2016-09-15

RT: Sverige ockuperar Gotland


Rysslands propagandakanal RT gör ett nummer av att Sverige har svensk trupp på svenskt territorium, det vill säga på Gotland.

Man kan skratta åt det. Men detta är en del av propagandakriget. Och man skall komma ihåg att all information har en avsändare – och att denna avsändare har en agenda.

2 kommentarer:

 1. Då kanske det för en gångs skull blir tydligt hur löjligt det är när hela västs media rapporterar motsvarande saker på exakt samma sätt när det gäller Ryssland, konstant. Det är ganska tydligt hur vissa saker blir ok när det gäller en själv, men när andra gör samma sak.. nä då jävlar, då ändras plötsligt förutsättnigarna helt :)

  Varken artikeln eller tonen i den är ju ett dugg märkligare än när svensk media bedriver sin propaganda mot Ryssland.. Det är ju bara att västs befolkning är så vana vid att tro att propaganda bara kommer från ena hållet.

  Blir ganska uppenbart hur dumt det måste låta för Ryssland när Sverige och nato håller på, på samma sätt 24/7:

  https://www.rt.com/news/359321-sweden-gotland-station-baltic-sea/

  SvaraRadera
 2. Märkligt formulering du använder. "RT: Sverige ockuperar Gotland" . Inte någonstans i texten påstår RT att Sverige ockuperar någonting ännu mindre verkar det som om de "förfasas över att Sverige har svensk trupp på svenskt territorium." Oklart för mig hur du drog denna slutsats. Men ... som du själv sade: "Och man skall komma ihåg att all information har en avsändare – och att denna avsändare har en agenda."

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.