2016-05-18

Din e-post till politikerna passerar FRA:s spionfilter


Macpro uppmärksammar att SD, Socialdemokraterna, Vänstern, Liberalerna och Feministiskt Initiativ lagrar sin e-post utomlands. [Länk»]

Som alla vet söker FRA av innehållet i den internettrafik som passerar landets gränser. Vilket i detta fall innebär att ett statligt spionorgan övervakar medborgarnas e-post-konversationer med nämnda politiska partier – samt all partiernas interna e-post-kommunikation.

Är det verkligen lämpligt att ett statligt underrättelseorgan övervakar medborgarnas kommunikation med sina valda politiker? Är det så lyckat att FRA med sitt nära samarbete med brittiska GCHQ och amerikanska NSA kan hålla koll på vad våra demokratiskt valda politiker håller på med?

Men det handlar inte bara om FRA. Med e-posten i utlandet (t.ex. har S och V sin mail genom Microsoft Office 365) öppnar de för att utländska underrättelsetjänster kan botanisera fritt i deras korrespondens.

En twist är att ett av de mest övervakningsglada partierna, Moderaterna, har sin e-post hos den svenska operatör som har högst profil vad gäller att slå vakt om sina kunders rätt till privatliv – Bahnhof.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.