han med flera lever idag gått på dessa gamla meriter. Fredrik Reinfeldt är en annan.

  Alltför många inom moderaterna i riksdagen är dock i stor omfattning barn av den transformering jag talar om. De behöver "avlastning" av de kompetenta krafter som dock finns på olika nivåer i landet. Dessa krafter finns dock inte i muf bör jag tillägga för säkerhets skull.
  / Dr Mabuse

  SvaraRadera
 6. Vad ska man rösta på då? Kom med ett alternativ.

  Det finns inget att rösta på. Nä, de får bli SD, tänker inte lita på dom som kört landet i botten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag komponerar min egen flytande politik genom Direktdemokraterna:
   Delegerar till moderat bloggare med HAX-åsikter,
   sedan rösta själv för att:
   - minska invandringen.
   - minska ned på EU.
   - skrota sexköpslagen och andra morallagar utan offer.
   - skrota FRA-lagen, massövervakningen av svenskarna.
   - öka på vanligt hederligt polisarbete och försvaranalysarbete.
   - bygg modern kärnkraft.
   - inför värnplikt igen. Behåll neutraliteten.
   - skicka inte JAS och militär till utlandet.
   - bygg och underhåll vägar. Fler parkeringsplatser.
   - respektera strandskyddet.

   Radera
 7. Minst 50 % av väljarna och säkert 60% av svenska folket är sverigedemokrater. Dock vet inte alla om det än.
  Med detta sagt så tar du ändå upp ett stort och viktigt problem som inget riksdagsparti vill ta i. Både integration och assimilation är omöjliga vägar att gå om vi vill ha tillbaka ett tryggt och välfungerande Sverige. Återstår repatriering; hur får man människor att åka hem igen om de inte vill lämna Sverige? Ställ frågan till aktiva Sverigedemokrater och de svarar inte eller tar bort din kommentar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man lockar med pengar, förstås!

   Radera
 8. Samtliga partier, utom SD, vägrar erkänna att politik handlar om ekonomiska prioriteringar och att detta i sin tur är ekvivalent med att ställa grupper mot grupper. Det spelar ingen roll om det handlar om externt bistånd kontra kostnader för migration, äldreomsorg kontra kriminalvård. Till syvene och sist så finns det en enda statskassa, svenska näringslivet utgör ett enda skatteunderlag och den budget som läggs ska hantera pengar in och pengar ut ur denna gemensamma pott.

  Det är min fasta övertygelse att en ärligt och rättfram rapportering om hur detta arbete fortgår som möjliggör en saklig hantering och därmed prioriteringar som ger mest humanitär hjälp per krona. Det rimmar extremt illa med både sju parties ständiga hyckleri och de senaste årens journalistik.

  Vägen framåt måste vara att få slut på hyckleriet. Bara så kan integrationen lyckas. Sen spelar det nog mindre roll om SD har inflytande eller ej. Det är betydligt viktigare att demokratins grundvalar bibehålls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thomas Hallgren,

   Dick Erixon skriver bra om detta. http://erixon.com/blogg/2016/01/besatthet-av-invandringens-pastadda-fortjanster/

   Att det sedan finns liberaler som är emot välfärdsstat för inrikes födda men för höjda skatter och bidrag till dem som kommer hit övergår mitt förstånd.

   Radera
  2. Menar givetvis höjda skatter för oss som bor här medan de som kommer direkt skall få tillgång till välfärdsstaten.

   Radera
  3. @ Jonas

   Var har du sett dessa mytologiska varelser?

   Liberaler är emot att människor skall kunna leva tvångsmässigt på andras bekostnad, vare sig de är födda inom eller utom den stormaktsskapelse från 1600-talet sverigedemokrater kallar "fosterlandet".

   Radera
  4. Jonas, tack för tipset. Mycket läsvärd artikel.

   Radera
  5. Anonym.

   "Kritiker mot ekonomiska kalkyler byggda på flöden med större inslag
   av gästarbetare har uppmärksammat att asylinvandring inte
   med automatik kan väntas innebära ett samhällsekonomiskt plus för
   mottagarlandet. Tvärtom är Sveriges asylmottagande förenat med
   en förlust på sikt, beroende på att många nytillkommande står långt
   från arbetsmarknaden. Det är en kostnad som stiger med nivån på
   mottagandet och med dagens nivåer gäller ett antal procent av BNP.
   Detta är ett sätt att räkna. Inkluderar man välståndsförbättringen för
   den som får asyl går kalkylen på plus. "

   http://timbro.se/liberal-ideuteckling/essaer/migrationsdebattens-karta-mattias-svensson

   Radera
  6. Dessutom anser Fredrik Segerfeldt att tiggare skall få ockupera kommunal mark i Sverige för att bo på den. Det är inget annat än överföring av resurser från svenska skattebetalare till folk som tagit sig till Sverige. Vad är det liberala i det?

