2016-09-14

"Liberalernas" problem är att de inte är liberala


"Liberalerna" – the party formerly known as Folkpartiet – har drabbats av en falangstrid.

Det är underhållande att betrakta, men varken socialliberalerna eller kadaverliberalerna har nyckeln till partiets framtid – om det är ett liberalt parti de vill bygga.

Är man liberal vill man ge människor frihet att bestämma över sina egna liv. Med denna definition är "Liberalerna" inte något liberalt parti. De är nämligen för kvotering, alkoholmonopol, repressiv drogpolitik och värnplikt – för att nu bara ta några exempel. När det gäller EU är de dessutom beredda att okritiskt acceptera maktkoncentration, centralstyrning och kommandoekonomiska tilltag som euron.

Det är trist att det parti som försöker muta in ordet liberal inte är liberalt. Det finns nämligen ledigt utrymme för ett frihetligt alternativ i svensk politik. Och så ser det ut att förbli.

Läs även: Frihet – det rimliga politiska alternativet »

1 kommentar:

  1. Har alltid kallat Folkpartiet för borgarnas kommunister. Om nu Ohlssons falang vinner och L går över till det rödgröna blocket, kan jag då kalla dem för socialisternas fascister?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.