2016-10-10

Media förstör den politiska debattenÄnnu en kort kommentar efter SVT:s partiledardebatt. | Youtube »

4 kommentarer:

 1. Visst media förstör men det är ju inte så att politikerna gör sitt för att förbättra den!

  SvaraRadera
 2. Journalistik är liksom utbildning, sjukvård och forskning inte skalbart på samma sätt som biltillverkning och charterresor. Och politik för den delen. Resurserna intelligens och begåvning är en begränsade. I det moderna, demokratiska då dessa verksamheter skalas upp för att räcka till alla kommer de med nödvändighet att förändras. Jmf psykoanalys och kbt.

  Att förstå spelet på hög nivå är att vara en skicklig schackspelare. Något en dator idag kan. Att analysera de samhälleliga förhållandena kräver hög generell intelligens. En betydligt mer begränsad resurs. Problemet är dock ganska specifikt manligt. När den kvinnliga dominansen slår igenom vad får vi då?

  Jenny T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tron på att kaffe, bullar och korv kunde stoppat Hitler?

   Radera
 3. Hax! rent konkret så kan man inte tala till punkt om man har 7 personer som ska prata om flera komplexa frågor under en timme . Man måste ha längre debatter och fler debatter där en partiledare i taget är i fokus, som diskuterar en fråga i taget per program om de ska kunna redovisa konkret vad de ska göra. Det blir extremt tråkig och svårbegriplig tv som ingen svenne banan orkar titta på. Kanske kan man göra det spännande, men hur fan gör man politik intressant, det är ett gäng människor som vill bestämma över dig, inte representera dig, hur kul kan det bli? Samtidigt så måste journalisterna påpeka om politikerna har korrekta fakta, samt spela upp tidigare uttalanden i ljud och bild, inte läsa upp dem så politiker kan förneka vad de sagt. Släpp det här hax, det finns ingen lösning på det här mer än att man startar sin egen media och när du väl gör det så kommer du förmodligen göra samma misstag om inte, sätt igång! Ingen hindrar dig att göra reportage, du kan när som helst ställa dig utanför riksdagshuset och ställa frågor till politiker eller ordna intervjuer

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.