   Radera
  7. @ Jonas
   Var förespråkar Svensson ekonomisk omfördelning/välfärsstat?

   Vad är liberalt med offentlig mark?

   Som vanligt kan eller vill sverigedemokrater inte se skillnad på allmänt och enskilt...

   Radera
  8. Så du tycker att vem som helst skall få ockupera kommunal mark och ta den som sin egen? Vad är det för liberalt med det?
   Utgå ifrån hur världen ser ut i stället för teorier. Eller tycker du att privatiseringarna av offentlig egendom i Ryssland på 90-talet är ett föredöme?

   Vad är citatet ovan om inte socialism?

   Radera
  9. Som vanligt skall ni som saknar argument börja kalla personer saker de inte är. Jag är inte SD.

   Radera
  10. Dessutom skriver han i rapporten att öppna gränser kommer att leda till fiskala effekter, underförstått i form av höjda skatter.
   Tidigare tyckte jag som du men har ändrat uppfattning bl a efter att ha läst Paul Colliers "Exodus".
   Jag inser att vi kan diskutera detta för evigt så jag släpper det här nu.

   Radera
  11. @ Jonas
   Tror du att du i egenskap av skatte-boskap "äger" de resurser överherrarna stulit, och genom det sociala kontraktet du aldrig skrev på, någonstans har din kubikdecimeters-koloni? Vad är liberalt med det?

   M.h.t. privatisering fördjupar sig Hoppe i det i "Democracy the god that failed":

   http://www.riosmauricio.com/wp-content/uploads/2013/04/Hoppe_Democracy_The_God_That_Failed.pdf

   Vad gäller öppna gränser och fiskala effekter, handlar det om ett val: om du sätter ut en massa kattmat på verandan, så klaga inte över att en massa katter kommer till ditt hus varje dag för allmosor.

   Ta bort kattmaten!

   Radera
 9. Tänker SD börja skicka ut folk ur landet?
  - Tja, varför inte, alla som t.ex. ljugit sig in?
  Hur skall en sådan lag se ut? Vilka är det i så fall som skall kastas ut? På vilka grunder?
  - Se ovan + t.ex. kriminalitet, extremism, uttalat antidemokratiska värderingar, oförmåga att anpassa sig till samhället, m.m.
  Exakt hur skall det ske? Vem skall göra det? Kan det över huvud taget ske utan ett betydande inslag av våld?
  - Staten har monopol på våldsutövande. Staten har rätt att utöva våld för att skydda samhället och medborgarna.
  Hur hanterar man den mycket omfattande sociala oro som ett sådant tilltag medför?
  - Se ovan.
  Och vill vi verkligen behandla medmänniskor på det sättet?
  - Människor som (av rationella skäl) ljugit och köpt sig förbi i kön måste naturligtvis ta konsekvenserna. Att stjäla från de mest utsatta (fattiga i andra delar av världen) skall inte löna sig.

  SvaraRadera
 10. Verkar som HAX kommentarsfält spammas av SD-konstgräsrötter igen?

  https://en.wikipedia.org/wiki/Astroturfing

  SvaraRadera
 11. Dags att erkänna att SD är det enda parti som har haft en politik som går ihop vad gäller invandring medan de andra partierna levt i en fantasivärld.
  Sedan behöver man inte gilla SD:s politik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer aldrig hända. Hellre spränga Öresundsbron än att erkänna att man haft fel.

   Radera
  2. SD har ingen 'politik' med undantag för invandringsfrågan medelst stängda gränser och - vad värre är - ingen politik för integration!
   /Lotten

   Radera
  3. Nu är jag inte sd'are men vilket annat parti har en lösning för integrationen? Räcker inte 30 år av misslyckade för de övriga partierna för att sd ska slippa skit över att de inte heller har en lösning.

