2016-04-05

Sluta utvisa människor som har ett jobb och betalar skatt!


Gång på gång kan vi läsa om människor som rotat sig i Sverige, som har ett jobb och betalar skatt – som utvisas. Det är orimligt i sig.

Det senaste fallet: Fick jobb via LinkedIn – nu utvisas han »

Det är som om Migrationsverket ogillar människor som kan själva och inte ligger andra till last.

Samtidigt ser svenska folket hur vi tar emot flyktingar som inte kommer att kunna försörja sig själva under överskådlig tid. Oavsett vad man tycker om den saken, så blir signalerna motstridiga.

Man kan säga mycket om Migrationsverkets kantighet. Men allt är inte myndighetens fel. De lagar och regler som finns måste följas och ingen enskild tjänsteman kan sätta sig över dem. Utrymmet för sunt förnuft är begränsat.

Bollen landar hos politikerna. Det är deras beslut som ligger till grund för dumheterna.

Vad man borde göra är att skapa ett lagligt undantag. Flyktingar, migranter och invandrare som kan försörja sig själva, inte ligger andra till last (mer än vad svenskar i allmänhet gör) och som är med och betalar till systemet skall naturligtvis få stanna.

Det borde vara en självklarhet. Ändå tycks inte ett enda av riksdagspartierna vilja ta tag i frågan.

Som vanligt behöver politikerna utsättas för yttre tryck för att skärpa sig. Pårom!

5 kommentarer:

 1. Säger en massa om svensken och statsapparaten!

  SvaraRadera
 2. LO tycker också att vi ska utvisa folk som har jobb och betalar skatt

  SvaraRadera
 3. Varför inte bara introducera en ny invandringsklassifikation, á la ett "blue card"?

  https://www.facebook.com/freetalklive/photos/a.84058224071.87982.65192954071/10153152728919072/?type=1&theater

  SvaraRadera
 4. Samtidigt får våldtäktsmän, mördare, krigsbrottslingar och terrorister stanna i Sverige då de riskerar hamna i ett fängelse med dålig standard i deras hemländer...

  Ygeman tutade nyligen ut att 80000 migranter skulle minsann utvisas å det snaraste. I år har hittills 3 st utvisats. Förra året utvisades 5 st. Inga hatpredikande imamer, IS-rekryterare och få brottslingar, däremot ofta personer som åtminstone försöker etablera sig eller har jobb. Sverige är ett skämt.

  SvaraRadera
 5. Men det är väl precis det som ingår i den migrationspolitiska sexpartiuppgörelsen? Den som kan uppvisa en tillräckligt hög taxerad inkomst ska få permanent uppehållstillstånd.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.