2016-04-10

Detta borde vara borgerlighetens stora projekt


Oavsett vad man tycker om flyktingar, migranter och invandring – så bör vi kunna komma överens om att Sverige tog emot ett par hundra tusen människor förra året.

Detta måste naturligtvis hanteras. Situationen är som den är, så hur gör vi det bästa möjliga av situationen?

När det gäller det offentliga (som gör anspråk på att kunna hantera det här) försöker man lösa problem genom att kasta pengar på dem. Statens kostnader kommer att öka med flera hundra miljarder kronor de närmaste åren. [Länk»] Än så länge kanske detta går att hantera genom ökad upplåning – men förr eller senare blir det ändå skattebetalarna som får plocka upp notan. Till detta skall läggas landstingens och kommunernas ökade kostnader. Det är oklart vilka siffror det kommer att landa i. Men det finns skäl att tro att det kommer att bli kännbart. [Länk»]

För att hantera detta måste de nya svenskarna integreras, lära sig språket, få en adekvat utbildning, komma i jobb och börja bidra till systemen – så snabbt det bara går.

Staten kommer inte att klara detta på egen hand. Vi svenskar må ha vant oss till med att alla problem kan gömmas undan och att allt ansvar kan undvikas – bara man ger det offentliga en massa skattepengar. Men den här gången kommer det inte att räcka.

Statliga och kommunala tjänstemän kan aldrig skapa verklig integration. Det kan bara ske genom möten mellan människor, spontan samverkan och ömsesidig respekt. Skall detta ske, då måste civilsamhället engagera sig.

Nya arbetsförmedlare skapar inga jobb. Det är näringslivet som kan skapa verksamhet som är lönsam och som erbjuder riktiga jobb i den produktiva sektorn. För att det skall kunna ske behöver vi en friare ekonomi, mer av fri marknad, mer av företagande och entreprenörskap. Vi behöver ett livskraftigt näringsliv och tillväxt – om inte annat, så för att kunna finansiera de hundratals miljarder som regeringen nu spenderar utan att ha täckning för.

Då kommer vi till det som är min egentliga poäng med denna bloggpost: Nationen måste ta sig samman, skärpa till sig och fokusera.

För att man över huvud taget skall lyckas med något krävs att man först bestämmer sig för vad man vill göra.

På den punkten råder kaos. Vänstern ägnar sig åt identitetspolitiskt och postmodernistiskt trams. Andra ägnar sig åt att ogilla utlänningar och åt domedagsprofetior om islam. Regeringen trampar vatten. Oppositionen är vilsen. Och civilsamhället är så försvagat att samhällets självläkande, spontana funktioner har slagits ut.

Så, vad vill vi? Mitt förslag är att vi prioriterar jobben före allt annat. Det är nyckeln till så mycket. Och det måste handla om riktiga jobb, i den produktiva sektorn. Det förutsätter en fri ekonomi. Marknadsekonomin måste få utrymme att blomma. Människor måste tillåtas att tjäna pengar. Staten måste dra sig tillbaka, inte expandera.

Och om vi lyckas bestämma oss för vad vi vill göra, då följer nästa steg: Att verkligen göra det. Mindre snack och mera verkstad.

Detta borde vara den politiska framtidsvisionen – borgerlighetens stora projekt.

14 kommentarer:

 1. Vad alla tycks glömma bort är att hälften av alla jobb kommer att vara borta inom 20 år till följd av automatisering enl. forskningsrapport från stiftelsen för strategisk forskning. Så hur jobbekvationen ska fås att gå ihop är en stor gåta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där tror jag att marknaden kommer att lösa. Om politikerna inte lägger sig i, vill säga.

   Radera
  2. Det är bara att hålla lägsta lönerna på så låg nivå att det inte lönar sig att automatisera, jämför usa där det t.ex var billigare att ha folk som sprättar kuvär med checkar och matar in det manuellt än att automatisera det.