   Radera
 12. Jag är om möjligt än mer desillusionerad än du.
  SD kommer inom kort vara regeringsbildare och Jimmy Åkesson statsminister. Det är bara att börja förbereda sig. Problemet med SD är egentligen inte deras invandringspolitik. Dom du mycket riktigt påpekat så tvingade verkligheten de andra partierna till anpassning så det är mer eller mindre överspelat. Integrationen kommer dock inte att lösas så det enda som återstår är en repatriering som kommer att bli brutal. SD har som mycket riktigt påpekats ingen vacker politik på annat område heller.
  De övriga partierna kommer inte att tillfriskna spontant. De är för långt gångna redan. Genom den kultur de odlat är de proppfulla med lydiga jasägare. Knappast en grupp som spontant kommer med nya förslag.
  De småpartier som nu är utanför riksdagen (läs PP, Direktdemokrati och KLP) är allt för upptagna med navelskåderi, interna stridigheter och allmänna tokförslag ( knarklegalisering, medborgarlön och feminism) för att på något sätt kunna bli relevanta. (Det skall dock inte uteslutas att rena de också är psyopskampanjer som dessa partier har fått utstå med komentarstroll och "trojanska hästar" till medlemmar.)
  SD vid högsta makten är något vi bara kommer att få förhålla oss till som läget ser ut i dag.
  Jag bara hoppas att denna eklut som vi tydligen skall igenom blir så kort och överkommlig som möjligt. Personligen ser jag inget annat sätt att väcka folk i t.ex övervakningsfrågan än att låta dem uppleva vad som händer när en sådant vapen sätts i händerna på en organisation som vill, kan och törs använda det för sina egna syften.

  SvaraRadera
 13. Du har naturligtvis rätt: det finns i princip bara 2 vägar framåt 1) repatriering (som är orealistiskt: vi har inte tillräckligt med polis och militär - eller den mentala förberedelse för det.) 2) avveckling av välfärdsstaten - vilket ju var det politiska målet hos både Fredrik Reinfeldt och Anders Borg - och som en majoritet av svenska folket röstade för.

  Frågan är därför hur man ska genomföra det. Alliansen fixade ju inte ens det enkla: att sänka fastighetsskatten och ta bort ränteavdraget. Frågan är om politikerna kan klara av att (exvis) avskaffa arbetsgivaravgifterna - som i stället betalas ut som lön så att löntagarna får betala sina försäkringar med dem. En skatteväxling med andra ord. Frågan är dock om inte en sådan reform skulle leda till gigantisk inflation (givetvis "endast" bara bokföringstekniskt, men eftersom Riksbanken verkar vara som Pavlovs hundar och inte ser skillnad mellan real ekonomi och ekonomisk statistik.) Dessutom kan man ju tänka sig att det SKULLE bli reell inflation om man tar bort staten som försäkringsbolag och i stället får medborgarna 200 miljarder att pytsa in i de försäkringsbolag som de själva vill. Att avskaffa föräldraförsäkringen och assistens är ju självklart.

  Själv tycker jag också att det är otäckt att ha ett samhälle där vissa medborgare får dö pga avsaknad av sjukförsäkring, men jag tror inte att det kommer att drabba mig och min familj.

  SvaraRadera
 14. "Tänker SD börja skicka ut folk ur landet? Det är i så fall något som låter mycket enklare än det i verkligheten är."

  Det finns inga som helst juridiska eller praktiska problem med att genomföra repatrieringar.

  Många västländer har regler som innebär att uppehållstillstånd eller medborgarskap kan återkallas om det har erhållits på falska grunder. I fallet Sverige har man länge (minst 20 år) drivit en politik som direkt har uppmuntrat folk att ljuga om sin identitet och i princip alla som har fått asyl har slängt sina id-handlingar vid gränsen. Om man så önskar är det bara att kräva att alla dessa personer producerar bevis som styrker deras påstådda identitet inom en viss tid, annars förlorar de sitt PUT eller svenska medborgarskap.

  Vidare kan man även använda ekonomiska styrmedel. Alla seriösa beräkningar visar att det är extremt kostsamt med MENA immigranter och det vore en god affär att betala dessa höga belopp för att frivilligt lämna. Detta vore även moraliskt försvarbart. Det är den svenska signalpolitiken som har lockat hit dessa människor och de har ofta fått betala dyrt för resan.

  Lämpligen kunde man finansiera återvandringsbidrag genom total konfiskering av samtliga tillgångar av alla som öppet har propagerat för och/eller profiterat från massinvandringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Etnisk rensning och konfiskering av politiska meningsmotståndares samtliga tillgångar låter verkligen som en västlig liberal demokrati, och inte alls som något från 30-talet... ;-)

   Radera
  2. Personligen tycker jag att man kan utvisa personer som har begått brott som ger mer än en viss tid i fängelse för personer som inte har fått medborgarskap ännu.
   Dessutom skall man kunna återkalla medborgarskap som givits på felaktiga grunder.
   Problemet i Sverige är att vi inte tror att människor kan ljuga.

   Radera
  3. @ fd moderat

   Och man skall kunna straffa dem som propagerar för fri rörlighet och öppna gränser?

   SD:s konstgräsrötter blir alltmer hysteriska...

