2016-01-03

Internets fängslade och fallna


Nybloggat på HAX.5July.org:


Håller nätaktivister, journalister och visselblåsare på att bli den nya tidens fängslade och fallna dissidenter?

9 kommentarer:

 1. Det är väl ett globalt problem att all skit dras till poliskåren. Totalitära och hänsynslösa sadister som gärna jobbar för 23000kr så länge de får utlopp för sina lustar. Naturligtvis finns det filosofiskt naiva personer som gör jobbet av andra mer hedervärda skäl men dessa är nog i minoritet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Om man tar din drapa på allvar inställer sig frågan vad ditt alternativ till dagens poliskår är?

   Följdfrågor är huruvida de är "totalitära och hänsynslösa sadister..." och därför dras till polisyrket, eller om yrket gör dem sådana.

   För vidare fundering: polisen, som alla andra statsanställda, har att utföra arbetet enligt lagar, förordningar och lagliga instruktioner. Skulle du föredra att vi som är tjänstemän bestämde efter eget kynne och tycke istället?

   Rikta kritiken till den som har det övergripande ansvaret: lagstiftaren, och den som röstat på de partier som sitter och suttit i regering.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
  2. @ Rikard
   Poliser använder ofta diskretion när de väljer vilka lagar de genomdriver. Poliser bör använda sitt eget personliga omdöme i arbetet.

   "I was only following orders" var ingen ursäkt i Nürnbergrättegångarna.

   Radera
  3. Lönen bör upp 10000kr samtidigt som kvaliteten bör höjas. Kanske lite filosofistudier i etik vore på sin plats. Finns många exempel på poliser som missköter sig, samtidigt som kåren sopar igen spåren. Se t.ex. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6311242

   Radera
  4. @ 00:26

   Lönen bör upp? Snarare borde vi återgå till hur det var på 1860-talet då det ö.h.t. inte fanns poliskårer i Västvärlden. Säkerhetstjänster sköttes på den fria marknaden av detektivbyråer, väktarbolag etc.

   http://badquaker.com/archives/1835

   Radera
  5. @ Anonym 00.05 Möjligheterna att använda diskretion bör nog ändå minimeras; annars bryter vi den knivskarpa linje som måste gå mellan beslutande och verkställande organ. (T.ex. Att poliser börjar se sig som förkämpar mot den patriarkala maktordningen eller liknande stolligheter) Ett sätt att närma sig detta är väl att sammanfatta grundläggande individuella fri- och rättigheter konstitutionellt.

   Radera
  6. @ anonym 16:22
   Man bör minimera möjligheterna att använda diskretion för offerlösa brott? Poliserna måste förstöra livet för ungdomar som rökt gräs?

   Radera
  7. @anonym 16.22 Narkotikalagstiftningen är ju uppenbart felaktig, så där tvingas ju (en god) polis att använda diskretion och undvika brottsbeivran. Min poäng var dock att man skulle kunna undvika sådan lagstiftning överhuvud med konstitutionella fri och rättigheter (där brott utan offer ej är straffbara).

   Radera
 2. Hax, du har helt rätt.

  Det militär-industriell-spionage komplexet har utvecklats till den "djupa staten" som i hemlighet agerar på egen hand och där västvärldens politiska och militära ledare för länge sedan förlorat kontrollen. Den paranoida djupa staten mjölkar Pentagon på mångmiljardbelopp varje år med falska fakturor för att kunna finansiera sin skuggverksamhet. Denna skuggvärld saknar naturligtvis alla moraliska och juridiska hämningar och lönnmord tillhör standardprocedurerna för att skydda sig från avslöjande.

  Innan jag började titta på detta 4 timmar långa föredrag hade jag ingen aning om hur illa det var. Jag hade först svårt att tro på detta men efter att försökt dubbelkolla allt kan jag inte avfärda det. Matrix: "Take the red pill"

  Dr. Steven Greer - Nov. 21, 2015 - How the Secret Government Works: The Most Explosive Expose
  https://www.youtube.com/watch?v=oHxGQjirV-c&sns=fb

  På senaste tiden har även andra korrupta industrier insett att det är ett ganska lätt att bara eliminera de som utgör ett hot. Mainstream media och polisen drar ju naturligtvis aldrig de rätta slutsatserna av en lång rad av "självmord" under mystiska omständigheter. Offren är alla holistiska läkare som samlar bevis på vacciners skadeverkningar.

  Från Tim Bolen's website:
  Is Big Pharma Murdering Our Cutting-Edge Doctors?
  Yes, Of Course They Are... Why? They've Tried Everything Else to Control the Dialogue...
  http://www.bolenreport.com/autism/antivaccine%20yes13.htm

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.