   Radera
 2. Magnus Henreksons senaste bok om entreprenörskap rekommenderas; läxan är att stöd och bidrag inte fungerar däremot utbildning i världsklass, infrastruktur och god rättsäkerhet och framförallt låga skatter. Vansinnigheter som att satsa på hundratals miljoner till att utveckla statlig sk normkritisk VR bör vi inte pyssla med - men der kommer aldrig vänstern vara villig att inse..

  SvaraRadera
 3. Vad det gäller borgarna:
  Borgerligheten fick 8 år på sig att styra landet och under denna tid lyckades man: sänka BNP per kapita med 0,2%, accelerera skolans förfall, expandera utanförskapsområdena, avfärda försvaret under beteckningen särintresse och införa 70%-iga lönesubventioner för nyanlända osv.
  När borgarna sedan valet 2014 upptäckte att man höll på att bli bortknuffad från köttgrytorna så valde man att sätta demokratin på undantag genom DÖ. Så vad håller borgarna på med nu, sitter och grinar över beslut som man genom sin avsiktliga passivitet stödjer, skriver artiklar i expressen där man avsiktligt vantolkar ett annat partis partiprogram. Men fram för allt så berikar de sig förstås på skattebetalarnas bekostnad genom att driva asylboenden och förstås kvittera ut sina riksdagspensioner.
  Borgarna har mage att kalla ett annat partis integrationspolitik orealistisk när borgarna inte lyckats realisera något av sin politik trots att borgarna haft och skulle kunna ha makten.
  Svensk borglighet består av idel fega kleptokrater de är för fega för att stå på sig mot både media och islamister. Borgarna förtjänar inte en fjärde chans vi kommer inte få någon förändring utan att de kastas ut från riksdagen.
  Vad det gäller integration:
  Det finns två vägar assimilation och parallellsamhälle integration är en eufemism för det senare. Det är varken Sveriges urbefolknings eller dess stats uppgift att göra migranterna efterfrågade på arbetsmarknaden utan det är helt och hållet migranternas eget ansvar. Du vet personligt ansvar sådant som borgare brukar tycka är bra när det gäller vita människor.
  Liberaliseringar av arbetsmarknaden kommer säkert att skapa arbetstillfällen men främst för personer med relevant utbildning dessa finns det ytterst få av bland de migranter som kommit till Sverige. Således måste denna arbetskraft hämtas från andra länder. Denna arbetskraft måste då till följd av den bostadsbrist och tilltagande kriminalitet som den höga MENA-invandringen skapar köpas till en hög premie. Således blir det sannolikt ändå billigare att helt enkelt lägga verksamheten i ett annat land.
  De få lågkvalificerade jobb som kommer skapas kommer inte att räcka till för att sysselsätta de hundratusentals lågt utbildade män som invandrat och än idag invandrar till Sverige.
  Dessutom kommer sannolikt en stor andel av det fåtal lågkvalificerade jobben att skapas inom omsorgsyrken. Arbetsgivare inom detta fält har redan en stark preferens för att anställa kvinnor. Så här finns heller ingen avsättning för alla lågutbildade män. Att MENA-männen dessutom visat sig ha en högre benägenhet till sexualbrott hjälper förstås inte heller.
  Den arbetsgivare som eventuellt kan behöva några extremt lågutbildade män i sin verksamhet kommer förstås att lägga denna verksamhet i ett land där sådan arbetskraft finns i överflöd och alla liberaliseringar till trots så kommer det ändå vara billigare där än här.
  Kort sagt arbetsgivarna vill inte ha MENA-migranterna. Migranterna är nämligen inte här för att jobba eller fly krigets Danmark utan de är här för att leva på bidrag.
  Vad det gäller islam:
  Att de stater som styrs och domineras av islam karaktäriseras av förtryck och barbari är ingen tillfällighet. Det beror inte heller på att det vilar en förbannelse över marken i dessa länder. Utan det beror i högsta grad på dessa länders innevånare, deras värderingar, deras sedvänjor och deras prioriteringar. Kan du tillhandahålla ett enda argument varför du tror att islams närvaro och expansion skulle få någon annat resultat i Sverige än i något annat land där islam härskar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så... vad tycker du vi skall göra?