   Radera
 15. Som vanligt handlar debatten i Sverige bara om SD och vad dom "egentligen" tycker. Verkar som det finns en tävling mellan Svenska debatörer om vem som vet bäst vad SD "egentligen" vill. Man blir så trött på denna totala psykos och fixering. Trams före verkliga problem. Skyll sedan allt på SD. Repetera. Utifrån ser hela Sverige ut som en sjuk sekt (och inte bara makteliten som Hax skrev om tidigare)

  SvaraRadera
 16. SD är förhoppningsvis så smarta att de har hela paket med lagändringar och bilaterala avtal klara att sätta i sjön när de bildar regering.

  -Moratorium avseende permanenta uppehållstillstånd och tilldelande av svenska medborgarskap. Människor som på falsk grund erhållit uppehållstillstånd/medborgarskap får dessa indragna och utvisas.

  -Åldersbestämning av ensamkommande. Repatriering av desamma till Kabul i samarbete med den afghanska regeringen.

  -Utträde ur Schengen och permanenta gränskontroller. Ev en nordisk version av CTA.

  -Blåljusmyndigheter, Migrationsverket och Försvarsmakten skapar en speciell projektgrupp som med hjälp av taktiskt transportflyg och chartrade kommersiella flygplan och fartyg börjar transportera migranter åter till resp hemland eller annan lämplig plats efter australisk modell.

  -Utländska barn fortsätter skolgång med hemlandets läroplan intill dess att hemresa kan ordnas.

  SvaraRadera
 17. Hej.

  Varför skulle det vara ett problem att deportera samtliga som erhållit uppehållstillstånd, medborgarskap och gratis uppehälle på falska premisser? Som liberal borde du väl värna om att land styrs med lagar, inte godtycke. dessa personer kan utan vidare dumpas i det land de uppgett som ursprungsland, alternativt första ankomstland inom EU, alternativt utanför EU-högkvarteret. Det är nämligen så man tvingar fram ansvarstagande: fullbordat faktum.

  Resurser och kunskap finns att på ett par år städa upp Sverige och återställa styre enligt lagar. Vad som saknas är vilja.

  Invandring för den som kommer till arbete i Sverige bör vara så fri och enkel som möjligt utan att säkerhetshål byggs in - här kan någon form av juridiskt bindande försäkran vara lämplig.

  Asyl- och flyktingmottagning sker bäst om insatsen centraliseras till en plats, och där torde norrländsk glesbygd vara bäst. Helst utan väg eller kommunikationer. En central anläggning med för uppehälle nödvändiga funktioner där väntetiden bedrivs i form av obligatoriska studier. Enkla tydliga regler där överträdelse medför ovillkorlig deportation.

  Dagens läge beror i hög grad på den genomflummiga bastarden till blandning av liberala idéer (hopplockade som lösgodis) och socialistiska dilettanter (eller dille-tanter?) där invandring, 'öppna gränser' och slagord ersatt kunskap och moderation. Vem är den som på allvar tycker att det finns en 'rätt' att bosätta sig i Sverige? En nationalstat, eller rentav ett folkland som Sverige var, tillhör sitt folk. Av tradition, av hävd, och av äganderätt.

  Ett liberalt samhälle, än mindre en dito stat, är omöjligt utan lagar. Kruxet är maktdelningen, så att lagstiftaren också lyder under och styrs av lagarna. Om jag måste välja mellan den frihet som nationell suveränitet och folkgemenskap ger mig som svensk, eller den liberala kosmopolitiska kulturutplåningspolitiken, där endast folkrika etniciteter kommer att bli de tongivande och dominanta, så är valet lätt.

  Det åligger liberaler att hitta tillbaka till respekt för likhet inför lagen, att en människas värde består i den människans gärningar, och att din rätt till dina ägodelar tryggas med vapen och våld, inget annat.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Liberaler verkar ha glömt att olika folk har olika seder, och ersatt detta med kulturrelativism av marxistiskt slag. Låt oss hoppas att inte eugenetiken också plockas upp av liberalerna igen. Ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Rikard

   När var Sverige ett folkland?

   Den monokulturella lögnen blir inte sann för att sverigedemokrater upprepar den ofta.

   http://www.scania.org/activities/council2/illrep/large/Bild02.JPG

   Kulturutplåningspolitiken står SD för vilka förespråkar en statsnationalism som inte respekterar eller
   accepterar en nationell mångfald inom staten, och den storsvenska dogmen ”ett folk, en historia, ett språk, ett land”.