   Låta allt gå åt helvete?

   Själv tycker jag att man måste försöka hantera de problem som ligger framför en.

   Radera
  2. 1) "Håll gränsen".
   2) Betala dem som lurats hit under falska förhoppningar att resa hem. (Minst en generation svenska politiker har lurats.)

   Vad beträffar volymer kan vi göra som USA: inga större hinder för den som kommer till ett jobb eller studier, därutöver "green card." Med svensk befolkning skulle detta vara 1500 personer per år.
   Man kan lägga till kvotflyktingar som hämtas i läger, jämt mellar män, kvinnor, barn, äldre. 10000 per år?

   Radera
  3. Uppenbara åtgärder
   1. Totalt asylstopp tillsvidare, och efter det endast kvotflyktingar.
   2. Nolltolerans för illegal invandring. Kvotsystemet ska vara enda vägen in. Kan man inte verifiera sin identitet släpps man inte in i landet.
   3. Livstidsutvisa kriminella utlänningar undantagslöst och kan utlänningen inte utvisas omedelbart skall denne hållas inlåst tills dess att det går att värkställa utvisningen.
   4. Välfärden skall endast utsträckas till medborgare. Arbetskraftsinvandrare kan erbjudas att betala lägre skatt som kompensation.
   5. Avveckla hela systemet med flyktingförläggningar.
   6. Upphäv lagen om hets mot folkgrupp. Den är inkompatibel med yttrandefriheten.
   7. Förbjud halalmärkning av livsmedel. De organisationer som utför märkningen tar ut avgifter som finansierar islamister.
   8. Sluta att finansiera Moskéer med skattemedel och förbjud utländsk finansiering av Moskéer i Sverige.
   9. Sluta subventionera terroriststaten Palestina.
   10. Sluta eftersträva militärallians med islamiststaten Turkiet.
   11. Höj straffen för våldsbrott och sänk straffmyndighetsåldern.
   12. Ålderstesta samtliga s.k. ensamkommande barn de som ljugit om sin ålder ska få sina asyl ansökningar ogillade och livstidsutvisas. Detta ska även göras retroaktivt och eventuella PUT och medborgarskap ska återkallas.
   13. Skapa starka incitament för bidragsmigranterna att lämna Sverige, morot och piska ad libitum.

   Radera
  4. Håller med om mycket av detta, men livsmedel bör märkas. Man måste få veta vad man äter. Så länge märkningen inte stöds med skattemedel utan avgiften bakas in i priset får konsumenter själva hålla reda på vem de vill stödja.

   Radera
 4. Många heliga kor i svensk arbetsmarknads- och fackpolitik som måste slaktas ifall det ska gå dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Jag är radikalt liberal.

   Radera
  2. @Emil 1.Stäng gränserna för alla som inte är en vinst på både kort och lång sikt -skicka akut hjälp dit sär den är effektivast. 2. Inför medborgarlön på 6000 spänn till alla ovillkorligen skrota sen sjukförsäkring socialen osv alla bidrag skrota facken och annat sosseri som det kommunala planmonopolet och låt med vissa undantag bygga spm de vill, legalisera lätt narkotika, avkriminalisera allt bruk, skrota 75% av all statlig verksamhet 90% av SVT liberalisera liberalisera! Sänk skatten maximalt. 3.lär ut i skolan att GUD:s existens inte är mer sannolik än att det bor ett stort svart kakmonster bakom månen. Så kan vi ha en chans, men det börjar faktiskt bli bråttom..

   Radera
  3. Och jag glömde reformera skola och högskola lägg ner all pseudovetenskap så att vi kan spara pengar och få ett stopp på den här marxistiska genusepidemin som brer ut sig..

   Radera
 5. Nä, vi skall inte satsa på integration utan på assimilering. De som kommer till Sverige måste inse att de skall bo och leva i det svenska samhället, inte leva i sina egna samhällen på svenskt territorium.
  Hur många tror på allvar att de som kommit hit har kommit hit för att de vill arbeta och bli en del av det svenska samhället?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.