   Radera
  2. Nja visserligen är väl etnicitet av helt underordnad betydelse (så länge alla verkar för ett fritt meritokratiskt och individualistiskt och framför allt sekulärt samhälle mm (västerländskt samhälle). Om vi skall hålla oss till fakta är det dock så att Svenskar traditionellt uppvisat en ganska sammanhållen bild gällande etnicitet (kryddat med några procents vallonblod och dito).

   Radera
  3. Tyvärr, fel igen. Du skiljer inte på mångkultur och normativ mångkultur (se "Till frihetens försvar" /P Bauhn D Demirbag. Vi kan inte ha flera olika icke-kompatibla parallella system t.ex.
   demokrati-nazism, demokrati-kommunism, demokrati-islam, ... Det enda av dessa system vi godkänner är demokrati.
   I den meningen är SD för enfald och monoklutur

   Radera
  4. @ anonyma astroturfarna

   Är det därför SD vill se svenska erövrarstatyer i t.ex. det gamla danska Malmø, och återuppliva massfirandet av stats-nationella hjältar (som Gustav II Adolf, Karl X Gustav eller Magnus Stenbock) och stats-nationella minnesdagar genom statyresande, militärparader, marschmusik och fanborger?

   "Mattias Karlsson har en vision, en politisk dröm. Den handlar om ett kulturellt enhetligt Sverige. I skolorna: temaveckor om svensk historia istället för antirasistdagar. På torgen: fosterländska statyer som stärker den svenska identiteten.

   Sverige åt svenskarna. Enkultur istället för mångkultur.
   - Det är ett ideal att sträva mot, säger han."

   http://www.sydsvenskan.se/sverige/sverigedemokraterna-i-politikens-finrum/

   Det kanske skulle passa med danska fosterländska statyer i Stockholm också, eller?

   Radera
 18. Beträffande:

  "Man skulle även kunna önska sig ett nytt, modernt, kompetent, modigt, liberalt politiskt alternativ. Men i så fall får man nog ordna den saken på egen hand. "

  Är det i så fall en motsvarighet till den secessionistiska strategin i Free State Project, där man försöker koncentrera så många frihetligt sinnade libertarianska aktivister som möjligt, till en och samma plats?

  http://www.ncc-1776.org/tle2001/libe131-20010723-03.html

  De har i vart fall uppnått hyfsade resultat hittills och satt sin prägel på samhället i New Hampshire:

  https://www.youtube.com/watch?v=vxCNeK97_C8

  Eller vilka andra exit-strategier finns att tillgå?

  Jag vill åtminstone inte bo kvar här i ett Storköpenhamn, där man återinfört den gamla "berlinmursliknande"-gränsen mellan Skåne/Sjælland, och hindrar oss östansundska jobbpendlare från bättre löner och jobbmöjligheter i Skånes huvudstad Köpenhamn.

  Eller där historieundervisningen vridits tillbaka till den statsnationalistiska och totalitära traditionen med rötter i 1800-talet, där man glorifierar den svenska nationalstatens folkdråp i jakt på landvinningar och Skånes historiska förstörare och förtryckare sätts på piedestal:

  https://friskyttekompaniet.wordpress.com/2010/03/10/myten-om-slaget-ved-helsingborg/

  Finns det någon möjlighet för oss libertarianer att erhålla asyl i New Hampshire eller annorstädes, när SD tar över?

  SvaraRadera
 19. "Då tycker jag att det känns bättre och säkrare att försöka integrera (eller rent av assimilera) de flyktingar och migranter som kommit hit in i samhället så snabbt och effektivt som möjligt. Och i det perspektivet är SD snarare en del av problemet."

  SD är snarare ett symptom på mångårigt misslyckande i integrering av de som kommer hit i det svenska samhället. Svensken är överlag både rasist och främlingsfientlig (mer eller mindre). Undfallenheten från att öppet diskutera integrationsproblematiken, tack alla vänsterstollar som skriker rasism varje gång någon försöker, är en del i detta.

  Har man ingen plan eller något mål så går det åt skogen. Att bara ta emot folk, placera dem i ghetton och hoppas på att det löser sig är ingen bra eller komplett plan. Det är därför SD har fått den grogrund de behövde.

  SvaraRadera
 20. Svensk politik handlar om att förhålla sig till SD.En sits de andra hamnat i beroende på den egna odugligheten.Rent logiskt är då inte svaret att racka ner på SD och fortsätta med det odugliga.
  Eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där prickade du helt rätt. Svensk politik i ett nötskal.

   Radera
 21. 47 kommentarer och 90% är prosverigedemokratiska.

  http://www.theguardian.com/commentisfree/2012/feb/08/what-is-astroturfing

  Kanske HAX borde skriva nåt om astroturfing?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.